NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Perdanţii cazului "Eleva din Covasna"


Cine câştigă în tot acest scandal Eleva din Covasna este irelevant. Şi înainte de a/mi sări în cap, lasă-mă să îţi explic de ce! Toată mass-media are de câştigat, indiferent de ce scandal este vorba. Ei vor fi acolo şi dacă îşi pune tricolorul careva pe p***s, cum a sugerat un fost ziarist maghiar.

Perdanţii suntem însă noi, toţi locuitorii din Covasna. La un momentdat, mergând spre Bucureşti, am fost întrebat, la Comarnic, mai exact, dacă mai suport bătăile cu ungurii şi dacă iau multă bătaie. Tataie acela nu ştia pe ce lume trăieşte, ai spune. 
Dar nu contează. Ştii de ce? Tataie acela ar trebui să fie unul dintre cei ce vin la tratament în staţiunea Covasna. Şi nu va veni, normal, atâta timp cât el are informaţii false despre ce se întâmplă aici. Ar veni pentru odihnă şi tratament, dar ca să se bage în gura lupului ... nu. 
Gândiţi-vă câţi sunt ca el, care culeg informaţii de la televizor. Mulţi. Astfel, mulţi sunt cei care nu vin în Covasna din cauza conflictului româno-maghiar (aproape inexistent faptic), făcând astfel o defavoare zonei. Nu stau acum să analizez cine este de vină.

Vă voi spune în schimb o stare de fapt. Vecinul meu de deasupra face focul pe lemne. Nu ar avea voie, legea interzice acest lucru şi nu îmi convine nici mie. Dacă aş vrea să fac totul după lege, ar fi simplu să îl reclam. Dar nu o fac pentru că am mai multe dezavantaje. În primul rând, cu cât e mai frig la el, cu atât trebuie să fac mai multă căldură la mine. Apoi, micile conflicte cu crăpatul lemnelor în apartament, mai ales la ore nepotrivite, se pot rezolva mult mai simplu: o discuţie. În mare, acum îşi sparge lemnele înainte de a le duce sus. Iar acele surcele pe care uită din când în când să le pregătească în curte nu deranjează chiar aşa de mult. Iar celelalte mici conflicte le aplanăm prin discuţii. 

În toată această imagine, primează toleranţa, interesul comun şi bunul simţ. Sunt cele trei elemente esenţiale pentru convieţuire paşnică. În felul acesta, oricând vine o prietenă la mine, nu ştie de aceste mici "surprize". Dacă ar ştii, probabil s-ar codi să vină. Dacă îi povestesc, probabil nu mă va crede sau va crede că sunt isteric.

Cam aşa stă şi povestea aceasta cu eleva din Covasna. Sunt inconveniente, dar nu majore. Iar când aceşti puşti vor lucra pentru un bănuţ, să poată supravieţui, voi accepta că sunt patrioţi. Până atunci sunt doar inconştienţi. Şi vorbesc aici de ambele tabere, căci majoritatea celor cu gura mare sunt puşti care nu ştiu ce este acela bunul simţ, indiferent de na'ionalitatea lor.

18 comentatori

Yamasha Friday, March 22, 2013 at 10:42:00 PM GMT+2

Stai sa inteleg. Exista oameni la bloc care se incalzesc cu lemne? Pe bune?!

Unknown Friday, March 22, 2013 at 10:54:00 PM GMT+2

Yep! Iar un alt vecin are curentul electric taiat de ... 2 ani

Octavian Saturday, March 23, 2013 at 9:19:00 AM GMT+2

Sa fiu sincer cu tine. Nu stiu cum te-ai simtit tu cand ai citit stirea dar eu unul am fost foarte dezgustat si foarte inrait contra acestor oameni. La mine in tara nu am voie sa port drapelul? Stai un pic ca nu inteleg? Aaa ok eram in Ungaria si era ceva ciudat dar totusi traim intr-o lume civilizata si trebuie sa ne acceptam toti asa cum suntem. Corect?

