NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Incurajarea jocurilor creative

Astazi, copiii au o varietate de optiuni de joaca. Acestia pot fi rasfatati cu o varietate de jucarii distractive, de la cele mai simple, pana la   console de jocuri extrem de complexe. Insa, in aceste zile, daca imaginatia si potentialul   de creativitate a copiilor nu sunt valorificate corect, acestia vor avea de pierdut in viitor.   Cei mai multi dintre noi subestimam creativitatea si ingeniozitate copiilor. De fapt, ei   sunt mult mai destepti si mai inteligenti decat multi adulti. Uneori ei pot veni cu idei   geniale la care multi dintre noi nici macar nu ne-am fi gandit.   Fie ca este vorba de arta, muzica, dans sau alte activititati preferate ale copilului   dumneavoastra, acesta trebuie sa fie incurajat tot timpul in aproape tot ceea ce face.  



Creativitatea vine in toate formele si infatisarile, de la arta la muzica la teatru la dans, indiferent de forma, este bine oricum!   Pentru parinti, scopul principal este, sau ar trebui sa fie, de a incuraja dorinta innascuta a   unui copil de a se exprima atat de des si cu pasiune, cat este posibil.  Viata copiilor, la fel ca cea a adultilor, ar trebui sa fie compartimentala. Copiii au nevoie sa invete sa-si reglementeze comportamentul in functie de nevoile sociale si situationale.  

Insa ar trebui sa existe un echilibru intre momentele in care micutii au timp pentru   explorare creativa, experimentare si inovare, si momentele in care alegerile sunt limitate,   in situatiile in care primesc instructiuni directe si in care copiii trebuie sa se supuna   regulilor si sa respecte normele sociale. Din pacate, ceea ce se intampla in realitate, este   ca de obicei exista o lipsa de echilibru in viata copiilor. Astfel, in copilarie, multi copii   invata despre concurenta, reguli de control si de conformitate, si mai putin despre bucuria   de explorare, despre modul in care pot rezolva probleme, si arta de a descoperi ca aceste   elemente se refera la crearea unui lucru.

In timp ce politetea si comportamentul social adecvat sunt printre cele mai importante   in lumea noastra foarte interpersonala de colaborare si de cooperare, ca adulti avem   nevoie sa gasim un echilibru intre perpetuarea nevoiii de ascultare si ordine sociala,   si sa mentinem in atmosfera de acasa activitati si jocuri creative si imaginative. Explorarea creativa, de multe ori   nu are un produs final definitiv sau o destinatie finala- uneori este vorba doar despre   aceasta „calatorie” si ceea ce este de invatat de-a lungul drumului.   Si va rugam sa retineti, indiferent de varsta, nu este timpul pierdut pentru a visa cu ochii   deschisi. Adesea, creierul este in cautarea unei metode de evadare de la plictiseala.

2 comentatori

Velix Saturday, October 4, 2014 at 10:56:00 PM GMT+3

Avem nevoie incurajare a acestor jocuri, ele vor contribui efectiv la dezvoltarea capacitatii de gandire a noii generatii.

Nicu Sunday, October 26, 2014 at 10:08:00 AM GMT+2

Da asa e ai mare dreptate....

Dofollow Blog