NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Tu - Poezia de duminică

Tu


Tu 


de Corina Nica


Ești cea mai frumoasă poezie de dragoste

Care s-a scris.

Cu tine umplu file de jurnal

Pline de înțelesuri.

Sensul vieții ești tu

Și sărutarea ta

O simt pretutindeni.

Nu vreau să mă dezleg niciodată de tine,

Nu respir fără respirația ta.

Atât de singură aș fi doar cu lacrimile mele

Dacă nu mi-ai fi tu mângâiere.

Atât de suav mă iubești

Încât florile din glastră devin geloase,

Stelele se ascund după nori

La ceasul nunții noastre târzii.



Tu - Poezia de duminică
Read More

Cele mai noi tatuaje disponibile

De ceva vreme am invatat si eu sa tatuez si m-am angajat la un salon care se ocupa de asa ceva. Am   intalnit tot felul de oameni care mai de care mai pretentios. Toti vor sa fie in centrul atentiei si sa isi   deseneze pe corp tot felul de imagini infioratoare sau numele scris in diferite dialecte.

Am avut niste tatuaje fete ink on us foarte interesante pe care le-am facut pentru doua cliente mai vechi. Avem si   tatuaje baieti ink on us destul de interesante, aceste modele fiind facute pe comanda. Intotdeauna   trebuie sa inventez tot felul de modele pe care sa le aplic pe piele clientiilor mei.

Este o experienta   interesanta sa ii faci pe plac unui om care vrea sa aiba pentru tot restul vietii un tatuaj. Iti recomand si tie cel mai tare site de tatuaje daca vrei sa te tatuezi si inca nu ai gasit un tatuaj care sa iti placa.
Recomand tatuaje tribale pe piept si tatuaje pe mana.
Read More

Cum sa ne ingrijim laptopul

In timp, din cauza obiceiurilor tale laptopul poate functiona defectuos. Intretinerea laptopului are in vedere doua considerente: unul utilitar iar celalalt estetic. Curatarea carcasei notebookului are ca prim rezultat un aspect placut si va face ca laptopul sa arate ca nou. Pentru asta ai nevoie de o carpa umeda din bumbac. Nu se recomanda folosirea produselor casnice de curatat. In cazul in care apa nu face fata vreunei pete sau substante de pe laptop, se poate folosi putin alcool. Desfundarea deschiderilor pentru aerisirea interiorului este un aspect vital cand vine vorba de curatenie si intretinerea sistemelor notebook. Daca acestea sunt infundate cu mizerie, par, praf sau alte substante, aerul nu mai circula spre si din interiorul laptopului, ceea ce inevitabil conduce la supraincalzire si uneori la reboot spontan sau alte probleme mai grave. O sugestie, este aceea de a incerca sa lasam laptopul sa se raceasca dupa vreo 2 sau 3 ore de functionare pentru a preveni arderea placii de baza sau a procesorului. Daca lucrati mai mult de 3 ore puteti sa va cumparati un support de racier care se pune dedesbtul laptopului si va asigura o temperatura scazuta pentru laptopul tau.
Va recomand baterie laptop hp laptopgarage.ro si memorie ram laptop laptopgarage.ro de la LaptopGarage.
Read More

Va recomand folie reflectorizanta si pompa de stropit

Am gasit o recomandare folie reflectorizanta Growin fiindca nu stiam sigur cum se foloseste. Pe acest site am gasit raspunsul de care aveam nevoie. Imi place sa ma ocup de gradina mea si sa fie cat mai verde. Trebuie neaparat sa fac o gradina frumoasa si am nevoie de cele mai bune ustensile.

Pe Growin am gasit tot ce am nevoie. Imi place ca aici au cele mai bune preturi. Trebuie neaparat sa incerci si tu acest site. Iti recomand si tie sa folosesti site-ul celor de la Growin daca esti in cautarea unor ustensile pentru gradina ta. Eu am mai luat o pompa de stropit foarte tare.

