NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Dalai Lama la Chiurus (Koros)

Am pornit cu toata familia in mica excursie neplanificata in jurul Covasnei, un fel de "sa ne cunoastem"... vecinul . Mica distanta dintre Covasna si Chiurus, via Papauti e floare la ureche pentru cei ce au o masina. Mergand incolo, pe marginea autostrazii (da, este declarat DN drumul spre Chiurus), la un momentdat, un pieton imi atrage atentia, nu pentru ca ar fi ceva deosebit la el ci pentru ca avea niste haine un pic mai altfel.
Trecand pe langa el, realizez ca mi se pare cunoscuta persoana, asa ca opresc. Realizam amandoi instantaneu ca este El, Dalai Lama. Ne intelegem rapid din priviri, opresc masina, si ma apropiu:
- Hello!
- A very good day to you too!
- Do you mind if we join you in this walk?
- I do not mind, please, join me!
- Thanks!
...
...
...
- Why are you so quiet?
- Well, we are triyng to respect what you`re doing.
- And what am I doing?
- You are paying respect for what Korosi Csoma Sandor did by making the same trip.
...
...
- Dragule, te trezesti? Nu as vrea sa te trezesc, dar daca nu plecam acum, se pare ca se va strica vremea si as vrea sa ne si plimbam pe acolo, si nu pe ploaie.

Final 1

- Stii ce visam? Si ii povestesc visul.
Si ma trezesc ca insista cu convingere sa ma pun inapoi la somn, sa-mi continui frumosul vis.

Final 2

- Stii ce visam? Si ii povestesc visul.
Ne imbracam, facem micile pregatiri si plecam in mica excursie.

Si acum urmeaza intrebarile:
Daca este finalul 1, capacitatea ei de a prelucra informatiile si de a se sacrifica pentru celalalt este una extraordinara, realizand ca este un vis interesant si intens, ceea ce o determina sa renunte mai bine la excursie, lasandu-ma sa readorm, desi este constienta ca nu am cum sa continui visul?

Daca este finalul 2: Capacitatile noastre precare de a prelucra informatiile din lumea reala ne
dau aceste visuri intense sau rutina ciclului de somn-treaz ne face sa nu mai credem in visuri?

Elefant.ro
3 Suisses
Roviniete.ro
Read More

Ce citim azi?

Read More

Tentatia de a nu folosi telefonul

Oricat de mincinos ai fi, trebuie sa recunosti ca accepti de foarte multe ori aceasta tentatie. "Oh, lasa ca il gasesc mai tarziu pe Net!" sau "Maine ma intalnesc cu el/ea si discutam, nu mai sun acum!" sunt doar cateva dintre scuzele de care ne folosim sa nu sunam pe cineva. Folosim emailul sau textul (SMS, Messenger, Facebook sau alte minunatii). Pierdem surpinderea interlocutorului in momentul raspunsului, dar e mai bine, poate e nervos sau e ocupat, poate nu are chef, sau pur si simplu se gandeste.

Pe langa toate acestea, o convorbire telefonica tinde sa nu fie inteleasa. Interlocutorul nu este atent, are alte activitati in timp ce vorbeste cu tine, sau tu nu esti un bun orator, nu stii sa te faci inteles ce doresti si nu stii sa dai detalii. In mare, telefonul incepe sa nu mai fie atat de folosit ca pana acum. Cunosc exemple frapante, un senator al carui telefon nu a sunat decat de doua ori intr-o seara de week-end, sau un om de afaceri, cu care am stat de vorba o ora, si al carui telefon a sunat o singura data, pentru ca sosise nu stiu ce marfa si a fost o neintelegere cu locul de livrare.

Am avut si experiente care confirma cele spuse. Am fost cautat pe messenger, mi s-a explicat in mare despre ce este vorba, apoi am fost intrebat daca poate sa ma sune. Cam asta este tendinta.

In copilarie am invatat sa nu sun pe nimeni din afara familiei dupa ora opt, iar pe cei din familie dupa ora 10. Astazi as spune ca o invat pe fetita noastra sa nu sune pe nimeni. Si chiar nu ii place telefonul!

Soneria telefonului este acel ceva ce tinde sa fie grosolan. Ordinar. Ciudat. Este cea mai brutala metoda in a impiedica pe cineva sa faca ceva. Daca cand esti acasa, esti ca la concurs atunci cand suna telefonul, 100 de metri garduri. Nu pentru a raspunde, ci pentru a nu deranja familia. Sau musafirii. Da, s-a inventat Caller ID si mesageria vocala, dar sa fim seriosi, cati dintre voi aveti mesageria activata? Si cei ce aveti activata mesageria vocala, pana seara consultati mesajele? Sau nici nu stiti cum functioneaza?

Eu trebuie sa recunosc ca, daca in urma cu trei ani, un abonament de 300 de minute, intr-o anumita retea nu imi ajungea, astazi, desi comunic cu mult mai multa lume, nu consum atat in toate retelele. Cei ce ma cauta, ma cauta intai pe retelele de socializare, si abia apoi, de cele mai multe ori dupa ce cer permisiunea, ma suna.

Exceptiile de la aceasta regula sunt convorbirile cu familia si rudele, prietenii foarte apropiati, indragostitii (eh, ei ar vorbi zile in sir, daca nu ar trebui sa doarma (un operator chiar se bazeaza pe acestia in oferta lor de telefonie) si, sa nu uitam de "smechieri", acel specimen care conduce o masina de zeci de mii de euro, dar care nu isi permite sa isi cumpere un handsfree, pentru ca isi "strica imaginea" (o stiti deja- cotul pe volan, in mana telefonul la ureche, mana cealalta pe schimbatorul de viteze si privirea de bou spre tine, ca nu ii faci loc pentru ca el este foarte ocupat).

