Fotograful amator in pozitie de lupta |
Dar o sa va contrazic, nu sunt necesare toate aceste lucruri. Un aparat de clasa medie, o lumina naturala si...
non-conformism. Ochiul si mintea fotografului sunt cele ce creeaza o poza reusita. Puterea, sunetul si eleganta fotografiei consta in surprinderea momentului perfect, al scenariului gandit de autorul fotografiei. Si compar iar agilitatea, rapiditatea si puterea de creatie a celui ce se afla in spatele diafragmei cu acel laptop de ultima generatie. Diferenta cea mare este ca laptopul Asus Lamborghini VX7 dispune de tot ce este mai bun in materie tehnologica, pe cand omul nostru nu trebuie neaparat sa dispuna de aceste noutati.
In shimb, deschiderea fata de nou, alegerea momentului, punerea in scena a sentimentului ce se vrea redat trebuie sa fie din cele mai sincere, si din cele mai bine gandite. Dintre doi oameni care participa la un eveniment oarecare, nu cel ce are aparatura moderna va capta cea mai frumoasa fotografie. Cel ce gandeste rapid, se misca pe masura si stie sa anticipeze continuarea scenei, va creea o fotografie perfecta.
Nu vreau sa descurajez pe nimeni, in ziua de azi toti avem aparate cu care sa imortalizam diferite aspecte din viata noastra. Vreau doar sa spun ca cei ce isi dedica un pic de timp in a citi, a se antrena, a studia propriile greseli, va reusi sa imbine frumusetea unei fotografii cu rapiditatea conceperii si punerii in parctica, cu rezultate din cele mai bune.
Desigur mai exista varianta fotografiilor multe, din care se aleg cateva mai reusite, dar acelea tot nu vor reusi sa surprinda exact si la obiect subiectul.
P.S. Acest articol participa la a III-a etapa a competiei SuperBlog 2011.
1 comentatori
am un prieten care este convins ca e fotograf, :))
nu ai vrea sa vezi ce poze face =))
Post a Comment