Copiii pot învaţa să protejeze mediul înconjurător de la o vârstă fragedă, cu ajutorul părinţilor, învaţătorilor sau chiar educatorilor. Mediul înconjurător este spațiul din care oamenii își iau resursele pentru a trăi, iar un copil educat să fie prietenos cu natura va ști să aprecieze resursele și să le valorifice la adevăratul potențial.
Unele dintre principalele norme pe care un copil trebuie să le cunoască sunt acelea de a nu arunca gunoaie decât la coşul de gunoi, de a uda florile, de a proteja viețuitoarele, de a nu călca iarba sau de a nu rupe crenguţele din copaci.
Părinţii joacă un rol important în definirea caracterului ecologic al copiilor prin diverse activităţi cum ar fi îngrijirea grădinii, udarea gazonului sau curaţenia de primavară.
În cadrul şcolilor se pot face multiple concursuri de educaţie ecologică în care cei mici pot participa la evenimente precum adunarea deşeurilor sau plantarea copacilor învăţând astfel să fie grijulii cu mediul înconjurător.
Excursiile sunt foarte importante şi pot avea un efect benefic asupra copiilor deoarece numeni nu inţelege natura mai bine decât ei.
Pașii mici pe care îi fac acum îi vor determina să iubească natura și să schimbe păstreze mediul în care trăiesc, scopul va fi acela de a trăi în armonie cu natura.
Va recomand
carucioare bebelusi si
carucioare copii 3 in 1!
0 comentatori
Post a Comment