NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Kovasznai napok programja 2013

2013 Kovasznai napok programja




kovasznai-napok-programja-2013

Öt napon át, szeptember 4-től 8-ig (szerdától vasárnapig) zajlanak a Kovásznai napok, derült ki a közzétett programtervezetből, ami egyformán bővelkedik kulturális és szórakoztató eseményekben. Alább ízelítőt kaphatunk arról, mit is ajánlanak a szervezők.



Kezdjük a rangos kulturális eseményekkel: a városünnep első napján, szerdán a Városi Művelődési Ház nagytermében Kisgyörgy Zoltán geológus mutatja be Háromszéki borvizeskönyvét, csütörtöktől Csutak Levente egyéni tárlata lesz megtekinthető a Városi Képtárban, szintén aznap a számos díjat elnyert Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad színészei Örkény István A végzet című darabját mutatják be a Művelődési Központban.

Pénteken az ASIMCOV szervezésében a III. Nemzetközi klaszter-konferenciát tartják a Hefaistos hotel konferenciatermében. Szintén ezen a napon Kovászna és testvérvárosai címmel rendeznek könyvkiállítást a Városi Képtárban.

A városnap hivatalos megnyitója pénteken történik, ekkor a La Fiesta és a Diversity tánccsoportok lépnek színpadra, de teret kap még a Mikado Kovásznai Karate Klub bemutatója is.

Pénteken tartják a FIKOSZ által meghirdetett fotópályázatra érkezett művekből szervezett kiállítás megnyitóját a Városi Művelődési Házban. Aznap este a színpadon fellép a Black Velvet, a Garázs, az Overloaded és a Background zenekar, utána pedig utcabál a ROLE muzsikájára.

Szombaton megtartják a már hagyományos bográcsfőző versenyt az ASIMCOV jóvoltából, de a sport is teret kap, a vajnafalvi sportteremben minifoci mérkőzést szerveznek, a nagy sportpályán pedig a Kovásznai SE Bodzafordulóval csap össze. A városi önkormányzat idén sem feledkezik meg a fürdőváros idős házaspárjairól, így az aranylakodalmasok köszöntése a Városi Művelődési Ház nagytermében történik. Este a kászonaltízi népi zenekar fellépése után újra a könnyed zenei irányzatot képviselő előadók foglalják el a színpadot, köztük Logofătu Diana és a Scholastic zenekar, a pápai Musical Studio, a Fiesta, a Stroke69 és Andrea Bălan lépnek fel.

Szintén szombaton koncertezik a Júlia nem akar a földön járni c. slágeréről elhíresült Napoleon Boulevard, akiknek az olykor szimbolikus dalszöveggel tűzdelt zenei világa egyedi és könnyedén fogyasztható kereszteződése a rock és a pop zenének. Éjjel a Betli Duó húzza a talpalávalót az utcabálon.

Vasárnap Gazdáné Olosz Ella emléke előtt a központi parkban szoboravatóval tiszteleg a város, majd könyvbemutatót tartanak a Városi Művelődési Házban.



Sursa: Hirmondo


Kovasznai napok programja 2013

0 comentatori

Dofollow Blog