NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Ignatul, sansa perfecta a uitucului(P)

Ignatul
Sfantul Ignatie Teofonul, sau mai simplu, Ignatul se sarbatoreste la romani intotdeauna pe 20 decembrie, si este asociat cu taierea porcului. Este o sarbatoare intalnita la romani, aromani si in India, si se pare ca este varianta vechii sarbatori a zeului hindus Shiva, zeul soarelui. Inceputa de dimineata, in aceasta zi se sacrifica un porc, se transeaza si se fac tot felul de preparate culinare, se bea tuica fiarta si vin, si se serveste pomana porcului. Oarecum, se considera inceputa, o data cu Ignatul, si peroiada sarbatorilor de iarna.

O sa ma intrebati ce are in comun Ignatul cu electronica. Pai, sa vedem. MarketOnline a lansat o promotie 99% romaneasca, Ignat Day, zi in care gasesti reduceri de pana la 50% la produsele comercializate online (un numar de 30 de produse, daca am inteles bine -nu e mult, dar este un punct de plecare). Veti gasi aceste produse de la rasaritul soarelui si pana la apus, iar cei ce fac comenzi astazi, vor fi inscrisi la o tombola al carui premiu este, ati ghicit, un porc.

Nu stiu cum am putea rezolva includerea in acest Ignat Day si a unui alt aspect al sarbatorii Ignatului: In ziua de Ignat nu se lucreaza. Exista o serie de superstitii pe care cei din mediul rural le tin si astazi. Daca cineva lucreaza altceva in ziua de Ignat, va cadea bolnav si va avea convulsii, la fel ca porcul cand este taiat. Cei care trebuie neapărat să muncească pe 20 decembrie, o pot face numai după ce vad sange; altfel, risca a… grohăi ca porcii sau sa le fie distruse hainele puse la uscat pe garduri de aceiaşi porci! Si cum nu vrem sa avem probleme, ne-am mai ales cu o scuza buna de a nu muncii azi si de a sta pe internet. Si inca un aspect: se bea tuica fiarta si vin. Oh, ce sarbatoare perfecta, nu?

Dar sa ne reintoarcem la Ignatul electronic. As lauda aceasta initiativa, daca ar include mai multe produse. Sa zicem ca ar fi perfect ca acest Ignat Day sa fie o varianta romaneasca a Black Friday-ului. Si stiti de ce? Ce este mai convenabil decat sa stai in fata calculatorului si sa faci comenzi pentru darurile ce le-ai gandit celor dragi, si sa mai ai si reducere de pana la 50%. Ah, si inca ceva: produsele comandate de Ignat Day au toate sansele sa soseasca inainte de Craciun, pentru a le putea impacheta si pune sab bradut. Iar posibilitatea ca Ignatul sa fie folosit de foarte multi uituci, ca mine, drept ultima sansa de a mai face cumparaturi inainte de Craciun, este grozava!

10 comentatori

Spiry Tuesday, December 20, 2011 at 11:19:00 AM GMT+2

saracu purcelus... si ai mei vor merge chiar astazi sa-l "suricheasca" :)) sau cum ii zice

Buldozere Tuesday, December 20, 2011 at 3:18:00 PM GMT+2

Saracu porc. Numa' el nu se bucura de Ignat Day

Stefan Tuesday, December 20, 2011 at 6:11:00 PM GMT+2

1. Nu stiam de traditiile astea.
2. Nu stiam de reducerile astea.
3. Saracutu purcelus... dar... asta e hrana noastra. Piramida trofica.

Cadouri Wednesday, December 21, 2011 at 9:14:00 PM GMT+2

Este foarte bine ca au aparut si in Romania astfel de zile in care poti face economii serioase

Urania Thursday, December 22, 2011 at 10:22:00 AM GMT+2

Este una dintre cele mai frumoase traditii de la noi.

Miere de albine Thursday, December 22, 2011 at 10:57:00 AM GMT+2

Cea mai frumoasa traditie si cea mai gustoasa :D

Flash games Thursday, December 22, 2011 at 5:36:00 PM GMT+2

Nu stiam de traditiile astea

review electronice Friday, December 23, 2011 at 7:14:00 PM GMT+2

nici eu nu am auzit de aceasta traditie....acm am aflat

buldy Friday, December 23, 2011 at 8:37:00 PM GMT+2

Super tare, pacat ca am ratat ocazia de a profita de "porci"

Filmari Nunti Bacau Tuesday, December 27, 2011 at 11:18:00 AM GMT+2

Promotiile de Black Friday mi s-au parut frectie la picior de lemn. Poate in anii urmatori vor fi mai consistente. Deocamdata este bine ca s-a dat startul.

Dofollow Blog