Ma ajuta enorm in gradina si ma scapa de o munca in plus. Pot sa ud mult mai usor gradina. Am dat putini bani pee a. Ti-o recomand si tie si sunt sigur ca iti va placea sa lucrezi cu ea. Este o pompa utila pentru orice gradinar. Trebuie sa o ai si tu in gradina ta.
Recomand folie reflectorizanta Growin si pompa de stropit Growin.
Read More

Ce fac daca ma rod pantofii



Multe dintre doamne si domnisoare au o problema grava atunci cand vine vorba de incaltamintea noua. Vorbim aici de momentele neplacute in care pantofii pe care-i cumparam ne bat. Sunt insa cateva sfaturi care ne pot ajuta sa scapam cu usurinta de aceasta problema.
1) Spirtul. Inmoaie o carpa in spirt si tamponeaza zona in care pantofii te rod.
2) Punga cu apa. Pui in pantofi o punga cu apa si ii bagi in congelator. Punga cu apa inghetand isi mareste volumul si astfel pantofii se largesc.
3) Crema de maini. Unge locul care te deranjeaza cu crema de maini si vei rezolva cu usurinta aceasta problema. 
Luand in considerare aceste sfaturi te poti bucura in voie de pantofii pe care tocmai i-ai cumparat fara sa te mai simti incomod in ei. Totusi cel mai bine este sa-ti alegi cu grija pantofii pentru a nu avea astfel de incidente neplacute si uneori extrem de dureroase. 
Va recomand pantofi office dama si pantofi piele ieftini!
Read More

Joburi pentru oricine

Anglia este o tara deosebit de frumoasa dar eu nu as da minunatele noastre locuri de munca Tg Mures 2014 pe acele locuri de munca Anglia 2014. Consider ca este de datoria noastra ca romani sa sustinem economia tarii noastre odata ce ne-am nascut in ea si ne-a crescut pana la varsta majoratului cu resursele sale, adevarat, resurse stranse de stramasii nostri. Am multi prieteni plecati in afara granitelor. Multi au plecat chiar acum cateva zile sperand ca o sa descopere cateva locuri de munca Anglia 2014 accesibile si mult mai bine platite decat un Romania. Eu va spun ca stiu de la parintii mei care au inca locuri de munca Tg Mures 2014  asigurate ca este mult mai bine ca dupa o zi obositoare la servici sa te intorci acasa si sa dormi in patul tau. Nimic nu este mai frumos decat odihna in casa in care ai crescut toata viata. Stiti cum se spune: “Fie painea cat de rea, tot mai bine-n tara mea!”. Va recomand locuri de munca Anglia 2014 dar si locuri de munca Tg Mures 2014, aici unde eu imi traiesc viata.
Read More

Analiza - Poezia de duminca

Analiza - Poezia de duminca



Analiză


 


Corina Nica


Lumea noastră-n bucăţi paralele,

Adâncită-n pustii valuri grele

S-a cutremurat intristată

De povești ce n-au fost altădată.


Nerostitele griji și dureri

Astăzi mult mai adânci decât ieri

Au ucis zâmbete rătăcite

Și-au ajuns pe cărări incâlcite.


Să salvăm ce se poate aș vrea

M-aș ruga și iar m-aș ruga

Generaţiei fiilor noștri

Să nu fie modele doar monștri.


Să se bucure și ei de viaţă

De iubire, de flori, dimineaţă,

Nu să fie robiţi de cutii

Cum ar fi TV, PC, DC.


Să dorească să se implinească

Câte-o carte să vrea să citească

Să aducă-ntr-o zi sensuri noi

Și lumină in loc de noroi.


Voi sunteţi viitor și speranţă,

Voi, copii, sunteţi dreptul la viaţă

Ne-au invins doar pe noi vremi nefaste

Dar sperăm in a fiilor oaste.


Dacă voi veţi trăi fericiţi

Toată truda din care veniţi

Nu va fi in zadar, dragi copii,

Și-or veni vremi mai bune-ntr-o zi.



Analiza - Poezia de duminca
Read More

Ce faci când nu ai televizor?

Ce faci când nu ai televizor? O întrebare foarte bună pe care ar trebui să le-o adresa multor romani. De ce? Pentru că romanilor le place să privească la televizor. Unul din motivul pentru care romanii privesc aşa de mult la televizor este faptul că este ieftin. Şi este practic o activitate ieftină, pe care să şi-o poată permită mulţi dintre conaţionalii noştri. Când nu ai televizor te duci şi îţi cumperi, că fie romanul cât de sărac tot îşi cumpără câte un televizor, ori vreun telefon nou, că aşa suntem noi ce mai la deal la vale. Ei bine, dacă îţi doreşti un televizor cu led poţi face ca mine. Eu mi-am cumpărat un televizor Samsung, firma mea preferată de curând de pe Evomag. Am găsit o ofertă care să îmi convină şi voila..., am televizor nou. Sau mă rog am şi eu televizor. Evomag este o firmă care se ocupă cu comercializarea produselor de acest tip.
Read More