Pe zi ce trece suna tot mai putin telefonul, si tendinta este genarala. Operatorii stiu asta si incearca sa iti vanda cat mai multe minute si cat mai putin trafic pe telefoanele din ce in ce mai performante, performanta crescanda spre metodele alternative de comunicare, nu spre cele de telefonie.

Elefant.ro
Top Deals
Read More

Bal-, bal- balbaiala.

Este razboi! O comparatie rapida. Un jandarm il bate pe un tigan (imagine clasica, nu?) pentru ca tiganul isi bate toti copiii. Politistul este si el prin preajma, gata sa intervina, in ajutorul jandarmului, bine-nteles. Dar care este miza, de fapt? Scuza este ca isi bate copiii, miza este faptul ca tiganul are casa exact in padurea din care vor sa taie copacii jandarmul si politistul. Iar tiganul le incurca planurile. Asa ca s-au aliat!

Si noi suntem nemultumiti de cum functioneaza serviciul de ordine si paza de la noi, cand modelul este acesta? Dat de cei Mari?

Doar atat intelegi daca te uiti la stiri. Cei de la comunicatii, cat si strategii de la informare publica (sau PR -ca tot folosim atat de des) si-au facut treaba.
Cum poti participa la un razboi, fara sa ai un rol principal. Si multe alte intrebari....

Dar intrebarea principala: care sunt aliantele in vigoare cu aceasta tara? Care sunt acele tari care sunt fortate sa raspunda din cauza "contractelor"? Rusia, China, sau tarile de langa Libia?
Car sunt rudele tiganului, care au jurat, la bautura sau altadata ca il vor apara?

Military Shop - Campanie 10%

Roviniete.ro
Tot felul de analisti se perinda pe la televizor, si toata lumea "stie" tot.
Read More

Cine le intelege ...?

Intr-una din zile am mers sa beau o cafeluta la pub-ul preferat. Sosesc niste fete, maritate, din cate stiu eu, si , desi nu sunt curios din fire, nu m-am putut abtine sa nu asist la discutia lor. Una dintre ele a scos un catalog, spunand:
- Uite-te, tu, cu ce ma distrez! O innebunesc si pe maica-mea cu asta!
- Uau! Ce misto sunt!
[...]
- Vreau si eu un dormitor ca acesta, ... un copil ca acesta, si un "pasas" (gagiu -N.A.) ca acesta!
- Da, tu sunt misto! Toate!
[...]
Inevitabil, la cinci minute si trei guri de bere ajung la discutia: Incaltaminte.
-Uite ce mi-am luat azi. Sunt cizme lungi, dar vreau sa le si vand! A fost destul de ieftin, 120 de lei.
- Tu, da` nebuna esti! De ce le-ai mai cumparat?
- Simteam ca si innebunesc daca nu le cumpar! Dar nu-i nimic, m-am dus mai tarziu si am cumparat botinele acestea!
- Ce faine sunt! Mai au?
- Nu, erau singurele, la marimea asta, sunt pe stoc de anul trecut, au fost doar 60 de lei. Ma strang un pic, dar nu-i nimic!
[...]
- Tu, fotografiile astea nu sunt facute in Cehia...

M-au pierdut apoi, pentru ca imi terminasem cafeluta, si am plecat. Pe drum spre casa nu ma mai opream din a multumi Domnului ca mi-a dat o sotie desteapta, frumoasa, si care face diferenta dintre util si inutil.

Roviniete.ro
Read More

Legislatia romana: 200x2 =84

Am avut de lucru, din pacate, cu sistemul romanesc al Protectiei Copilului. Desi in lege se stipuleaza, in Legea 446/2002 ca, in cazul copilului cu handicap, alocatia de stat se mareste cu 100%, in hartiile primite de la Directia de Protectie a Copilului, in dreptul acestei rubrici este scris 84 lei, cu aplicare din martie 2011.
Tanti, daca pana acum acest copil primea 200 de lei alocatie, intrand in sistemul vostru, aplicand legea, imi spui ca 200x2 este 84, atunci imi dai voie sa te intreb in ce fel iti faci munca, de vreme ce nu numai ca nu ajuti copilul respectiv, ci ii faci si rau?
Mi s-a sugerat sa pun pe hartie, ca sa primim mai departe cei 200 lei (WTF -nici nu intra in discutie ce scrie legea???), iar intrebarea ce se va pune: Ea ce scrie acolo? "Parintii refuza dreptul de majorare a alocatiei de stat?"

Te intrebi de ce nu merge nimic in tara asta? Hai sa iti mai spun ceva: Legea 446/2002 mai stipuleaza ca o persoana juridica daca are angajati cel putin o treime persoane cu handicap, sa fie unitate protejata, prin care se micsoreaza niste dari la stat si alte stimulente. Dar nicaieri in legislatie nu imi permite, mie ca parinte al unui copil cu handicap, sa infiintez o unitate protejata, pentru a ma putea descurca cu copilul respectiv (ati vazut ce inseamna legea aplicata). Rahat! Urlam si stam cu mainile in san, si nu facem nimic sa indreptam aceste lucruri.

Roviniete.ro
Read More
Dofollow Blog