Cafeaua este o băutură de culoare neagră ce conține cofeină care se obține din boabe de cafea prăjite și măcinate conținând vitamina PP (acid nicotinic sau niacină). Boabele de cafea sunt fructele unor plante din familia Rubiaceae cu două varietăți mai importante Coffea arabica și Coffea canephora, prima având boabe de calitate superioară. Calitatea cafelei e influențată și de locul de cultivare, depozitare și prăjire a boabelor de cafea.Te-ai gandit vreodata la cana ta zilnica de cafea ca la un elixir de sanatate si nu doar ca la o sursa de placere si energie? Probabil ca nu o data ti-a trecut prin cap sa te lasi de acest „viciu” care iti creste tensiunea arteriala, favorizeaza aparitia celulitei si, pe deasupra, iti mai si ingalbeneste dintii, asa cum ni s-a spus. Vesti bune: cafeaua este un aliat pentru sanatatea ta. Un studiu realizat de catre un grup de cercetatori din Canada arata ca un consum moderat de cafea,adica o cana,maxim doua pe zi este absolute inofensiv in orice etapa a ciclului reproductiv, iclusiv sarcina sau alaptare. De asemenea, exista dovezi ca o doza moderata de cafea pe zi poate scoate un pacient dintr-o criza acuta de astm, atunci cand nu are la indemana medicamentatia, calmeaza durerile de cap mai eficient decat pilulele obisnuite, imbunatateste performanatele atletice stimuland musculature. Putem achizitiona cafeau atat din supermarketuri cat si de pe magazinele online. De curand o prietena de mea si-a cumparat cafea online la un pret redus si o cantitate mai mare.
Majoritatea mamelor se ivesc de aceasta problema la o varsta a copilului. Insa putem scapa de pampersi in 7 zile. Iata un plan de actiune pentru a inlocui pampersii cu olita ... Cu un dram de rabdare, pampersii pot sa ramana o simplã amintire. Nu-ti trebuie decât sapte zile de lupta neintrerupta contra unui inamic siret si tenace. De fiecare data, aceeasi scena: eu îi arat olita, îi explic prin gesturi si onomatopee care m-ar compromite definitiv în ochii privitorilor întâmplãtori, el ma asculta, o cerceteazã atent si când pare cã a înteles, ori o arunca, ori si-o pune pe cap, ori i-o dã bunicii sã bea din ea. Cam asa se plange fiecare mama
care trebuie sa-si învete copilul ce este si cum se foloseste olita. Antrenamentul poate avea succes dacã porneste atunci când micutul este pregatit emotional si fiziologic si când mama este si ea gata sa devina un antrenor rabdator. Destul de des, trecerea de la carpe la olita este o piatra de încercare pentru mama nerabdatoare sã scape de schimbatul scutecelor ca pe banda rulantã. Cu cât mai devreme, cu atât mai usor - suna unul din sfaturile bunicilor. Dar reusita la vârste prea mici e întâmplãtoare sau, mai degraba, rezultatul unui veritabil chin pentru amândoi, presupunând exasperarea mamei în fata nenumaratelor esecuri, frustrarea copilului care nu întelege de ce tipa la el cei din jur. Secretul adevaratei reusite nu e simplu: trebuie sa descoperi momentul când cel mic resimte dorinta, impulsul de a folosi olita. În orice caz, este bine sa stii cã nu e indicat sa te gândesti la olita înainte ca mititelul sã împlineasca un an, de fapt nu înainte de un an si sase luni, iar cea mai bunã perioadã pentru a începe fara chinuri este, la majoritatea copiilor, între 2 si 3 ani. Cu observatia ca sunt copii - si nu putini - pentru care momentul trebuie amanat si mai mult. Asta depinde de fiecare copil in parte, adica nu este o regula bine delimitata.
Recomand cafea online si olita bebe.
Bucatari pentru o seara
2 hours ago
0 comentatori
Post a Comment