NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Independenta ta energetica - priceless!

panouri solare
Ca in orice, independenta este un deziderat greu de atins, nu-i asa? La fel este si independenta ta energetica. Si ma refer aici la sistemele aditionale si ecologice ce te fac independent (sau aproape independent) de unele servicii. Panouri solare ce te vor ajuta sa folosesti caldura mare, panouri fotovoltaice si turbine eoliene pentru a avea curent electric "in surplus". Desigur, nu va exista nici un surplus, cred, dar ... A avea montate astfel de lucruri nu inseamna ca esti mai bogat, sau alte astfel de preconceptii. Inseamna, pur si simplu, sa iti produci cea ce consumi, in materie de apa calda, curent electric, intr-un cuvant, autonomie mai mare.

Desigur, am auzit discutii si pe tema eficientei, si pe cea a raportului pret/calitate. Si, cel mai important, discutii multe pe forumuri privind valoarea de amortizare a unor astfel de investitii si durata lor. In multe locuri se pot citi discutii despre geamurile termopane, calcule privind eficienta lor, si, totusi, daca ma uit mai atent, majoritatea locuintelor au montate astfel de geamuri. Si nu cred ca au stat sa faca calcule. Dar sa ne uitam logic. Iti construiesti o casa, dintr-un credit. Vei avea rate si plati la utilitati, care nu sunt mici deloc. Daca maresti un pic creditul, instalezi si panouri solare si/sau fotovoltaice, vei avea rate cu putin mai mari, dar plati la utilitati considerabil de mic. Adica faci economie exact atunci cand trebuie.

Si sa nu uitam de un aspect important. Satisfactia! Ce nu am citit nicaieri este despre sentimentul de satisfactie, satisfactie ce ti-o da vizita (mai trebuie, totusi) la cei ce ofera serviciile respective. Atunci cand , spre deosebire de ceilalti, care stau cu un teanc de bani la caserie pentru a plati facturile, tu stai si te cauti de banii marunti. Satisfatia aceea este cea care o putem pune in aceasta propozitie: Independenta ta energetica - priceless!

17 comentatori

Alex Cantemir Monday, June 4, 2012 at 8:44:00 PM GMT+3

Stiu pe cineva care si-a deschis o afacere de acest gen si mi-a zis ca in Arad de exemplu lumea investeste in asa ceva la mine in Moldova nu vezi asa ceva,eu personal nu am vazut nici macar unul!

Olivia Tuesday, June 5, 2012 at 9:12:00 AM GMT+3

Acum depinde si de zona in care locuiesti. Nu peste tot isi au rostul genul asta de sisteme.

Andrusca Tuesday, June 5, 2012 at 12:43:00 PM GMT+3

hmm..suna interesant:-?

Victor Tuesday, June 5, 2012 at 1:34:00 PM GMT+3

Putini sunt cei care investesc in panouri solare de exemplu, prin simplul fapt ca nu sunt destul de raspandite si romanului nu-i place sa fie el cobaiul. Mie mi-ar placea sa vad investitii in panouri solare la blocuri, sa investeasca tot blocul in asa ceva(gen reabilitare termica), mai ales acum cand se anunta noi scumpiri in domeniul energetic.

Teodor Marin Tuesday, June 5, 2012 at 11:38:00 PM GMT+3

Interesant, chiar vorbeam cu nevasta-mea astazi despre panouri, si cred ca o sa ne si punem.

Stefan Wednesday, June 6, 2012 at 10:42:00 AM GMT+3

Din pacate inca nu sunt destul de raspandite, dar din ce in ce mai multa lume, opteaza pentru aceasta varianta. Cu siguranta cei care au panouri solare, pot face economii destul de mari. Speram ca in scurt timp mai multe persoane vor opta pentru aceasta metoda si vor scapa de cheltuielile mari pe care trebuie sa le plateasca.

Simona Wednesday, June 6, 2012 at 12:35:00 PM GMT+3

Mie mi se pare o idee excelenta, dar inca mergem pe principiul vechi si costisitor...

Corina Wednesday, June 6, 2012 at 4:09:00 PM GMT+3

Excelenta ideea..:)

Laurentiu Wednesday, June 6, 2012 at 10:55:00 PM GMT+3

Pentru cei care locuiesc la curte, este o idee mai mult decat inspirata..nu am pus-o inca in aplicare pentru ca am aruncat banii pe alte lucruri, insa in viitorul apropiat sper sa reusesc si asta!

Alina Sunday, June 10, 2012 at 3:20:00 AM GMT+3

Se pare ca aceasta energie eco as putea sa-i spune incepe din ce in ce mai mult sa se raspandeasca si pe la noi si ma bucura acest lucru

Raluca Tuesday, June 12, 2012 at 9:23:00 AM GMT+3

Este o idee excelenta dar foarte putini o pun in practica...

Mirela Tuesday, June 12, 2012 at 11:39:00 AM GMT+3

la noi nu stiu daca au cum sa fure cu asa ceva si de aia ...nu cred ca s ar dorii instalarea lor:)

Victoria Friday, June 15, 2012 at 2:41:00 PM GMT+3

super idee..:) la noi daca nu se fura nu e bine!:)

Alina Saturday, June 16, 2012 at 3:25:00 PM GMT+3

Germania este in plina trecere de la euliene la panouri solare, chiar cred ca o astfel de investitie este bine venita, cat despre preturi sunt destul de ridicate din cate am intles inca ..

Roxana Marin Sunday, June 17, 2012 at 7:51:00 PM GMT+3

Foarte interesant articolul covasneanule, am adaugat blogul la bloguri favorite. Trecem pe energie verde

Cristina Friday, June 22, 2012 at 9:22:00 AM GMT+3

daca am trece toti pe astfel de metode s-ar face economie la foarte multe si poate ar fi mai bine pentru noi

Soare Thursday, August 1, 2013 at 11:24:00 AM GMT+3

Panourile solare sunt o idee extraordinara, dar inca nu functioneaza cu o eficacitate destul de mare si costa multi bani. Sa speram ca in viitor se vor ieftini aceste panouri, si vom putea obtine energie solara mult mai usor si eficient. Cei care isi permit si acuma, nu fac nici ei o prostie.

Dofollow Blog