NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Eleva din Covasna - scandalul tricolor


Eleva din Covasna, eroina unor evenimente neplacute. Pentru toţi. Spun scandalul tricolor legat de eleva din Covasna, pentru ca tot ce s-a intamplat are mai multe tente de culoare. Şi nu voi da un nume acestei eleve, pentru că nu are importanţă identitatea ei. Dar să vedem despre ce este vorba:

Eleva din Covasna şi bunul simţ

De fapt şi de drept, de aici a pornit tot scandalul. Nişte elevi maghiari (în paranteză fie spus, probabil vreun şefuleţ de tineret din politică) s-au simţit ofensaţi de faptul că eleva din Covasna a purtat pe 15 martie o banderola cu tricolorul românesc pe cap, atenţie, în pauză şi în sala de clasă. Da, se poate spune că a încălcat ceea ce numim bunul simţ şi toleranţa pe care obişnuim să o avem faţă de semenii noştrii.
Dar, avem şi partea cealaltă, acuzatorii, ce se pregăteau de sărbătoare. Nu mi se pare deloc de bun simţ să te simţi ofensat de un astfel de gest, atunci când tu te pregăteşti să  comemorezi ceva ce  şi aşa este destul de discutabil. Adică ai o insignă sau o bentiţă cu tricolorul unui alt stat, un costum popular secuiesc pe tine, dar te simţi ofensat de un gest poate chiar involuntar.

Eleva din Covasna şi presa

Ei, de fapt, aici este buba cea mare. Gesturi asemănătoare cu cea a elevei din Covasna s-au mai întâmplat şi se vor mai întâmpla. Acel cineva de la presa scrisă maghiară a dorit , cel mai probabil, ceva anume. A publicat un articol, l-a propagat cum trebuie şi mămăliguţa a început să fiarbă. A explodat atunci când totul a fost preluat de presa naţională. Mă întreb care este manevra logică pe care a vrut să o facă ziaristul (sau cei din spatele articolului)? Se pare că vom afla mâine. Chiar Lucian Mândruţă spunea că este ceva premeditat în tot scandalul "Eleva din Covasna", eu aş spune că aşa este, doar că a greşit persoanele care au complotat.

Eleva din Covasna şi pedeapsa gestului

Dacă priviţi atent profilul elevei din Covasna, veţi observa că acea bentiţă a mai fost purtată şi în alte zile, fără să deranjeze pe nimeni. Pentru că nici nu are de ce. Moda, stilul şi exprimarea unei persoane nu este motiv de ceartă. Din fericire, acest episod s-a încheiat cu bine, eleva din Covasna nu a fost exmatriculată şi nici nu i s-a scăzut nota la purtare. Nu i s-a permis să joace rolul principal dintr-o piesă de teatru ce tocmai o puneau în scenă şi, probabil, alte mici mărunţişuri. Pare OK din punct de vedere uman. Sora elevei din Covasna  a postat următorul mesaj pe Facebook:
Astazi a avut loc intalnirea dintre cadrele didactice ale liceului si parintii mei, respectiv ai Sabinei, iar lucrurile au luat amploare in sensul ca Sabina a fost data afara din piesa de teatru in care a fost pusa acum cateva zile si culmea era si rolul principal, au vrut sa o exmatriculeze si sa ii scada nota la purtare, dar au renuntat la idee in momentul in care mama fetitei a luat atitudine, ea prezentandu-se la scoala cu un mediator si cativa membii ai consiliului parintilor. Diriginta a fost interogata asupra faptului ca s-a prezentat in fata Sabinei cu un obiect contondent, iar ea, dupa ce a fost intrebata ca de ce a actionat intr-un asemenea mod, a raspuns: ” Am fost pusa “. In acel moment, mama a cerut dirigintei sa ii inapoieze tricolorul Sabinei si sa ii ceara scuze pentru ceea ce a facut! Directiunea s-a atacat foarte tare si astfel a renuntat la sanctiunile care erau propuse. La intalnire a mai participat primarul, inspectoarea generala a ISJ Covasna. In ceea ce priveste amenintarea cu moartea, s-au luat masuri. A fost depusa o plangere, iar politia se va ocupa de cautarea acestui ” domn” . Pentru a o proteja pe Sabina, in urmatoarele luni ea va fi dusa si adusa (de) la scoala de un domn politist. Ancheta continua si o sa va mai tin la curent cu alte noutati! P.S. Va multumim tuturor pentru sustinere, apreciere si ganduri bune!

