NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

ID Fetcher

I`m not talking about some fake ID system, nor a recognizing system witch knows how you are or were you are. It`s about.... Facebook. Somehow it`s the yesterday`s future. Dreaming about the Perfect You? Are you feeling that you can accomplish that with the possibilities that are given to you by Facebook? Good! Now get at work. In a year or two you will be a perfect psycho, who doesn`t make a difference between dream and reality.




Da, dragilor, pe langa faptul ca iti da o anumita siguranta in privinta ta, te face sa te pierzi in propriile minciuni. Am intalnit o astfel de persoana, care a luat in nume de rau ce i-am spus.

Si am impresia ca mai sunt multi astfel de oameni. Care nu au o stima de sine. Care au nevoie de minciuni pentru a se simte bine. Nu este nimic rau in asta, pana cand iti mai amintesti ce ai mintit. Cand incepi sa crezi, esti pierdut. Te trezesti ca esti singur la o simpla pana de curent. Nu realizezi de ce daca ai asa de multi prieteni, esti totusi singur pe intuneric. Sau cand ai probleme, nu prea multi din acei "multi" te ajuta.

Asa ca da-te jos de pe calculator si traieste o viata reala. Foloseste cu masura Facebook si alte retele sociale. Si mai ales, fa diferenta intre realitate si fictiune!


Read More

Probleme multiple de sanatate? Ai pus-o!

Da, cum auzi. Daca ai probleme de sanatate care are cauza in mai mult de o specialitate, ai pus-o!
Sistemul sanitar de la noi nu este capabil sa functioneze pluridisciplinar. Daca te doare capul, cauza poate fi neurologica, gastro-intestinala, de metabolism, sau altele. Si.... nu te vei descurca in acest sistem sanitar bolnav si pervers.
Stiu, lucrez in domeniul sanitar. Si nu mi-e rusine sa recunosc acest lucru. Nu functioneaza nimic cum ar trebui. Au grija altii de asta.

Inceputul
Medicul de familie este cel care trebuie sa te trimita la medicul specialist. Te duci, iti da trimiterea, ai fost la medicul specialist, iar programul medicului de familie, lucrul acela destept cu care se lauda Casa de Asigurari de Sanatate, te inregistreaza cu reteta respectiva de medicamente. Dar, Doamne fereste sa mai mergi o data la specialist, care sa decida ca trbuie suplimentat medicamentul cu un altul. Medicul de familie nu va putea suplimenta tratamentul, ci doar inlocui una dintre ele. Astfel, vei merge luna de luna, ca sa scrie o data unul, o data celelalt mdeicament. Si nu este vina lor. Acel program este bolnav, nu permite medicului sa suplimenteze tratamentul.

Evolutia bolii

Medicul specialist iti spune (nu poate face bilet de trimitere) de un alt medic specialist, din domeniu convergent. Medicul de familie este cel care decide daca te va trimite si acolo. Cunosc cazuri in care nu a facut-o, iar pacientul respectiv a suferit 3 saptamani, intrand apoi in regim de urgenta, in stare grava, prin toate serviciile, bine-nteles, familia fiind "inconstienta" si raspunzatoare pentru starea pacientului. Ai ajuns acolo, esti consultat, se cer alte analize, alte proceduri, etc. Cele cu care ai venit nu sunt bune. Nu sunt in sistemul lor de exprimare a valorilor, sau medicul specialist respectiv are interes de a te trimite la un laborator anume. Le faci, ai rezultatul, esti iar consultat, mergi din nou la medicul de familie. Care, saracul, chiar nu mai stie sub ce diagnostic sa treaca medicamentul al treilea, deoarece vine in completarea celorlalte doua.

Clinicile de specialitate

Aici te simti cel mai oribil. Nu conteaza cu ce diagnostic ai venit, sau ce analize ai facut. Le pune deoparte si fac un set nou. Nu este rau, atata timp cat vin sa confirme sau sa infirme diagnosticele cu care ai pornit. Insa, te trezesti cu un alt diagnostic, care te face sa te uiti crucis si sa iti doresti sa mergi acasa cat mai repede. In cel mai bun caz, avand sub control simptomatologia cu care te-ai zbatut atata timp, iti spune ca e prost cel care a spus ca suferi de cutare, si iti gaseste o complicatie a tratamentului initial. Ei, aici ai de ales. Ori te supui corectarilor de rigoare a simptomelor efectelor secundare ale tratamentului initial, ori te duci naibi acasa.

