NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Cum reinstalez Windows pe Asus Eee PC


Articol preluat de pe PC Computer.
Reinstalarea Windows-ului pe Asus Eee PC, dacă verisunea netbook-ului este cea cu sistem de operare Windows (vezi dacă are timbrul de Windows pe spatele netbook-ului) este relativ simplă. Sunt câteva mici lucruri la care trebuie să fii atent. În primul rând, salvează toate datele importante ce le ai pe laptop. O poţi face pe partiţia de date (ASUSDATA) sau pe DVD sau stick USB. Important este ca acestea (documente, fotografii, muzică ş.a.m.d) să nu rămână pe Desktop sau în Documents, pentru că se vor pierde la reinstalarea Windows-ului.
Cum reinstalez Windows-ul pe Asus Eee PC? În timpul pornirii netbook-ului Asus, apasă tasta F9 de câteva ori. El va porni pachetul de reinstalare ce îl are pe HDD. Trebuie să aştepţi să se încarce sistemul de operare, iar după o repornire va trece la meniurile de configurare (ca o observaţie, nu obişnuiesc să îi dau înregistrarea Wndows-ului, pentru că oricum va fi verificată originalitatea sa la pasul de aducere la zi a pachetelor -update Windows). După o scurtă perioadă de timp va porni ecranul clasic Windows, cu driverele instalate şi chiar câteva progrămele.
În acest punct, în general, trec la pasul de reîmprospătare a pachetelor Windows (update -sunt totuşi mai mult de 3 ani de când "zace" acel back-up acolo) şi, foarte important, la instalarea unui antivirus. Dacă eşti abonat Romtelecom, poţi folosi Norton, pentru că, în general, ai şi o cheie validă pentru un an pentru acest antivirus (undeva pe contract sau factura detaliată). Dacă nu, foloseşte cu încredere Avast, căci este destul de bun şi poţi face o înregistrare gratuită la ei ce îţi conferă o cheie valabilă un an. Acest  pas de update de Windows înseamnă câteva ore, depinzând de viteza de conexiune la internet. După ce se instalează cele 100+ de pachete de update, poţi trece liniştit la instalarea programelor ce le foloseşti în mod regulat.
Pe scurt, cum reinstalez Windows pe Asus Eee PC: apăs tasta F9 în timpul pornirii, aştept încărcarea sistemului, fac configurările de rigoare, pun antivirus, fac update la Windows şi pun programele preferate. În câteva zeci de cuvinte distracţia de aproape o zi. Baftă!

4 comentatori

Irina Monday, December 17, 2012 at 12:20:00 PM GMT+2

E am laptop de la Asus si sunt aceeasi pasi de instalare. Oricum, foarte bun tutorialul pentru cei care sunt la inceput.

Andrei Tuesday, December 18, 2012 at 7:48:00 AM GMT+2

Ai cumva idee unde gasesc un tutorial bun pentru a face un stick boot-abil cu windows 7?

marian Sunday, December 30, 2012 at 8:33:00 PM GMT+2

Windowsul se instaleaza la fel pe majoritatea pc-urilor cu cateva mici exceptii,oricum foarte bun articolul pt cei incepatori.

Sergio

Mie nu imi merge .. daca stie cineva cum pot face va rog
Y!M : like.sergiO@yahoo.com
Skype : smk.sergyo
Multumesc!!

Dofollow Blog