NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Razboiul silicoanelor la modul josnic!

Zilele acestea am vazut o stire care imi provoaca greata. Ceva legat de medici si protezele siliconice pentru san. Nu am citit si nu ma intereseaza, iar greata vine de la sistemul de "stiri"si prindere a "infractorilor".

Razboiul silicoanelor la modul josnic!

Sunt implicat activ intr-o campanie, "Impreuna pentru sanatatea sanului", campanie care este una de constientizare. Ma rog, va voi da si alte amanunte in zilele urmatoare. Revenind la subiectul articolului de azi, saptamana trecuta citeamo stire ce m-a bucurat enorm. Ministerul Sanatatii a inclus protezarea sanului in programul pentru Oncologie, ceea ce presupune ca financiar o operatie de refacere a sanului (dupa mastectomie) sa fie suportata de CAS. Cifra avansata a pacientelor care pot primi aceste proteze este de aproximativ 600 (nevoia in sine este mai mare, din cate stiu, dar nu stiu exact acum). Este un inceput bun, si una dintre punctele de rezolvat al ONG-urilor implicate in programul "Impreuna pentru sanatatea sanului".
Acum, hai sa legam cele doua stiri! Cum spuneam, nu ma intereseaza stirea cu medicii si ce au facut si ce nu la acel spital. Stiti de ce? Implicat fiind activ in campania "Impreuna pentru sanatatea sanului" stiu in mod concret ca Guvernul Ponta nu este dispus sa dea bani pentru protezarea gratuita a femeilor ce au suferit o operatie de indepartare a sanului afectat de cancer. Iar ceea ce se intampla este doar o motivatie de joasa speta, un motiv servit publicului, pentru a opri ceea ce s-a inceput. Nu cred in coincidente si m-a infuriat sirul acestor evenimente (o aprobare mult astepta si o hulire a profesionistilor ce lucreaza si pe acel program). Nu este pentru prima oara cand constat astfel de josnicii de la Guvern, dar aceasta este una, nici nu stiu cum sa ii spun, de om tembel. In definitiv, a dat sperante unor oameni, pentru ca mai apoi, sa ii directioneze spre o institutie anume, de unde banul s-ar putea intoarce "spalat" in bugetul partidului.
Spuneti-mi ca gresesc, caci gust atat de amar nu am mai simtit de ceva vreme, mai ales ca sunt niste persoane ce urmeaza a fi batjocorite. Pe langa aceasta, unele ONG-uri au in plan niste flash-mob-uri in cadrul programului "Impreuna pentru sanatatea sanului". Ce pot sa zica persoanele implicate in acest program femeilor afectate de cancer de san? Ca Guvernul a aprobat decontarea protezelor? Si unde  si cum, daca exista acel scandal al silicoanelor?
Iertati-ma ca ma repet, dar doar cine a lucratcu pacienti suferinzi stie cat de enervant este sa spui vesti imbucuratoare care apoi trebuie sa le infirmi pentru ca sistemul nu permite sau nu are capacitatea si vointa de a rezolva problema pacientului.

3 comentatori

locuri de munca in strainatate Tuesday, April 29, 2014 at 1:29:00 PM GMT+3

cu acest guvern la conducere nu prea sunt sanse sa se faca cv in tara asta, nu stiu cand o sa intram si noi in randul tarilor straine...

Antonio Friday, May 2, 2014 at 6:34:00 PM GMT+3

Este trista situatia intr-adevar - cu privire la acest aspect nu am altceva ce sa comentez. As vrea doar sa adaug ca in cazul in care cancerul recidiveaza, este foarte greu sa se depisteze, in cazul unei astfel de reconstructii a sanului - cel putin asa i s-a spus unei cunostinte. Prietenele ei insistau sa isi faca aceasta operatie, pentru ca desi nu era suportata de Stat, avea bani. S-a temut de operatie, nu ce s-a intamplat, ca nu a facut-o. 10-15 ani mai tarziu a recidivat; doctorul a spus ce am comentat mai sus.

Velix Saturday, October 4, 2014 at 10:54:00 PM GMT+3

Asta este societatea democratica.

Dofollow Blog