Ce optiuni mai ai?

Te pui cu familia si rudele pe telefon si gasesti o clinica in strainatate, care sa trateze boala ta. Ce gasesti, probabil ca va fi multumitor. Marea majoritate primesc si iau in considerare atat rezultatele initiale, cat si cele de confirmare. Se fac doar acele analiza care sunt de control, pentru confirmare. Nu te plimba pe tine de la un spital la altul ci vin ei la tine. Si, da, dragi cititori, chiar daca ramai fara nici un ban in casa, esti tratat ca un OM, repede, la obiect, cu suferinte minime.

Uscaturile

Sunt si astfel de persoane in aceste clinici, dar daca esti descurcaret, reusesti.

Doctorii de la noi

Am sa va rog sa observati ca am folosit termenul de medic, in general. Pentru mine, doctorul este acea persoana care stie ce face, cand si cum face, ca sa nu suferi. Exista astfel de doctori, chiar am sansa sa lucrez cu astfel de persoane. Dar am intalnit si foarte multi medici, persoane cu diploma in buzunar si interesul financiar in minte. Si acesti medici vor fi cei care ne vor trata in continuare, deoarece doctorii pleaca pe rand in tari unde sunt si platiti, sunt si recunoscuti ca persoane exceptionale. Imi cer scuze fata de doctorii care sunt in sistemul sanitar romanesc, care lucreaza cu stiinta si suflet, care stiu ca acest sistem este plin de medici si nu au puterea de a face nimic impotriva lor.

Top Deals
Fly-Go.ro
Read More

Galeria de arta Covasna - expozitie Ana Calugaru

Iata ca de astazi voi incepe sa postez despre lucrarile ce sunt expuse la galeria de arta Covasna.

In data de 14 ianuarie 2011, ora 17,00 va avea loc vernisajul prezentat de criticul Gazda Jozsef al artistei Ana Calugaru intitulat "Despre cotidian" ("A mindennapokrol").

TopDeals.ro iti pune zilnic la dispozitie oferte de top cu un discount de pana la 90% pentru restaurante, baruri, cluburi, centre spa, saloane de infrumusetare, concerte, spectacole si multe alte produse si servicii.
Read More

Boicotarea statiilor de benzina sau bata in balta

Stiu, s-a scris mult pe tema asta astazi. Dar hai sa vedem ce rezolva aceasta actiune.

In principiu, nimic!

Posesorii de autoturisme ce folosesc statiile de benzina sunt doar o mica parte a consumatorilor. Sa presupunem ca 30-35% vor da curs acestui indemn trimis pe internet (nu cred ca vor fi mai multi, doar suntem romani). Vor scadea incasarile in zilele respective si, eventual, va primi un comision mai mic cel ce lucreaza la pompa. Sefii sunt tot sefi, asa ca nu vor pierde.

Cum am putea boicota benzinariile

Ei, aici e partea mai grea. Ar trebui sa convingem companiile cu flote mari sa cumpere macar o data de la un alt furnzor. In momentul in care observi ca sunt clienti vechi, care cumpara de ani de zile de la tine, cumpara din alta parte, incerci alte strategii. Un schimb de furnizor pentru una-doua transporturi, doar ca in acelasi timp. Compania respectiva nu castiga nimic, de fapt, de asta e greu de obtinut asa ceva. Doar daca patronul respectiv are verticalitate si face acest lucru pentru un principiu. Ceea ce nu cred ca se va intampla.

Cat si ce castiga statiile de benzina

Nu voi vorbi aici despre cifre. Voi sublinia faptul ca in Bucuresti, unde exista concurenta, litrul de motorina costa 4,80 lei. Iar in provincie, sa zicem Covasna, acelasi produs, la acelasi furnizor costa 5,20 lei. Va dati seama ca discutam despre niste castiguri enorme, iar campaniile benzinariilor cu: "Imi pasa de client" sunt doar vorbe in vant. Realizati ca face discriminare intre proprii clienti, cand de fapt ar trebui sa mentina acelasi pret la toti. Ce castiga de la mine, sa zicem 12 lei la un plin, este nimic, dar ma pierde ca si client, pentru ca circul mult, si voi merge in orasele mai mari sa alimentez.

