NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Folosire culori acrilice in pictura

Culorile acrilice reprezinta cea mai buna gama de culori datorita versatilitatii si rapiditatii procesului de uscare dar si solubilitatii in apa. Acestea reprezinta un progres important in pictura si sunt considerate de catre artisti unele dintre cele mai importante inovatii.


Apreciate datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera, in special pentru intensitatea culorii, solubilitate si timpul rapid de uscare, acrilicele sunt considerate de catre artisti, una dintre cele mai importante inovatii. Acestea pot fi folosite atat in pictura in ulei cat si in pictura in acuarela.

Picturile realizate cu aceste culori se limiteaza doar la propria imaginatie. Acestea pot fi folosite pe diverse suprafete de pictura: plastic, piele, lemn, ceramica, de fiecare data obtinandu-se rezultate originale. Cel mai popular material folosit de catre artistii profesionisti, este panza de bumbac. Tesatura si flexibilitatea acesteia o fac sa fie aleasa de cei mai multi iubitori de pictura. Datorita texturii, hartia este de asemenea, populara in randul artistilor care prefera culori acrilice. Intrucat acrilicele nu patrund in suprafata de pictura precum uleiurile, acestea pot fi folosite intr-o gama variata de tehnici. De obicei, hartia de calitate este cea cu greutate mai mare de 200gr/mp. De asemenea, poate fi folosita si hartia pentru acuarelaatat timp cat textura acesteia este cea dorita si nu influenteaza intr-un mod negativ rezultatul final.

In cazul in care acrilicul se usuca mult prea repede pentru ritmul de lucru, atunci puteti amesteca vopseaua acrilica cu un mediu de intarziere. Acest mediu de intarziere are rolul de a extinde timpul de uscare al acrilicelor pe panza sau paleta de culoare, chiar si cu cateva zile.

Pentru a dilua culori acrilice si pentru a curata paleta si pensulele, este nevoie doar de apa. Insa, nu trebuie sa adaugati foarte multa apa deoarece aceasta dilueaza liantul acrilic din culoare si astfel nu va mai fi o legatura intre pigment si liant. Astfel culoarea de pe suprafata lucrarii va fi fi uniforma iar acrilicul nu va mai adera asa cum trebuie. Din acest motiv, pentru diluarea culorii profesionistii recomanda folosirea mediilor pentru acrilic.

Atunci cand terminati o pictura in acrilc, suprafata poate fi protejata impotriva murdariei si prafului folosind vernisul. In magazinele de specialitate sunt disponibile diferite tipuri de vernisuri: cu efect mat, lucios sau satinat. Pentru obtinerea unui rezultat intermediar pot fi folosite individual sau impreuna. Obiectele de mobilier, lucrarile murale sau alte obiecte ce intra in contact direct cu utilizatorii, necesita un vernis dur.

1 comentatori

Sizzling Hott Monday, March 17, 2014 at 6:29:00 PM GMT+2

Eu folosesc mereu culorile acrilice, imi place ca pot sa colorez si plastic,sticla si alte materiale. Cu putina imaginatie poti transforma orice obiect intr-o opera de arta.

Dofollow Blog