Eleva din Covasna şi mămăliguţa explodată

Este timpul să scoatem din ecuaţie eleva din Covasna. Toată această propagandă va arata rezultatele reale în zilele următoare, dacă ea a fost într-adevăr o manevră politică. Vom afla cine şi unde va fi schimbat şi pedepsit şi ce rost a avut tot scandalul.
Victimele colaterale vor trebui să îşi refacă şi să îşi revizuiască prieteniile, dar nu este nimic grav (Alin s-a supărat pe secuime şi a supărat câteva persoane, Marius la fel (Citez din postarea lui: "Demnitate de români în "secuime". 
Indignarea mă face să scriu pentru prima dată; poate nu e tocmai cel mai bun moment da' îmi asum subiectivismul a ceea ce voi scrie..oricum ar fi, am dreptate. Nu mi se pare normal ca un ROMÂN să fie 'anchetat' pentru că a purtat intr-o institutie ROMĂNEASCĂ tricolorul intr'o zi de 15 martie care din căte ştiu eu în ROMÂNIA e o zi oarecare...."), iar Livia a reuşit să nu rămână chiar neutră, deşi îşi dorea acest lucru. În ambele atbere vor mai fi mici neînţelegeri, sunt inerente unei convieţuiri în zonă.

Ce rămâne însă, este gustul amar al puterii pe care o poate exercita politica în viaţa noastră de zi cu zi, chinuită şi aşa de deciziile politice greşite luate de Parlamentul României.

Eleva din Covasna şi scandalul tricolor este exemplu viu al faptului că, oricât de mult ai dori să fi un om printre oameni, un politician şi un ziarist îţi poate influenţa viaţa extrem de negativ, fără să ai vreo vină. Şi nu este bine.

Later update: Povestea iubirii adolescentine transata politic ...

O romanca si o unguroaica iubesc acelasi baiat. La un momentdat chiar se bat pe tema aceasta. Pe 15 martie, unguroaica realizeaza ca gestul de a purta tricolorul pare tema buna de pedeapsa asupra celeilalte. Asa ca trimite un articol cuiva din politicul in care este ea. Acea persoana relizeaza ca poate ajuta un prieten sa ajunga director, asa ca publica articolul in ziar. Restul il stiti deja.


Au pornit si razboaie intregi din cauza unei p***e proaste!

5 comentatori

Anonymous

Aceata problema nu pleaca de jos ci de sus.Lasati
oamenii sa traiasca in pace.Sint rominca am trait in Covasna printre unguri si a fost foarte bine.Nu instigati oamenii la cearta.

Anonymous

@ Anonim
Asa de romanca esti ca nici nu sti cum se scrie romanca. Ungurii se poarta sinistru si-si dau in petec chiar si unde sunt doar 20%. Asta pot spune din experienta mea de-o viata. Daca in orasul Covasna se intampla asemenea abuzuri, unde romanii au o proportie destul de consistenta, inchipuiti-va ce se-ntampla in Odorhei, unde roamnii sunt doar 2%!

Yamasha Thursday, March 21, 2013 at 7:05:00 PM GMT+2

Urat, urat s-a ajuns. Din pacate o eleva a ajuns sa fie subiect dezbatut in toata tara. Pentru ce? pentru nimic...

Laurentiu Monday, March 25, 2013 at 11:07:00 PM GMT+2

Nu mi-as fi imaginat vreodata ca suntem in stare sa ajungem la o asemenea cota cu un astfel de subiect..

flo Tuesday, March 26, 2013 at 12:15:00 PM GMT+2

unguri trebuie pusi cu botu pe labe

Dofollow Blog