Ce putem face, in realitate?

Nimic. Am de parcurs 15 km pe zi doar pana la munca si acasa. Nu o sa merg cu bicicleta, pentru ca iau amenda mai mare decat fac economie. Iar de transportul in comun nu vreau sa depind.
Cam asta este mentalitatea tuturor, mai ales cei din afara capitalei. Doar daca putem face ceva pe hartie, pentru ca in practica nu o sa renuntam la metehnele noastre. Doar nu renunti la tigara pentru ca ai primit cererea pe messenger.
Toate aceste calcule si le-au facut si ei, si de asta au curajul sa lucreze astfel. Ca transportul carburantilor in tara costa mai mult si de aceasta este mai scump este doar poveste. Ah, si stiu ca noi inca avem benzina mai ieftina fata de alte tari. Este una dintre atuurile lor.

Elefant.ro
Read More

De unde nu mai esti TU?

Limite. Ne inconjoara si ne dau o anume siguranta. Daca nu le impun altii, le impunem noi insine. Fara ele suntem ca oile. Ne ratacim sau ne pierdem cu totul.
Exista momente in care stai in cumpana. Limita aceea care ti-ai stabilit-o ti se pare mult prea aproape. Simti chiar cum te zgarie pe piele sarma ghimpata pusa tot de tine, sa tina deoparte pe ceilalti, pe cei ce nu ii accepti sa intre pe poarta.
Familie, prieteni, rude. Sunt persoanele care asteapta ceva de la tine. Un comportament, un gest, o vorba buna. Si faci in asa fel sa corespunzi, cel putin incerci. De multe ori, treci peste ceea ce ti-ai dori, ce ai vrea, doar ca sa mentii linistea si pacea. Te scufunzi in munca, in "obligatii" si uiti de tine. Daca situatia financiara nu este cea mai buna, te scufunzi pana la gat, doar cat sa poti respira, rapid si sacadat.
Nu astepti sa fii apreciat pentru asta. Nici nu de asta lucrezi. O faci sa supravietuiesti.
Oboseala si micile nemultumiri se acumuleaza, este normal. Pe cat posibil, le discuti, incerci sa ajungi la un numitor comun, sau renunti, chiar. Doar ca mai sunt situatii in care, daca renunti la prea multe, nu mai stii cine essti, nu stii ce vrei. Te copleseste totul, desi nu pare sa se fii schimbat nimic. Si totusi, ceva tot s-a schimbat.
Atunci relizezi ca te simti singur. Poate nu este asa, dar sentimentul acela este ingrozitor. Panica generata atunci este cea care ii face pe multi sa nu mai reziste, sa clacheze. Apar gesturile disperate, silentioase sau galagioase. Apare dependenta de alcool, vagabondajul, si alte manifestari care sa suprime panica. Scuza va fi una patetica, intotdeauna, dar credibila, in general.
Este punctul in care te legi de toate maruntisurile, este acel declansator al dezastrelor din orice familie. Exista persoane care ajung in acest punct fara sa fie nevoiasi, nefericiti sau in alt fel. Una din planurile vietii lor a ajuns la acel gard si nimeni de langa el nu a observat. Si chiar daca au observat, sunt persoane care se prefac ca nu observa. Sau pur si simplu nu le intereseaza. Sunt "prietenii dezinteresati", sotiile maritate din "dragoste", colegii de munca si de "pahar". Si mai sunt acele persoane care se afla si ele langa gard lor, si care amana sau tergiverseaza ajutorul, sau chiar te incrimineaza pe tine pentru faptul ca se afla acolo.

Si totusi, revin la intrebare. De unde nu mai esti TU? Care este acea limita? Si pana unde esti dispus sa mergi?

Balamale Acer pentru Aspire 3620 / TravelMate 2420 - ACER602,
Tastatura laptop pentru Toshiba TOSHIBA301.

PCZone
Read More
Dofollow Blog