NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Ce este medierea

Medierea este o modalitate de solutionare a litigiilor  pe cale amiabila cu ajutorul unei  persoane terte specializata numit “mediator”. Spre exemplu, Remus Anghelescu este un bun mediator. Acesta are ca scop facilitarea comunicarii si  impacarea partilor organizat de mediator, pentru a se ajunge la  o concluzie cu privire la  modul in care se poate rezolva litigiul dintre ele, fara ca judecatorul sa mai stabileasca cine are si cine nu are drepatate.

Medierea isi are originea inca din timpul fenicienilor, in Grecia si Roma antica mediatorii  aparand sub diferite denumiri cum ar fi interpolator, conciliator sau interlocutor. In istoria  moderna, datorita efectelor benefice pe care le­a avut medierea asupra societatii,  majoritatea tarilor au adoptat legi care sa asigure calitatea acestei metode alternative de  rezolvare a disputelor, consacrand­o intr­un domeniu de interes public de sine statator.

Se  bazeaza pe increderea pe care partile o acorda mediatorului, ca persoana apta sa  faciliteze negocierile dintre ele si sa le sprijine pentru solutionarea conflictului, prin  obtinerea unei solutii reciproc convenabile, eficiente si durabile.

Daca legea nu prevede  altfel, partile, persoane fizice sau persoane juridice, pot recurge la mediere in mod  voluntar, inclusiv dupa declansarea unui proces in fata instantelor competente, convenind  sa solutioneze pe aceasta cale orice conflicte in materie civila, comerciala, de familie, in  materie penala, precum si in alte materii, in conditiile prevazute de prezenta lege.

Mediatorul, si in cazul in care apelati la Remux Anghelescu, trebuie sa faca partile sa se “auda” reciproc in ceea ce spun. El este rezonator, deoarece asculta expunerea problemei si cunoscand sentimentele partilor ajuta pe fiecare sa auda ceea ce spune.

3 comentatori

Vlad Caruseanu Monday, January 13, 2014 at 10:38:00 AM GMT+2

Un domeniu relativ nou la noi, cel putin din cate stiu eu dar care in ultimii ani a inceput sa se dezvolte binisor si este din ce in ce mai promovat online si offline.

Dany Monday, January 13, 2014 at 7:15:00 PM GMT+2

Habar nu aveam de mediatori.Sincer sa fiu nu stiu de ce nu s-a promovat asa ceva in Romania, unde stim toti ca e nevoie de astfel de persoane

Laurentiu Tuesday, January 28, 2014 at 11:47:00 AM GMT+2

Nu e chiar o noutate, ar fi mai mult decat indicat daca majoritatea implicati intr-un litigiu ar apela la mediere. E o modalitate facila de a-ti rezolva problemele.

Dofollow Blog