Si tu poti face asta

Îţi plac acele filmuleţe realizate de bikeri, skateri sau de biciclişti? Ei bine, afla că şi tu poţi face acest lucru dacă îţi doreşti cu adevărat. În ziua de astăzi tehnologia, care a avansat atât de mult, ne oferă şansa de a realiza orice vrem. Ce avem nevoie? Suport material, voinţă şi talent şi cu toate acestea vom reuşi şi noi să ceam filmuleţe care să aibă mii şi milioane de vizualizări pe internet. Acum când este posibil să realizăm legături telefonice sau online cu persoane aflate la mii de kilometri de noi şi când putem afla unde suntem în orice moment cu o simplă aplicaţie de Gps pe telefon, practice filmarea şi urcarea acestuia pe internet e un lucru mai mult decât simplu. Ai nevoie de o cameră care să îţi permită să filmezi în mişcare, un personaj care să ştie să se dea peste cap cu bicicleta şi un pic de talent la montarea filmuleţului. Şi gata, poţi fi şi tu vedetă pe internet.
Va recomand camera video masina si camere video de la ActionCamera.
Read More

Economii

Eu sunt la facultate in Iasi si ca orice student nu am la dispozitie multi bani. Asa ca sunt nevoit sa caut oferte Iasi cat mai bune ca sa pot economisi niste banuti in fiecare luna. Si cand merg acasa la Galati ma uit de oferte Galati pe net si am gasit acum niste cupoane de reducere la cateva produse interesante. In fiecare zi sunt puse cupoane de reducere pe care le poti lua foarte usor, in limita stocului disponibil. La inceput eram putin sceptic cu privire la aceste reduceri insa dupace ambeneficiat de ele am ajuns sa le recomand si celorlalti. Iti recomand si tie sa incerci cupoanele de reduceri fiindca folosindu-le poti beneficia de reduceri foarte mari. Oricand si oriunde doresti sa cumperi acele produse folosesti cuponul de reducere s astfel economisesti cativa banuti cu care poti sa iei si alte lucruri. Este un avantaj sa iei un produs la un pret mai mic cu 5-10 lei.

Va recomand oferte Galati si oferte Iasi!
Read More

Prima oara ... de fiecare data

Prima oara


Se întâmplă prima oară, apoi, după un timp, iar prima oară. Şi nu vorbesc prostii. Bariera de timp o impui tu. Prima oară azi sau săptămâna aceasta. Ce contează este ca ea să fie ca prima oară. Bună şi gustoasă, surprinzătoare şi delicioasă, ce lasă amintiri mai mult decât placute (pentru că se termină la un moment dat, nu?).


Îmi aduc aminte de acele compoturi de prune, făcute de cei de la … nu contează, pe bandă rulantă, cu sau fără zahăr, dar chiar nu contează. Nu mai ştiu cînd am reţinut prima oară gustul acelui compot, însă gustul specific mi-a rămas plăcut întipărit în minte. Privind fotografia, mai că îmi vine să plec o tură prin magazine, pentru a căuta un astfel de compot.


Pentru că mi-e poftă de acel gust de prima oară. Şi dacă sunt atent, nu voi fi dezamăgit.


Trecând uşor la registrul iubirii, când eşti îndrăgostit cu adevărat, este pentru prima oară în fiecare clipă. Şi îţi doreşti să rămână aşa permanent.


Atunic intervine acea modificare a registrului timpului, când ore sunt clipe şi clipele sunt ore, când refuzi să te trezeşti dintr-un vis frumos, când vrei să păstrezi acele sentimente calde şi reale. Singurele bijuterii (pentru ca sunt bijuterii) sunt ceasurile care iti soptesc valoarea reala a timpului. Si inima ta si a ei, care iti soptesc valoarea reala a iubirii.


Ce contează în toată ecuaţia aceasta este calitatea. Să iubeşti sincer şi să fi iubit sincer. Dacă a apărut întrebarea: Ce face când nu răspunde la telefon?, poţi să cauţi unde lipseşte şi în ce lipseşte sinceritatea.


