NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Barmanii si robotii, muncitorul si Asimo

Robotul Asimo
In materie de roboti am inaintat foarte mult. Puteti vedea ultima generatie de roboti Asimo si ce stiu sa faca.
Si de ce barmanii? In ultima perioada, am avut de furca cu ei. Pe langa faptul ca uita sa-ti zambeasca si sa te salute, timpul care se scurge pana cand vine sa te serveasca este din ce in ce mai mare. Am patit chiar si un lucru incredibil. Dupa 10 minute de asteptare, am mers la bar sa cer o cafea, dar cum barmanul a plecat la una dintre mesele de langa cea la care m-am asezat eu, am mers inpoi la masa, dar sa nu credeti ca a venit sa ia comanda. Nu. A mers inapoi la bar! Dupa alte 5 minute, m-am dus la bar si am constatat ca era ocupat. Facea stocul! Desi mai avea trei ore de lucru. L-am intrebat daca a facut-o cu intentie ceea ce a facut (ignorarea, nici macar nu a realizat ca asta a facut!), iar acest lucru l-a jignit intr-o masura ce nu pot descrie.
Acum, daca ma uit la Asimo, realizez ca este nevoie de ei. Chiar numai pentru a lua comanda, si a-i pistona pe barmani, si tot merita. Stiu, sunt rau, dar clientul este client. O servire prompta, zambetul pe buze, chiar daca te simti ca naiba, rapiditate in servire, chiar daca te dor toti muschii, sunt lucrurui pe care trebuie sa le faci (da, am lucrat si eu la bar, si astea erau criterii stricte -pentru mine, patronul nu a zis nimic ca ar trebui -greseala lui). Iar daca persoana stie sa faca si mici glume nevinovate, daca este cazul, este doar in avantajul sau.
Ciubucul pe care il asteapta fiecare trebuie castigat, nu vine doar din simplul fapt ca asa sunt facute preturile, ca sa ii ramana si lui. Dar va voi mai vorbi despre asta in "Cafeaua si ceaiul servite in pub" din zilele urmatoare.
Si ce stie Asimo sa faca:

17 comentatori

adriana Monday, November 14, 2011 at 7:15:00 PM GMT+2

Nu zic ca barmanii nu sunt vinovati, dar in primul rand i-as considera vinovati pe patroni. Cum pot sa aiba pretentia sa le mearga afacerea in conditiile acestea. Mie una mi se pare un total dezinteres din partea lor si mai ales o lipsa totala de respect fata de client, cel pe care il inviti in casa ta. Eu am incercat sa ma ocup de o terasa la mare si vreau sa-ti spun ca am avut mai mult de tras cu patronul decat cu barmanii.

RaduP Tuesday, November 15, 2011 at 1:21:00 PM GMT+2

probabil ca robotul va zambi chiar daca nu ii lasi un bacsis pe placul lui, sau chiar deloc.....

Noni Tuesday, November 15, 2011 at 2:07:00 PM GMT+2

Robotul va da drum la electrosocuri daca nu dai bacsis? Acum 20 de ani erai cel mai tare daca erai barman, se faceau cei mai multi bani asa

Catalin Tuesday, November 15, 2011 at 4:43:00 PM GMT+2

Sincer pe mine nu m-ar incanta sa vina un robot inloc de o gagica cu o fusta scurta sa ma serveasca. Poate ca ar fi o solutie mult mai buna dar unde este farmecul?

emy Tuesday, November 15, 2011 at 5:30:00 PM GMT+2

Robotul acesta poate avea mult mai multe aplicatii decat cea de barman.

Gyony Thursday, November 17, 2011 at 12:51:00 PM GMT+2

Este incredibil cat de departe am ajuns cu tehnologia; foarte util acest robot.

Daniela Thursday, November 17, 2011 at 2:54:00 PM GMT+2

Pe mine ma sperie tehnologia din zilele noastre.S-a ajuns prea departe.

Cosmin Friday, November 18, 2011 at 12:19:00 PM GMT+2

cine stie ce vor mai inventa japonezii... suntem in epoca vitezei...

Stefan Saturday, November 19, 2011 at 12:13:00 PM GMT+2

E foarte tare, dar si ciudat pana unde am ajuns. Totusi, dupa cum spune si @Cosmin, suntem in epoca vitezei, asa ca totul este posibil. Sper totusi sa nu inlocuiasca oameni cu roboti... peste tot.

Bogdan Saturday, November 19, 2011 at 5:39:00 PM GMT+2

E ok treaba ca ne dezvoltam, ca facem roboti, si toate chestiile, dar sper sa nu se ajunge la acel punc in care majoritatea muncilor vor fi facute de roboti... pentru ca atunci ar fi prapad...

Digisport live Saturday, November 19, 2011 at 6:13:00 PM GMT+2

Mi se pare o mare tampenie faptul ca robotii (mai mult sau mai putin) intra in viatra noastra (vorbesc strict de robotii bipezi care imita oamenii). Sincer e o tampenie, deoarece noi oamenii ne semnam condamnarea cu mana noastra. Tind sa cred, din ce in ce mai mult ca in maxim 200 de ani vom fi complet acaparti de indivizii astia, cu constiinta proprie...
De ce (vb pe plan global) ne trebuiesc barmani roboti? De ce, patronul ala (cat da pe achizitie si pe service, etc) nu cheama oameni seriosi din tarile sarace, care mereu zambesc, si isi dau silinta in treaba pe care o fac (cum e cazul la noi in Ro, cu bonele asiatice, filipineze...)

Daemon Saturday, November 19, 2011 at 6:37:00 PM GMT+2

Chiar ar fi ceva interesant sa vina un robot sa imi ia comanda...nu cere nici bacsis.Dar nu cred ca in Romania o sa vedem asa ceva , fiindca acesti roboti or sa coste enorm de mult.
Totusi nu poti sa inlocuiesti o barmanita draguta cu un robot:))

Sisteme de copiat Sunday, November 20, 2011 at 10:25:00 PM GMT+2

La noi asta e o problema in general.Fie ca esti la un bar sau la o terasa sau la un ghiseu public,Angajatii care ar trebui sa se ocupe de tine si sa te serveasca uita sa isi lase problemele acasa.Aici este si vb de mentalitate,inafara sunt mult mai veseli,te servesc din placere.E cu totul si cu totul altceva.

Adrian Monday, November 21, 2011 at 5:55:00 PM GMT+2

si gata cu mitul barmanitelor...imi imaginez un robot din asta la hooters

Vali Monday, November 28, 2011 at 11:58:00 PM GMT+2

La noi in Romania nu cred ca o sa se intample niciodata acest lucru...

simona Wednesday, November 30, 2011 at 2:06:00 AM GMT+2

eu as vrea sa fiu servita de un robot. un robot nu pune prea multe intrebari si nu cauta bagare in seara, si daca nu ii lasi bacsis nu se supara,presupun. :))

Dragos A. Sunday, June 23, 2013 at 3:30:00 PM GMT+3

Inca nu a aparut in Romania :)

Dofollow Blog