NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Despre gazduire si domeniu, .ro, .com sau .eu

Nu sunt un mare cunoscator in acest domeniu. Ce stiu este ca atat gazduirea, cat si domeniul pe care vrei sa ti le faci trebuie sa fie cat mai aproape de tine. Teoretic.
Vorbind diin practica mea, insa, lucrurile stau un pic altfel. Da, este necesar sa ai un domeniu .ro, pentru ca activezi aici, iar mai nou acest domeniu .ro nu este scump (7,99 Euro pe un an -este chiar acceptabil). Dar daca doresti sa activezi pe un domeniu.com (de asemenea este undeva in jur de 10 Euro sau chiar 6,99 Euro) sau domeniu .eu (la 3 Euro), problema se schimba un pic, continutul dictand necesitatea gazduirii pe un anumit server. Daca este un continut al paginii exclusiv in limba romana, poti apela la firmele din Romania, avand preturi decente (1 Gb este la sub 1 Euro/luna (puteti folosi codul 1ZecimeReducere pentru 10% reducere), sau 10 Gb la 10 Euro/luna).

La un continut al paginii web in limba engleza, sau continut multilingv, gazduirea ar fi bine sa fie facuta pe un server din afara tarii (HostGator, unde puteti folosi cuponul de reducere de 25% la achizitionarea gazduirii, introducand codul 1SfertReducere,  fiind una dintre cele mai cunoscute servicii de gazduire, are pret mai mult decat decent, privind din punctul de vedere al serviciilor ce sunt incluse in acest pret, sau Hostmonster, ce are servere in SUA). Spun aceste lucruri pentru ca am avut surpriza ca, un domeniu .ro si unul .com, ce erau gazduite pe un server din strainatate, sa aiba un trafic injumatatit dupa ce a fost mutat pe un server din Romania. Nu cred ca este vorba despre cel ce a gazduit aceste pagini, ci doar simplul fapt ca pe un server din alta tara (chiar si SUA) expunerea acestor pagini pentru indexarea facuta de diversii boti ai motoarelor de cautare creste, si se modifica si tipul de indexare (Google, spre exemplu -daca indexeaza continutul paginii tale un bot Google pentru domenii. com, acesta va pastra informatia pentru cautarile .com, dar va pasa munca si unui bot .ro, care va mai indexa inca un rand continutul, de data aceasta pentru cautarile .ro).
Cum am mai spus, nu sunt un expert in ceea ce priveste gazduirea paginilor web si a domeniilor lor. Am spus toate lucrurile de mai sus pe baza experientei ce am avut-o eu. Am inclus aceste link-uri in articol pentru ca personal am lucrat cu ei si am fost/sunt multumit de serviciile oferite de ei. Unele din aceste link-uri sunt de afiliat, de asemenea.
In concluzie, orice gazduire si orice domeniu sa doresti, ai mult de gandit inainte de a achizitiona un pachet. Pui continutul paginii inainte de toate, si funtie de nisa pe care doresti sa activezi, achizitionezi un domeniu si gazduire ce corespunde cat mai bine criteriilor enumerate mai sus.

6 comentatori

Catalin Thursday, November 24, 2011 at 5:56:00 PM GMT+2

In primul rand conteaza optimizarea, abia apoi serverul unde gazduiesti, daca e hosting de calitate nu prea are importanta unde e hostat site-ul, eu asa cred

Stefan Thursday, November 24, 2011 at 7:30:00 PM GMT+2

Cel mai mult conteaza optimizarea, iar pentru RO, bineinteles ca e mai bun un domeniu .RO. Dar, domeniile (.ro,.eu,.com) sunt fiecare facute pentru o anumita nisa.

simona Wednesday, November 30, 2011 at 1:45:00 AM GMT+2

cum a zis si stefan, optimizarea e foarte importanta. un domeniu .ro il aduci imediat pe prima pagina!

cura de slabire Monday, December 5, 2011 at 6:11:00 PM GMT+2

true! optimizarea e cea mai importanta

web design Thursday, December 22, 2011 at 11:26:00 AM GMT+2

eu am gazduire de la hostgator, chiar daca dau 15$ pe luna, dar e mai sigur, am avut si pe un server din Romania si din pacate se misca geu si mai si cadea des. Insa acum, cum concurenta e mai mare s-ar ptuea sa fie si unii care ofera gazduire buna pe .ro

Anonymous

Nu trebuie neaparat sa alegi gaduire inafara sunt destule firme competitive in romania care ofera servicii de calitate cum ar fi aciphosting, mxhost , webfactor , acestia au preturi foarte bune . Un site romanesc gazduit inafara este indexat mult mai greu de google deci recomand gaduirea in functie de continut si cui se adreseaza daca siteul este romanesc sau strain

Dofollow Blog