Sinceritatea dă clasă iubirii şi îţi dă acel sentiment de prima oara. De ifecare data. Indiferent de timpul scurs. Aşa că nu mai amesteca compotul de prune cu alte compoturi. Las-o aşa, pură, pentru a fi ca prima oară, ori de câte ori guşti din ea.


Fericirea sta in noi, in trairile simple: zambetul unui copilas drag, raza de soare care ne mangaie , melodia ce o ascultam la maxim cand conducem masina, buchetelul de flori proaspete… Pana la lacrimi mi-e draga viata…



Prima oara ... de fiecare data
Read More

Ce este radiofrecventa faciala.

Este un tratament destul de nou la noi in tara. Se realizeaza prin aplicarea de radiatii electromagnetice pentru a accede la straturile cele mai profunde ale pielii, fie ca este vorba despre fata sau corp, cu scopul de a provoca o puternica miscare moleculara si energetica in tesut. Este un tratament noninvaziv, care aplicat corect nu influenteaza stratul superficial al pielii, epidermul, si ale carui efecte se fac simtite progresiv in lunile urmatoare sedintelor de tratament, aceste efecte ramanand vizibile pentru perioade de pana la 2 ani. Tratamentul de Radiofrecventa (RF) se bazeaza pe capacitatea undelor electromagnetice de anumite frecvente si intensitati de a genera energie si induce incalzirea anumitor structuri moleculare din tesuturile dermice si subdermice. Aceasta incalzire selectiva are ca efect scurtarea si deci intinderea fibrelor de colagen existente in derm si hipoderm, precum si stimularea aparitiei de noi fibre de colagen, prin stimularea colagenogenezei la nivelul fibroblastilor. Rezultatele se observa de la prima sedinta deoarece imediat se obtine contractia colagenului. In cazul radiofrecventei faciale are un efect care dureaza intre 2 si 3 zile, dar cu sedinte saptamanale succesive se sedimenteaza si rezultatele se imbunatatesc constant.
Recomand spa in bucuresti si tratament cu oxigen.
Read More

Magazin de piese auto online - afacere sau nu pentru tine?

Magazin de piese auto online


Magazin de piese auto online? Merita?


Clar, da! De mai multe ori s-a intamplat sa am nevoie de cateva piese pentru masinuta mea, nu ceva critic sau scump, dar m-am trezit cu comanda gresita. Alta asteptare, alta zi.


Pentru cei din provincie, un magazin de piese auto online este clar o alternativa viabila. Pentru ca ai mai multe inconveniente pe reteaua clasica a magazinelor din micile orase de provincie. In primul rand, comisionul magazinului, care creste direct cu numarul de kilometri fata de un oras mare. Apoi, incurcaturile care se fac la comenzi, unh model de masina putand avea mai multe variante de piesa, in functie de editie. Lipsa de experienta a vanzatorului isi spune cuvantul rapid. Apoi … sunt mecanicii. Am prieteni mecanici care prefera sa iti spuna ce piesa sa aduci, si le platesti doar manopera. Situatie win-win.


Asa ca te pui pe net si cauti un magazin de piese auto online si faci comanda, care soseste, in general, a doua zi. Doar ca … Si in online-ul romanesc sunt fel si fel de magazine de piese auto online . Dintre toate, AutoHut.ro mi s-a parut destul de bine organizat. Mergi pe modelul tau de masina, cu toate variantele, apoi ai de ales sistemul la cer ai nevoie de piesa. De acolo, iti este afisata piesa, cu pretul si cu sigla producatorului langa. Desteapta rezolvare. In paranteza fie spus, am preferat bujii NGK in detrimentul altora, iar aceasta optiune a magazinului de piese online m-a ajutat sa nu comand altceva. Rezultatul a fost surprinzator in consumul de benzina. Dar asta este alta discutie.


Acest magazin de piese auto online mi se pare cel mai bine realizat, din punct de vedere al cumparatorului. Piese multe si variate, preturi mici, livrare rapida si gratuita la comenzi de piese de peste 400 de lei. Ah, si poti face comanda fara sa te inregistrezi.


Felicitari domnilor, ne sunteti de real ajutor, si asta o spun pentru ca nu imi este totuna nici pretul, nici comodiatea comenzii si nici rapiditatea livrarii pieselor. In definitiv, in secolul vitezei, masina ce te tine in viteza este importanta. Si la fel sunt piesele ca ii trebuie, in caz de mici sau mari defectiuni (este o masinarie, totusi, nu?).



