NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

A venit Antivirusul!

Antivirus Bitdefender
 "- A venit Antivirusul!"
O remarcă auzită la întâlnirea mea cu un cerc de prieteni. Ştiam din remarcă de prezenţa unui laptop la masă, deşi eu venisem la cafea. Mai târziu am aflat că, deşi erau într-adevăr probleme cu laptopul respectiv, propoziţia îmi era destinată. Oricine, oricând mă sună pentru probleme cu calculatorul, primeşte ca primă întrebare propoziţia: "Ai antivirus instalat?". Se pare că a şi rămas ca temă de glumă între câţiva. Probabil urmează Bitdefender Sphere ...

Începând de la un simplu virus, care nu te lasă să lucrezi cum doreşti pe propriul tău calculator, să accesezi BlogAwards, spre exemplu, (şi crede-mă, am păţit chiar eu aşa, am pus un sistem nou nouţ şi am instalat antivirusul ultimul, iar după 3 ore de muncă am constatat că ceva nu e în regulă -era deja plin- un CD de drivere de fabrică era virusat! ) şi terminând cu telefoane primite de la 1 -2 -10 prieteni cum că şi-au virusat calculatorul din cauză că le-am trimis pe mail ceva aiurea, se poate întâmpla orice. Sunt situaţii cu mult mai grave, când rămâi fără banii din cont sau altele, dar, din fericire, cea mai rea păţanie a unuia dintre prieteni a fost să viseze la îmbogăţire rapidă (clasica scrisoare nigeriană). Cred că şi voi aţi păţit toate aceste lucruri. Şi aţi învăţat pe propria piele ce înseamnă un virus. Dintre toţi cei pe care i-am ajutat, unul singur este care se încăpaţânează să nu folosească antivirus. Şi ghici cât de des îşi schimbă sistemul de operare? O dată pe săptămână sau chiar mai des, în unele cazuri!

Cea mai des întâlnită întrebare este: "Spune-mi un antivirus bun ...". Bun la ce? Chiar şi cel mai bun nu poate proteja calculatorul decât 60-70% împotriva viruşilor, asta fără să restricţioneze accesul la orice pagină doreşti. Aşa că, pe lângă antivirus, cel mai bun este comportamentul adecvat pe internet. Asta înseamnă să înveţi să recunoşti paginile reale, adresate ţie, cu informaţii reale. Şi înseamnă să închizi acele pagini pe care observi că informaţia nu numai că nu este reală, ci este făcută să te păcălească. Să închizi acele mail-uri care vezi că au un conţinut ce nu l-ai cerut sau care nu are un text coerent şi, mai ales, care conţine link-uri către alte pagini obscure. 

Bitdefender Sphere, sau orice alt antivirus ai, vor încerca să filtreze toate acestea, dar întotdeauna tu vei fi cea dintâi linie de apărare împotriva viruşilor informatici.

6 comentatori

MIrel Thursday, October 25, 2012 at 11:47:00 AM GMT+3

De ceva ani incoace bitdefender e pe primele locuri la securitate. Nu l-am incercat pana acum dar am auzit ca si el are problemele lui. Oricum respect pt cei care il fac pentru ca sunt romani :D

Daily Quotes Tuesday, October 30, 2012 at 3:51:00 PM GMT+2

Foarte frumos, am participat si eu dar se pare ca nu a fost norocul la poarta mea. Felicitari!

Laurentiu Sunday, November 4, 2012 at 5:38:00 PM GMT+2

Traiasca BitDefender-ul, e de departe cel mai ok antivirus pe care l-am avut.

Bogdan Tuesday, November 6, 2012 at 8:05:00 PM GMT+2

Asa e Bitdefenderu de ceva ani e numai pe primele locuri, l-am avut si eu dar nu prea l-am folosit pentru ca e cam pretentios si consuma multe resurse. Iti trebuie si un calculator destul de performant ca sa nu ai probleme cu el

marian Sunday, November 11, 2012 at 10:52:00 AM GMT+2

Bitdefender nu este cel mai bun aantiv, cel mai bun antivirus este userul care foloseste un PC, dupa parerea mea nici un antiv nu este suficient de bun.

Devirusare Wednesday, January 9, 2013 at 4:43:00 PM GMT+2

Pachetele astea internet security nu sunt suficiente. Daca e vorba de antivirusi, atunci eu zic ca Norton antivirus e cel mai bun, dar consuma foarte multe resurse. Asta e adevarat si la restul antivirusilor care sunt mai bune. Da, e adevarat ca un comportament inteligent pe net, ajuta foarte mult, dar oricum nu e de ajuns. Sunt site-uri care sunt virusate, fara ca proprietarii site-urilor sa stie ca au site-ul afectat. Paginile respective nu par suspecte si viruseaza multi vizitatori fara sa ceara interactiune din partea lor. In aceste cazuri numai antivirusul poate ajuta. Din fericire sunt si servicii gratuite de devirusare online, dar un calculator virusat odata, niciodata nu va mai fi sigur, eu nu as folosi cardul pe unul care a fost odata virusat.

Dofollow Blog