NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Copiii de cristal si #brasovulmeu ce m-a dezamagit

Copiii de cristalCopiii de cristal. Nu stiu daca iti spune ceva “Copiii de cristal”, dar ei exista si sunt printre noi zi de zi. Nu sunt o specie de extraterestrii ce traiesc in casele noastre, ci sunt copiii nostri, cu TSA (tulburari din spectrul autismului).

Cine sunt copiii de cristal?


Asociaţia Copiii de Cristal este o asociaţie a părinţilor cu copii cu TSA (Tulburări din Spectrul AUTISM), Sindrom Asperger, ADHD, Sindrom Down, PDD NOS şi tulburări asociate.

Asociaţia a fost infiintata din nevoia de a crea servicii de asistenţă specializate pentru familiile cu copiii cu tulburari din spectrul autist, servicii ce lipsesc din asistenţa socială publică:

- servicii de informare pentru părinţi despre afecţiunile copiilor,

- consiliere pentru familie,

- terapie specializată în scopul recuperării copiilor şi integrarea lor în învăţământ şi în societate,

- terapie ocupaţională pentru adolescenţii şi adulţii cu TSA.

Poti afla mai multe de aici si aici.

Ce vor acesti copiii de cristal?


Una din nevoile cele mai urgente pentru întreaga zonă a Braşovului este înfiinţarea unui Centru de zi pentru copiii cu dizabilităţi,  nevoia semnalată atât de părinţi cât şi de specialişti (medici neuropsihiatrii, psihologi, psihopedagogi).

O alta este creşterea gradului de integrare şi adaptabilitate socială a copiilor cu dizabilităţi – cu autism, hiperkinezie, sindrom Asperger, tulburări pervasive de dezvoltare nespecificate sau PDD – NOS (se referă la o persoană care suferă de un nivel scăzut de interacţiune socială, comunicare, şi/sau comportamente stereotipice).

NU este mult, nu?

Copiii de cristal dezamagiti de brasoveni?


Nu o sa vorbesc eu in numele acestor copiii de srital. Sunt altii mult mai in masura sa o faca, si sa va explice de ce este important pentru ei sa fie luati in seama. Tot ei va pot spune cifre de speriat cu care acesti parinti ai copiilor de cristal LUCREAZA  zi de zi. Si nu la colectarea lor, ci la cheltuirea lor, caci copiii de cristal sunt copiii cu nevoi speciale (daca deja ai perimat termenul de handicapat, sunt nevoit sa schimb termenul!).

In filmuletul de mai jos ai sa vezi o actiune de constientizare a existentei acestor copiii de cristal, ce a avut loc pe 2 aprilie 2014. Si tot acolo ai sa vezi o madama care, cel putin in acest caz, reprezinta reactia brasovenilor. Imi pare rau sa spun asta, dar este realitatea.

Madama in cauza nu numai ca nu o intereseaza ce se intampla langa ea, ci chiar se simte incurcata de tot flashmobul. Nu numai o data, ci chiar de mai multe ori. Probabil s-a simtit agasata si deturnata de la drumul ei. Si multi reactioneaza la fel, din pacate, atunci cand aude sau vede ca are de-a face cu copiii de cristal. De ce?


Sper sa imi spui tu de ce reactionezi astfel atunci cand vine vorba de copiii de cristal.




Copiii de cristal si #brasovulmeu ce m-a dezamagit

1 comentatori

DJ Nunta Bucuresti Friday, April 4, 2014 at 8:30:00 PM GMT+3

Am vazut filmuletul...nu stiu ce sa zic despre reactia respectivei, ar trebui sa o judec obiectiv, dar nu poti sa fi decat subiectiv cand e vorba de copii cu dizabilitati. Poate nu stia ce raspunsuri sa ofere, la ce sa se astepte. Oricum lipsa empatiei este evidenta si cred ca asta e cel mai rau. Ori copilasii astia au nevoie si de empatie, pe langa materialul concret. Fiind optimist din fire, zic totusi ca nu trebuie extinsa o reactie la tot Brasovul.
In Bucuresti, daca nu ma insel prea tare, cred ca este in fiecare sector cate un centru. Este si o scoala specializata in Sectorul 6, chiar vis a vis de blocul unde stau eu. Din pacate cu mari probleme de administrare, dezvaluite chiar in mass media.

Dofollow Blog