Magazin de piese auto online - afacere sau nu pentru tine?
Read More

Primesti doar calitate

 Un amic de-al meu conduce o firma de curierat si de aceea are nevoie de foarte mult combustibil pentru a livra in fiecare zi la timp coletele.
De aceea, amicul meu cauta o firma care sa ii distribuie combustibil in cantitati mari. Am gasit si eu pe internet un distribuitor de combustibil care poate oferi cele mai bune materiale la un pret foarte bun. I-am recomandat si amicului meu sa colaboreze cu aceasta firma si sa ia cel mai bun combustibil pentru firma sa la un pret mult mai mic fata de ce cumpara pana acum. Iti recomand si tie sa iei legatura cu cei de la Oil Energy Trading daca ai nevoie de un combustibil bun pentru firma ta. Cei de aici au contracte cu cele mai mari firme petroliere din tara asa ca sigur vei avea parte de cea mai buna colaborare.

Va recomand pret motorina de la importator produse petroliere Oil Energy Trading.
Read More

Traim in secolul vitezei

Trăim în secolul vitezei, totul se schimbă de la o zi la alta. Lucruri care păreau incredibil de greu de rezolvat acum se pot împlini doar cu un simplu click. Acum nu mai trebuie să te duci până la poştă şi să pui acolo scrisoarea. Nu acum e mult mai uşor şi comod. Stai acasă, deşchizi internetul şi pe urmă mail-ul şi scrii tot ce îţi trece prin cap şi dai “Send” şi scrisoarea va ajunge în mai puţin de 1 minut la destinaţie. Acum nu mai trebuie să stai ore întregi la rând la poştă să trimiţi o scrisoare şip e urma alte câteva zile ca ea să ajungă la destinaţie. De ce ai nevoie pentru acest lucru? De un telefon, de o tabletă sau de un laptop pe care poţi să ţi le cumperi fără nici o problemă de pe Evomag, magazin online pe care să îl primeşti acasă imediat fără ca să trebuiască să te deplasezi până la magazin.
Read More

Copiii

Copiii sunt centru universului nostru, ei ne fac viaţa mai grea, dar incredibil de frumoasă. Sunt minunăţiile vieţii şi trebuie să ştim cum să îi îngrijim şi cum să îi protejăm de nedreptăţile lumii în care trăim ca peste ani să ne putem mândri cu oamenii pe care noi i-am creat şi de asemenea educat. Îmi plac copiii, îmi place veselia şi culoarea din obrajii lor. Îmi place zâmbetul pe care îl împart cu mamele lor şi acea legătură specială pe care o au încă de mici cu fiinţele care i-au dat viaţa. Abia aştept să merg la cumpărături cu viitorul meu soţ şi să alegem un cărucior care să ne satisfacă nevoile noastre cât şi cele ale bebeluşului nostru, dar mai presus de toate să fie modern şi să aibă personalitate. Pe piaţa se găsesc o mulţime de modele de cărucioare pentru copiii, dacă şi tu eşti în căutarea unuia poţi intra pe site-ul celor de la BebeAbc şi să studiezi ofertele lor.
Read More

Instant pe gaz

Instant pe gaz, face referire la incalzitoare care sunt folosite doar cu tipul de combustibil pentru care au fost create si anume gaz. Aceste incalzitoare se aleg in functie de locuinta, debit de apa, greutate, aprindere incalzitor sau alte criterii relevante pentru cei care se hotarasc sa faca o astfel de investitie.
Aceste incalzitoare trebuie instalate doar de persoane autorizate si conform detaliilor tehnice. Inaintea instalarii unui astfel de sistem de incalzire este bine ca si tu ca proprietar al locuintei sa citesti ghidul de instalare si utilizare. De asemenea, inainte de insalarea unui incalzitor instant pe gaz trebuie facute absolut toate verificarile cu privire la aparate, surse de gaz posibile sau alte pericole.
Camera folosita pentru un astfel de incalzitor trebuie sa fie bine aerisita si sa nu existe pericolul inghetului.

