NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Mahmur de sărbători? Remediu pentru mahmureală


Nomal ar fi să îţi explic de ce eşti mahmur. Dar nu o voi face acum. Întâi reţeta acestui  Remediu pentru mahmureală , apoi vei avea timp să citeşti şi de ce eşti mahmur. Adică, de ce eşti mahmur ştii, dar ce se întâmplă în spatele durerilor de cap. Aşadar întâi reţeta:
  • 1tb  Aspirină tamponată  sau 2 tb Antinevralgic (exista şi o clasă mai bună de analgezice, dar nu pentru asta)
  • 1 tb cu Vitamine B complex (preferabil să fie cât mai aproape cantitativ de 100% DZR -asta dacă poţi citi literele acelea mici)
  • 1 tb cu Vitamina C de 600 mg (sau 3 tb de vitamina C de 200 mg)
  • 1 tb cisteină (dacă ai aşa ceva)
  • 1 sticlă de energizante sportive (atenţie, cele gen Gatorade)
  • Apă minerală multă, eventual Coca-Cola
Pentru cei ce doresc reţetă sănătoasă (deşi eşti mahmur din cauza unui exces):
  •  1-2 banane
  • 6 căpşuni mari
  • 2 linguriţe de miere
  • un vârf de cuţit de nucşoară
  • un pahar cu suc de portocale
  • 1-2 pahare cu lapte
  • sare
  • 1 băutură cu carbohidraţi (iar ne întoarcem la sportivi.
Mixezi totul şi bei tot. Acest remediu pentru mahmureală pare mai săsnătos, dar ... Bine, dacă vrei poţi combina cele două, eventual o supă de roşii sau ciorbă acră, murături, ş.a.m.d Nu uita să scoţi sarea din shake dacă vei mânca murături. Ah, şi reţeta este pentru cei sănătoşi, nu pentru diabetici sau hipertensivi, inimoşi şi altele. Dacă eşti în acea categorie, mahmurala îţi va trece mai greu (deh, nu tebuia să bei de la bun început). Asigurăte că bei destule lichide, consumă citrice şi fructe şi legume. Controlează-ţi tensiunea arterială ţi ia medicamentele prescrise (numai cele din ziua de azi -ieri dacă ai uitat, lasă-le uitate).
Mişcarea în aer liber este de asemenea esenţială, pentru oxigenarea creierului. Nu este contraindicată nici o partidă de sex, căci ea vă va ajuta să remediaţi hormonal o parte dintre probleme create de mahmureală (asta dacă gradul de mahmureală îţi permite şi partenera/ul este de acord. Şi dacă totuţi vrei să te dregi cu alcool, încearcă cu Bloody Mary (suc de roşii cu vodca de calitate). Nu exagera, căci vei trece direct din mahmureală în beţie.
Ce produce mahmureala?
Alcoolul, evident. Etanolul din băuturile spirtoase au efect deshidratant (adică urinezi şi transpiri mai mult), acest lucru făcând posibilă reducerea cantităţii de lichide ce ajunge la creier. Greaţa este tot un efect al alcoolului asupra stomacului. Per total, organismul încearcă să scape de efectele toxice ale alcoolului, daor că se elimină nu numai apă, ci şi substanţe nutritive necesare bunei funcţionări ale organismului.
 Baftă multă şi data viitoare nu uita că masura este 1 pahar la minim o oră, asta ca să nu mai spui a doua zi că nu mai bei niciodată. Pato, ai tu o reţetă tradiţională?

4 comentatori

Pato Basil Wednesday, January 2, 2013 at 12:21:00 AM GMT+2

Poate visez ceva in noaptea asta si o dau spre testare :))

Laurentiu Sunday, January 27, 2013 at 5:05:00 PM GMT+2

Nu e nici cea mai mica gluma, insa in cazul meu cea mai buna solutie a fost un pahar de vin alb dis de dimineata.

ionilka Thursday, March 28, 2013 at 3:14:00 PM GMT+2

Cred ca si ceafeaua ajuta.

Mihai Pintilie Tuesday, October 29, 2013 at 9:17:00 AM GMT+2

Iti dai seama cat iti ia doar sa ceri la farmacie toate aceste ingrediente? Uite si varianta simpla, fara suparare: doua antinevralgice, de doua ori cu capul in usa si un somn adanc, preferabil in pat decat langa el ori langa usa.. ;-)

Dofollow Blog