NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Ce inseamna RCA?

Ce inseamna RCA? In primul rand, denumirea de RCA vine de la "raspundere civila auto" si se refera la polita de raspundere civila auto (atentie, nu raspundere civica auto -cum am intalnit in unele locuri!) ce trebuie platita catre un asigurator auto prin care tertii prejudiciati în urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat RCA, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite. In al doilea rand, este liniste si pace la volan. In al treilea rand, cum ar spune unii, moft al statului, costisitor pentru buzunarul tau. Si ca nu isi fac nici macar un RCA ieftin. Ah, si sa nu ii uitam pe ei: "ce inseamna prescurtarea RCA , banuiesc ca este revizia (inspectia anuala)...".

Daca stau sa ma gandesc mai bine, cei mai multi sunt siguri ca stiu sa conduca atat de bine, incat nu au nevie de asigurare RCA. Sau ca o dau la pace, acolo, pe loc, daca se intampla ceva. In realitate, lucrurile se intampla putin diferit. Statul impune existenta unui RCA, nu iti impune sa o faci undeva anume, ci sa o ai. Bazele de date moderne detinute de Politia Romana nu te mai lasa acum sa scapi doar cu "am uitat pe acasa asigurarea". La o simpla listare dupa numarul de inmatriculare, lor le apar toate datele, inclusiv aceasta. Si nici altfel nu este bine sa nu il ai. O simpla frana a celui din fata ta, te poate face sa platesti scump. Asa ca mai bine iei frumos tastatura, intri pe Google si scrii: Preturi RCA. Rezultatul ar putea fi o calatorie mai lina si fara peripetii, fiindca stii ai partea de acte in regula, si deci, poti fi mai relaxat. Si poti face treaba asta chiar si cu o masina pe care ai imprumutat-o de la un prieten pe termen ceva mai lung. Oricum nu se cuvine sa il bagi pe el in belele pentru ca tu ai ideea asta de a nu plati "la toti hotii" -cum am auzit la cineva.

Ah, inca ceva: un simplu far de pe o masina mai noua te costa mai mult decat un RCA ieftin. Asa ca mai bine pui din pusculita masinii.


9 comentatori

Florry20 Thursday, May 10, 2012 at 3:44:00 PM GMT+3

Eu am lucrat in domeniul asta si pot sa te asigur ca un Rca ieftin vine cu multe chichite pentru k altfel nu ar fii ieftin,intr adevar piesele auto sunt scumpe..dar daca vrei ceva bun si durabil nu ai ce face..

Alina Friday, May 11, 2012 at 3:39:00 PM GMT+3

Hai ca acum mi-am amintit ca trebuie sa il fac si eu :D

Simina Friday, May 11, 2012 at 4:51:00 PM GMT+3

S-a dezvoltat in mai multe arii, chiar daca initial a fost pentru auto doar.

Haifa1 Monday, May 14, 2012 at 4:05:00 PM GMT+3

Si eu ma intrebam inainte ce inseamna RCA?!?!...Si am primit un raspuns!

Laurentiu Monday, May 14, 2012 at 8:04:00 PM GMT+3

@ Florry20: Cauta atent pe net si ai sa gasesti si oferte convenabile :) Bun articolul!

Rosalia Friday, May 18, 2012 at 10:08:00 AM GMT+3

In ziua de azi gasesti o gramada RCA uri ieftine...dar daca faci Doamne fereste accident si dai de unu tot cu RCA din asta..nu stiu knd o sa iti recuperezi banii pe pagube:P

Mihai Friday, May 18, 2012 at 10:55:00 AM GMT+3

Sincer eu va sfatuiesc sa nu va uitati la cativa RON diferenta atunci cand faceti RCA si apelati la o firma mai cunoscuta, de incredere. Se dau multe tepe, sau daca nu e chiar teapa, poate sa va tina in cazul unei probleme mult timp pana sa va dea banii.

Cluj-ean Thursday, October 11, 2012 at 2:06:00 PM GMT+3

Şi să vă mai zic un lucru. Poliţia nu numai că are baze de date, după care poate să verifice daca maşina are asigurare sau nu, ci sunt şi radare cu camere video în unele locuri, unde acest lucru se face automat. Eu pâna acum ştiu despre un singur loc, e la intrarea în Cluj, pe Feleac un astfel de radar. Dupa cum ştiu deocamdata nu trimit amenzi din senin inca, pentru că sistemul trebuie actualizat, adica încă nu are toată lumea noul tip de asigurare, care e ţinută in baza lor de date.

Vivendis Friday, November 23, 2012 at 10:41:00 PM GMT+2

Hai sa nu punem la socoteala faptul ca asigurarea RCA este obligatorie si ca vei primi o amenda importanta daca esti prins fara asigurare. Sa ne gandim la ce faci daca produci un accident si nu ai asigurare RCA. Iti permiti sa platesti reparatia masinii soferului nevinovat? Poate ca da, dar oricum, o asigurare RCA este mai ieftina decat dauna respectiva.

Dofollow Blog