Nu va incumetati sa va instalati singur o astfel de centrala, chiar daca vi se pare usor, daca nu aveti aviz in acest domeniu. Faceti lucrurile cu responsabilitate si nu va asumati riscuri inutile.
Va recomand boilere si calorifere aluminiu de la Ferroli!
Read More

Ghid de conversatie Roman-German


In ultima vreme, tot mai multi romani aleg pentru turism, dar si pentru a merge la munca tarile in care se vorbeste limba germana. Germania este o tara dezvoltata si da multiple posibilitati de turism si multiple locuri de munca. Din moment ce aleg o tara ca Germania, limba germana este un lucru prioritar. Poti incepe sa inveti limba germana folosind un ghid de conversatie.
Ghidurile de conversatie contin termeni, propozitii si expresii uzuale care ne vor fi de folos cand vom merge in calatorii. De asemenea, vom gasi in astfel de carti fotografii si desene care ne vor ajuta sa invatam mai usor.
Un lucru interesant pe care il mai poate contine un ghid de conversatii sunt informatiile despre tara pe care o vom vizita, despre limba pe care va trebui sa o vorbim sau despre obiceiurile practicate in tara respectiva.

Incepeti chiar acum sa invatati limba germana cu ajutorul unui ghid de conversatie.

Va recomand papusi barbie si jucarii bebelusi!
Read More

File de jurnal - Poezia de duminica

File de junal - Poezia de duminica


File de jurnal…


Corina Nica

Acoperind un pas greșit
N-am să invăţ nimic din viaţă,
Așa că, uite,-am indrăznit
Să joc cu cărţile pe faţă.

Ce poate pierde-un om sărman
Sau ce folos să se zdrobească?
Orice val merge spre liman
Și orice trudă e lumească.

Sărut o frunte de copil
Și mulţumesc divinităţii
Că suntem buni și suntem vii
Și credem in minuni cu toţii.

Zadarnic construim cu zel
Castele de nisip și vise
Și mâine traiul ni-i la fel
Și porţile sunt toate-nchise.

Că te-ar salva din labirint
Oricine poate să te mintă
Dar să nu crezi acel cuvânt
E doar un pas către ispită.

Salvează-te neapărat
Și- ndepărtează-te de toate
Că-n lumea ta ești om curat,
Sau doar o filă dintr-o carte.

Să nu alergi după măriri
Ce nici nu preţuiesc nimică
Fă-ţi viaţa șiruri de trăiri
Fără de umbre sau de frică.


File de jurnal - Poezia de duminica
Read More

Când să cumpărăm un apartament?

            Tinerii care abia și-au întemeiat o familie și care sunt la început de drum în carieră au de făcut o cheltuială foarte mare. Aceasta se referă la achiziționarea unei locuințe în care să își petreacă viața și în care să își crească familia.
            Dacă tot vorbim de tineri ar trebui să ne gândim și la situația financiară a acestora. De cele mai multe ori familiile tinere nu au posibilitatea de a face economii foarte mari, ei așteaptă sprijinul unei bănci sau a statului pentru a putea achiziționa un apartament. Dacă bugetul este un factor de interes ar trebui să ne întrebăm care este cel mai bun moment pentru a cumpăra o locuință.
            Stabilirea momentului ține de câțiva factori: situația pieței, aceasta face referire la  numărul de locuințe puse la vânzare, la posibilitatea ca prețul lor să scadă, dar și numărul de posibili cumpărători; un loc de muncă stabil care să permită plata ratelor; economii care să reprezinte avansul pentru locuință, plata încheierii actelor și costurile amenajării apartamentului.

Read More

De ce este utila ecografia in timpul sarcinii

Ecografia, ca metoda de diagnosticare, este extrem de evoluata si neintruziva, ceea ce o aseaza pe prima pozitie in ceea ce priveste investigatiile din cursul sarcinii. Ecografia 4D se utilizeaza in prezent si contribuie la aflarea atat a caracteristicilor morfologice ale organismului, cat si la aflarea caracteristicilor functionale. Fatul poate fi urmarit in miscare, acest tip de ecografie oferind mai multe detalii decat o ecografie bidimensionala. Toate tipurile de ecografie sunt lipsite de riscuri pentru mama si copil. De obicei, mama trebuie sa faca 4 ecografii pe durata sarcinii. Prima va confirma sarcina iar celelalte vor fi realizate in fiecare trimestru. Scopul principal al primei ecografii e reprezentat de confirmarea prezentei unei sarcini. Embrionul poate fi vizualizat la 5-6 saptamani. In trimestrele 1, 2 si 3, medicii ginecologi vor realiza ecografii pentru a evalua dezvoltarea fatului si a diverselor organe ale acestuia. Ecografia de trimestru 3 se realizeaza in jurul a 32 de saptamani si evalueaza daca fatul a crescut corect si se incadreaza in limitele normale. Recomand ecografii la clinica privata Bucuresti. Recomand ecografie confirmare sarcina.
Read More

Kovasznai napok programja 2013

2013 Kovasznai napok programja




kovasznai-napok-programja-2013

Öt napon át, szeptember 4-től 8-ig (szerdától vasárnapig) zajlanak a Kovásznai napok, derült ki a közzétett programtervezetből, ami egyformán bővelkedik kulturális és szórakoztató eseményekben. Alább ízelítőt kaphatunk arról, mit is ajánlanak a szervezők.