dirtman Saturday, March 23, 2013 at 1:38:00 PM GMT+2

Problema e ca in fapt, oamenii de acolo nu sunt rai, si nici nu s-a vehiculat acest lucru, ci anumite interese care imping catre producerea unor astfel de evenimente. Si sincer sa fiu, cand auzi ca maghiarii cer autonomie si nu stiu ce cacat, nu sunt maghiarii aia de acolo, localnici, sunt niste unii care au interese, tocmai de aia se face tam tam.

cat despre cum gandesc unii ca cum sa se duca acolo in gura lupului...eu am trecut de multe ori prin Covasna, Harghita..partea aia pe acolo si mi-a placut ca zona, nu stiu concret cum sunt localnicii, dar cand am intrat in magazin si am cerut ceva, am fost servit normal, fara nici o chestie rau intentionata. (sunt moldovean)

Danyzus Sunday, March 24, 2013 at 12:41:00 AM GMT+2

Aici nu e vorba de copii, ci de director plus inspector care n-au actionat chiar ok. Iar "imaginea" zonei se poate corecta, daca se doreste.

Ana- Monday, March 25, 2013 at 4:53:00 PM GMT+2

eu cred ca s-a facut prea mult caz pe tema elevei din Covasna...

Eugen Monday, March 25, 2013 at 7:15:00 PM GMT+2

E prima oara cand asa ceva, cum naiba face foc la bloc :)))
Maxim o saptamana o sa mai vorbeasca despre acest caz :)

Flytime Monday, March 25, 2013 at 9:03:00 PM GMT+2

Presa exagereaza ca de fiecare data cand prinde ocazia. Prea fac din tantar armasar...

Geo Wednesday, March 27, 2013 at 6:39:00 PM GMT+2

Eleva a facut o aroganta, daca ea a gandit toata treaba mi se pare foarte tare, daca au invatat-o parintii sau altcineva nu mai e la fel de ok

fotograful Wednesday, March 27, 2013 at 6:40:00 PM GMT+2

Sabina rules

Gabi Thursday, March 28, 2013 at 5:28:00 AM GMT+2

prea multa agitatie pe tema asta.

Baikal Thursday, March 28, 2013 at 4:50:00 PM GMT+2

Are dreptate Basescu, presa e una dintre amenintarile la siguranta nationala. Daca am crede tot ce se aude la tv despre Covasna, n-am mai vrea sa ajungem aici nici in trecere.

Alin Thursday, March 28, 2013 at 6:49:00 PM GMT+2

au proftat si unii care au facut pagini pe facebook cu aceasta ocazie, au strans like-uri iar dupa ce cazul este uitat o sa modifice numele paginilor si o sa le vanda

mihaela Sunday, March 31, 2013 at 10:57:00 AM GMT+3

ca orice articol de scandal din presa are un termen de valabilitate. se va epuiza interesul si pentru acest subiect, daca deja nu a inceput sa se intample
in schimb, ceea ce spui despre impresia despre Covasna, ai perfecta dreptate
eu, de exemplu, din Constanta, ma gandesc ca nu merg in acea zona, tocmai din cauza conflictelor din zona, tratamentul care mi s-ar aplica de catre maghiari, etc

Maia Sunday, March 31, 2013 at 9:04:00 PM GMT+3

Intrebarea este: ce te faci daca in curand o sa fii obligat sa folosesti limba majoritarilor din zona? Ca ei nu vor sa invete romana sau daca stiu, vor sa nu o mai stie.

Radu Sunday, March 31, 2013 at 9:33:00 PM GMT+3

Am inteles ca eleva purta zilnic intr-o forma sau alta drapelul la scoala din momentul in care de 1 Decembrie ea si alti colegi romani au fost ironizati de colegii unguri cand au cantat imnul in curtea scolii. Adica in ziua aceea nu a fost ceva special.

Tatarel Tuesday, April 2, 2013 at 1:51:00 PM GMT+3

Call me paranoid, dar parca chestia asta e facuta ca sa trezeasca o oarecare disputa pe social media mai mult decat sa se lupte pentru o cauza.

Laurentiu Sunday, April 14, 2013 at 2:10:00 PM GMT+3

Ce m-a deranjat cel mai mult a fost modul prin care unii au profitat de acest caz. Prea multa mediatizare a stricat, din pacate/

Dofollow Blog