NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Copii cu handicap, bataia de joc a Guvernului

Indemnizatia pentru copii cu dizabilitati peste 3 ani
Copii cu handicap au ajuns bataia de joc a Guvernului. Si nu este ceva ce visez.
Pana la varsta de 3 ani, un copil cu dizabilitati este ingrijit de un parinte, care primeste indemnizatia pentru cresterea copilului plus un sprijin lunar (acum este de 68 de lei, daca nu ma insel).

Dar copilul creste, implineste 3 ani, iar parintii sunt OBLIGATI, nu prin lege scrisa, ci prin prevederile legale, sa aleaga daca raman asistati social sau lucreaza si primesc un “sprijin lunar“ de tot rasul.

Daca te uiti mai atent, da, parintele unui astfel de copil, are dreptul  la concediu pentru ingrijirea copilului, pana la implinirea varstei de 7 ani. Dar, pentru ca avem si asa ceva “Concediul pentru cresterea copilului, prevazut la alin. (1),(copilul cu dizabilitate care a implinit varsta de 3 ani) se acorda pe baza de cerere de catre angajatorul la care isi desfasoara activitatea persoana indreptatita”. De parca un angajator este atat de prost sa ceara el asa ceva. Si au rezolvat si pasul urmator, daca parintele pleaca “de buna voie”: “In situatia persoanelor indreptatite care realizeaza venituri profesionale din activitati independente sau agricole si care nu lucreaza in baza unui contract individual de munca, concediul reprezinta intreruperea activitatii in perioada de pana la implinirea de catre copilul cu handicap a varstei de 7 ani”. Daca totusi angajatorul face pasul respectiv, parintele primeste de la stat 630 de lei (0,9 ISP).
Chiar daca sunt bani putini, chiar si aceste drepturi se suspenda pe termen de 5 luni, daca familia respectiva nu a reusit sa isi plateasca impozitul catre stat pana la data de 31 ianuarie, in fiecare an, pentru anul antecedent.
Bun, vei spune ca se ocupa un parinte de 2 copii cu handicap, iar parintele din familia cealalta merge la serviciu, cedand primei persoane acele sume de sprijin lunar. Sau merg, pur si simplu la serviciu si lucreaza 4 ore (exista si aceasta posibilitate). Doar ca atunci nu mai beneficiaza decat de 0,3 ISP (210 lei).
Si iata, astfel s-a creat o noua categorie de oameni care vor face tot ce este posibil sa isi creasca si sa isi trateze copilul cu handicap, chiar daca o va face in afara legii. Ah, si o formula frumoasa din lege spune  ca isi pierde drepturile ce le primeste de la stat daca  “persoana indreptatita realizeaza venituri supuse impozitului”. Poate imi spuneti voi ce inseamna asta, pentru ca pe mine ma doare deja capul, de la acest text:
Conform art. 14 din Legea nr. 292/2011, nivelurile, respectiv cuantumurile beneficiilor de asistenta sociala, incepand cu anul 2012, se stabilesc in raport cu indicatorul social de referinta (ISR) prin aplicarea unui indice social de insertie.
Punerea in aplicare a acestor noi prevederi necesita modificarea Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata, a Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare, a Ordonantei de u rgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 132/2011, si a Legii nr. 27 7/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, cu modificarile ulterioare
.
Blogger Labels: CopiiGuvern, OBLIGATI, Concediul, text, Legea, handicap, varsta, copil, parinte, indemnizatia, cresterea, sprijin, varstei, angajatorul, persoana, venituri, familia, serviciu, alocatia, sustinerea, aprobata, completari

3 comentatori

annitu Wednesday, February 1, 2012 at 10:51:00 PM GMT+2

Şi când te gândeştii că micuţii suferă enorm din cauza indiferenţei celor de "sus".

Cristi Sunday, February 5, 2012 at 4:28:00 PM GMT+2

Traim in Romania si se vede ca statul nu ofera ajutoare semnificative pentru ei. Pacat..

Stiri Arges Sunday, February 26, 2012 at 4:48:00 AM GMT+2

68 de lei ? astia sa subventioneze cheltuielile cu copilasul ce sufera de dizabilitati? o bataie de joc infernala

Dofollow Blog