Kezdjük a rangos kulturális eseményekkel: a városünnep első napján, szerdán a Városi Művelődési Ház nagytermében Kisgyörgy Zoltán geológus mutatja be Háromszéki borvizeskönyvét, csütörtöktől Csutak Levente egyéni tárlata lesz megtekinthető a Városi Képtárban, szintén aznap a számos díjat elnyert Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad színészei Örkény István A végzet című darabját mutatják be a Művelődési Központban.

Pénteken az ASIMCOV szervezésében a III. Nemzetközi klaszter-konferenciát tartják a Hefaistos hotel konferenciatermében. Szintén ezen a napon Kovászna és testvérvárosai címmel rendeznek könyvkiállítást a Városi Képtárban.

A városnap hivatalos megnyitója pénteken történik, ekkor a La Fiesta és a Diversity tánccsoportok lépnek színpadra, de teret kap még a Mikado Kovásznai Karate Klub bemutatója is.

Pénteken tartják a FIKOSZ által meghirdetett fotópályázatra érkezett művekből szervezett kiállítás megnyitóját a Városi Művelődési Házban. Aznap este a színpadon fellép a Black Velvet, a Garázs, az Overloaded és a Background zenekar, utána pedig utcabál a ROLE muzsikájára.

Szombaton megtartják a már hagyományos bográcsfőző versenyt az ASIMCOV jóvoltából, de a sport is teret kap, a vajnafalvi sportteremben minifoci mérkőzést szerveznek, a nagy sportpályán pedig a Kovásznai SE Bodzafordulóval csap össze. A városi önkormányzat idén sem feledkezik meg a fürdőváros idős házaspárjairól, így az aranylakodalmasok köszöntése a Városi Művelődési Ház nagytermében történik. Este a kászonaltízi népi zenekar fellépése után újra a könnyed zenei irányzatot képviselő előadók foglalják el a színpadot, köztük Logofătu Diana és a Scholastic zenekar, a pápai Musical Studio, a Fiesta, a Stroke69 és Andrea Bălan lépnek fel.

Szintén szombaton koncertezik a Júlia nem akar a földön járni c. slágeréről elhíresült Napoleon Boulevard, akiknek az olykor szimbolikus dalszöveggel tűzdelt zenei világa egyedi és könnyedén fogyasztható kereszteződése a rock és a pop zenének. Éjjel a Betli Duó húzza a talpalávalót az utcabálon.

Vasárnap Gazdáné Olosz Ella emléke előtt a központi parkban szoboravatóval tiszteleg a város, majd könyvbemutatót tartanak a Városi Művelődési Házban.



Sursa: Hirmondo


Kovasznai napok programja 2013
Read More

Program zilele Covasna 2013

Program zilele Covasna 2013


In acest articol aveti, orientativ, un program zilele Covasna 2013, care sa va ajute sa va descurcati cu diferitele evenimente ce vor avea loc cu aceasta ocazie.

Miercuri – 4 septembrie  Program zilele Covasna 2013


18:00               Prezentare de carte: Kisgyörgy Zoltán: Háromszéki borvizeskönyv (Cartea apelor minerale din Trei Scaune)

                        Sala mare a Casei de Cultură. Organizator: Centrul de Informare Turistică

Joi – 5 septembrie Program zilele Covasna 2013




17:00               Vernisaj individual Csutak Levente – festivitate de deschidere. Participă corul „Hozsánna” – Galeria de artă

19:00               Örkény István: A végzet (Destinul) – Trupa de Teatru „Kőrösi Csoma Sándor”, regizor: Molnár János (Centrul Cultural)



Vineri- 6 septembrie Program zilele Covasna 2013


 10:3017:00 A III-a Conferinţă Internaţională a clusterelor în organizarea ASIMCOV (Sala de conferinţă a Hotelului Hefaistos)

