NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

ACTA = TeCAC - ce inseamna in exemple concrete

ACTA sua TeCAC (TCAC) trebuie oprit

Tratatul ACTA = Anti Counterfeiting Trade Agreement
Tratatul TCAC = Tratatul Comercial Anti-Contrafacere

Se pare ca Romania a semnat deja tratatul ACTA, desi Boc cel mic nu stie nimic (cel putin asa a declarat). Pedepsele sunt chiar interesante, si ceea ce prevede tratatul ACTA este chiar interesant. Desigur, sunt unii pro - ”In ACTA e vorba doar de copyright” , dar si contra-”ACTA ne va spiona viata privata prin computere”. Daca copiezi o reteta de prajituri, sa zicem, si o trimiti si lui X, ACTA spune ca este piraterie si poti fi deconectat de la internet, sau amendat, sau alte forme de pedeapsa prevazute in tratatul ACTA (stergerea contului, email-ului si alte asemenea grozavii).

Desi nu este in vigoare tratatul ACTA, sunt unele intamplari care ne arata ce ar putea insemna ACTA. Daca pe partea de drepturi de autor, nu vad decat o oprire a informatiei in timp real si o cenzura excesiva a informatiei libere (adica, daca vrei informatii concrete, corecte si actuale, platesti -cam asta vor semnatarii ACTA -logic, nu?).
Ce ma ingrijoreaza este insa partea de supraveghere. Nu va mai exista nimic privat. Ati vazut deja tot felul de texte, spre exemplu, a celor ce dau telefon la serviciul clienti. Si ati vazut cat de private au ramas mesajele inregistrate. Dar sa vorbim de ceva si mai grav.

Un exemplu concret a intrat in atentia publicului: o intamplare a unui britanic, care a zburat pana in Statele Unite, impreuna cu o prietena. Inainte de plecare s-a interesat de ultimele barfe folosind un mesaj pe twitter de genul:
Free this week, for quick gossip/prep before I go and destroy America.
 Evident, se referea la a se imbata acolo. Surpriza a venit insa in Statele Unite (nu este tratatul ACTA nici acolo), unde, dupa debarcare, a fost arestat, impreuna cu prietena, si tinut 12 ore in inchisoare impreuna cu 2 traficant de droguri mexicani inainte de a fi trimisi inapoi. Acum au nevoie de viza pentru a mai putea merge in USA.

Tratatul ACTA inca nu este in vigoare, iar monitorizarea se face prin conturi false pe cele mai mari retele de socializare, pe anumite cuvinte cheie "cu risc" si o baza de date completata de aceste servicii. Va dati seama cam ce ar putea insemna legalizarea ACTA pentru aceste servicii? Daca da, va dati seama de ce are o sustinere atat de mare, din partea multor servicii, companii multinationale si tot restul (financiar, logistic, politic si tot rahatul?).
Te-ai putea trezi cand scrii pe Facebook ca ai nevoie de un sampon bun cu un imens sir de oferte care mai de care din partea comerciantilor. Bine-nteles, raspunsurile prietenilor nu vor avea prioritate! De aceea este important sa votezi impotriva ACTA, atunci cand vei avea posibilitatea (probabil vor dezbateri pe tema tratatului ACTA sau TCAC, chiar daca este semnata deja de noi -sic, asta a facut Boc)

Dar sa vedem si un video al celor de la Anonymous, ce incearca sa explice ce contine ACTA.
Ah, nu stiu daca romanii vor folosi varianta in limba romana a ACTA -Tratatul Comercial Anti-Contrafacere, pentru simplul fapt ca prescurtarea sa este exact ceea ce face ACTAT(e)CAC





12 comentatori

radu Tuesday, January 31, 2012 at 1:20:00 AM GMT+2

Toti din guvern stiu despre lege, multi au luat mita mare pentru a o promova.

florin Tuesday, January 31, 2012 at 11:49:00 AM GMT+2

Sunt multi bani la mijloc si interese foarte mari in joc.Decizia e la politicieni .Doari prin manifestatii in toata lumea se mai poate face ceva.

george Tuesday, January 31, 2012 at 6:24:00 PM GMT+2

yes , acta "needs more money"

Hannah Irina Tuesday, January 31, 2012 at 11:48:00 PM GMT+2

o porcarie serios acum, nici macar ministerul nu are toate programele cu licenta.... sau fac tot felul de fraude, de ex frunza... de la turism...

Costi Sunday, February 5, 2012 at 4:30:00 PM GMT+2

O porcarie? Putin spus...mai degraba mi se pare ca fiind o incalcare a legilor de intimitate.

Mihai Costin Sunday, February 5, 2012 at 10:50:00 PM GMT+2

Fratilor! Nu are cum sa treaca. O sa vedeti

Alina Saturday, February 11, 2012 at 8:15:00 PM GMT+2

Sa inceapa revolutia degitala :D

Stelian Detailing Sunday, February 12, 2012 at 2:24:00 AM GMT+2

Tratatul nu o sa treaca de PE. Pirateria are si ea rolul ei. Prin tratatul ACTA nu se incearca protejarea drepturilor de autor, ci un control mai mare asupra maselor de oameni.

Tzutzy Thursday, February 16, 2012 at 9:26:00 AM GMT+2

asta nu aduce bani si atat timp cat nu intra , se duce de rapa tot

MSS Thursday, February 16, 2012 at 6:10:00 PM GMT+2

Am semnat deja petitia pentru ACTA.

Stiri Arges Sunday, February 26, 2012 at 4:52:00 AM GMT+2

acta este cel mai aberant proiect legislativ. sper din tot sufletul sa nu se ajunga vreodata sa intre in vigoare. exista deja legi copyright, dar vad k ei tot vor sa subjuge populatia cu asemenea "toxina".

Tigari electronice Friday, March 9, 2012 at 9:53:00 AM GMT+2

Cred ca dreptul la informatie ar trebui sa fie gratuit pentru toti. Da e adevarat ca autorii trebuie sa fie rasplatiti. Ar trebui gasita o modalitate de mijloc prin care sa fie multimiti si oamenii si autorii. De exemplu cine vrea o carte tiparita sa o plateasca - cine se multumeste sa citeasca la calculator o carte electronica sa o poata accesa gratuit.

Dofollow Blog