12:00               Covasna şi oraşele înfrăţite. Expoziţie de carte (Biblioteca Orăşenească)

16:00               Recrutare

17:00               Cuvânt de deschidere – dl. Thiesz János, primarul oraşului Covasna

17:10               Spectacol de dans cu ansamblurile La Fiesta şi Diversity

18:15               Demonstraţie de arte marţiale – Clubul de karate „Mikado” din Covasna

19:00               Concurs de fotografii în organizarea asociaţiei de tineret „FIKOSZ” deschiderea vernisajului de fotografii pentru amatori (Casa de Cultură)

19:30               Concert Black Velvet

20:30               Concert Garázs

21:30               Concert Overloaded

22:30               Concert Background

24:00               Bal de stradă cu formaţia ROLE

Sâmbătă -  7 septembrie  Program zilele Covasna 2013




10:00               Minifotbal (sala sporturilor din Voineşti)

10:00               Concurs de gătit tocană în organizarea ASIMCOV

12:00               Celebrarea nuntaşilor de aur – Casa de Cultură, sala mare

14:00               Ansamblul Popular Izvoraşul şi Ansamblul Popular Gyongyharmat din Zăbala

15:00               Meci de fotbal: A.S. Covasna—Ciucaşul întorsura Buzăului – juniori (terenul de fotbal)

17:00               Meci de fotbal: A.S. Covasna— Ciucaşul întorsura Buzăului – sen. (terenul de fotbal)

17:00               Ansamblul popular din Plăieşii de Jos

18:00               Concert Scholastic şi Logofătu Diana

19:00               Concert MUSICAL STUDIO (oraşul Pápa)

20:00               Concert FIESTA

20:50               Concert STROKE69

21.20               Dans cu făclii – ansamblul La Fiesta

21:40               Concert ANDREA BăLAN22:30               Concert NAPOLEON BULEVARD

24:00               Bal de stradă cu formaţia BETLI DUO

Duminică-  8 septembrie Program zilele Covasna 2013




10:00–14:00    Concurs de tenis de masă (sala sporturilor din Voineşti)

10:00-16:00     Concurs de şah – sala sporturilor din liceu

12:30               Inaugurarea bustului lui Gazdáné Olosz Ella şi prezentare de carte. Participă Corul „Pastorala” – parcul central şi sala mare a Casei de Cultură

12:30               Concurs auto (Valea Zânelor)

14:00               Spectacol de folclor: ansamblurile folclorice din Târgu Secuiesc şi Covasna (Formaţia Voineştenii, Ansamblurile Kankalin, Recefice, Irgumburgum, Harmatfű)

17:00               Háromszéki csemeték – scena mare

18:00               HORA (etno)

18:45               Decernarea premiilor la concursul auto si “Locul unde trăim – imaginea noastră” – concurs foto FIKOSZ

19:25               Concert KOZMIX (live)

20:50               Extragerea tombolei

21:00               Concert ZOLTÁN ERIKA

22:00               Focuri de artificii

22:15               Concert APOSTOL (live)



Program pe scena de lângă Clubul Elevilor zilele Covasna 2013




13:00               Concurs tinere  talente: trupe şi formaţii din Covasna,

14:30               Karaoke

15:30               CANOY – formaţia lui Bajkó Edina

16:30               Concert AKUSZTIK

17:30               Munteanu Adelina Band

 Programe permanente la zilele Covasna 2013:


-Flash-mob  (parc de statui vii -Trupa de Teatru „Kőrösi Csoma Sándor”)

Expoziţii, vernisaje

- Vernisaj individual Csutak Vilmos (Galeria de artă)

- Vernisaj memorial Gazdáné Olosz Ella (Casa de Cultură)

- Expoziţie foto în organizarea Asociaţiei FIKOSZ

- Cortul Crucii Roşii

Târgul meşteşugarilor (sâmbătă şi duminică în centrul oraşului) la zilele Covasna 2013

Programe pentru copii sâmbătă şi duminică: Asociaţia Caritas din Tg. Secuiesc cu casă de joacă, Minestrone Band (Martinka János), Nagy-Kopeczki Kálmán (teatru de păpuşi), cortul pentru copii a Parohiei Reformate din Voineşti (Orbán Lajos).

 program-zilele-covasna-2013



Program zilele Covasna 2013
Read More
Dofollow Blog