NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Tată, mă duc să fac binging, nu mă suna!

ce inseamna bingingPrivesc zilele astea cum o idioțenie acaparează, iar, ochii și mințile miilor de tineri. #binging de la @vodafone. Parcă aș vorbi turco-chineză, parcă noi nu mai știm nimic în limba română.

Ce înseamnă binging?

Simplu, consum compulsiv (excesiv) de ceva.

De ce mă deranjează acest termen de binging?

Pentru că lucrez cu oamenii care își formează diferite dependențe, din ce în ce mai surprinzătoare.
Pentru că binging înseamnă exact acel consum excesiv într-o perioadă scurtă, prin care un utilizator oarecare de ceva poate deveni rapid dependent de acel  ceva. Și o să vă dau un exemplu, poate la extrem, dar elocvent.
Ai plecat în vacanță în Madrid, dai de o fătucă simpatică și pe aceeași lungime de undă cu tine. Și începe distracția! Faci #binging de sex, de alcool, de distracții, de droguri. Adică ți-o pui de 100 de ori în 10 zile, bei ca porcul 100 de litri de bere în 10 zile, spargi 3000 de euro în 10 zile, iar un cui sau bongul devin inutile, căci tu ești deja pe cocaină.
Felicitări, ai devenit o legumă, dar încă nu ai aflat. Și nu o spun doar eu. O spun miile de psihiatri și psihologi:
În accepţiunea sa clinică, binge nu se referă doar la o masă copioasă sau la o beţie oarecare – el descrie o blocare temporară a butonului de „stop“ din creier. Cineva care face binge-eating poate ajunge să mănânce conţinutul unui întreg frigider într-o singură noapte, un binge-drinker consumă alcool în cantităţi uriaşe, oprindu-se doar când starea de intoxicaţie îi răpune conştiinţa, continuând să consume imediat ce se va fi trezit, zile la rând. Dr. Eugen Hriscu
Citeste mai mult: adev.ro/o7guwu

Binging pentru banii tăi, tu nu contezi oricum!

Nu știu dacă în deșteptăciunea lor, cei de la agenția de publicitate s-au gândit serios la ce imagine aduce asupra Vodafone o astfel de campanie. Este la mintea cocoșului că această campanie publicitară nu are ca scop altceva decât să acapareze mii de tineri, care să forțeze părinții să plătească pentru ca ei să fie fericiți.
Sau hai să o spunem românește: Fă-i hatârul copilului tău și plătește-ne. Și mai pe scurt: Băi, prostule, dă banii încoace, că te-am șantajat emoțional prin folosirea minții și sănătății copilului tău. 

Binging este ceva extrem de negativ

Ce mi-ar place să văd acum acele familii „fericite” cum încep să folosească termenul de binging. Și știi de ce? Pentru că ar ajuta să realizeze comportamentul lor compulsiv.
Cum ar suna să spună tatăl: - Mă duc să fac binging de țuică!  (Adică: Mă duc să mă îmbăt criță la Vasile!)
Sau mama să spună: Mă duc să fac binging de shopping!  (adică: Dacă tactu se îmbată p**ă iar, eu mă duc să-i „sparg”toți banii!)
Sau alt membru al familiei: Mă duc să fac binging! (Adică mă duc să mi-o pun la greu, iar în pauză ne uităm la filme multe, nu mă suna tată!) Asta vă sună cunoscut de undeva?

Noi să fim sănătoși, că restul trece.

Stai, că de fapt, cel mic nu este sănătos, și trebuie tratat, așa că, tu, părinte cuminte, mai scoți bani din buzunar și începi o sesiune de terapie pentru dependența de telefon la Clinica Aliat Brașov. De fapt, de ce mă plâng, bingingul îmi aduce mie de muncă. Ar trebui să fiu bucuros, nu?
Read More

Cum fac transmisie video live pe facebook?

Bun. Avem Intrebarea: cum fac transmisie video live pe Facebook? Avem si răspunsul: este simplu să faci transmisie video live pe Facebook. Iată cum:
  1. Pornești aplicația Facebook pe iOs sau Android
  2. Apeși Scrie pe Facebook pe Timeline, Pagină sau NewsFeed
  3. Apeși transimte video live pe Facebook
  4. Pui o descriere a ceea ce urmează să transmiți video pe Facebook
  5. Apeși Go Live!
Cam atât, nu știu, însă, câte dintre dispozitive sunt la zi cu aplicația Facebook pentru a putea face transmisie live video

Câteva reguli generale pentru a avea succes cu transmisia video live pe Facebook:
  1. Anunță din timp când și ce vei transmite video live pe Facebook

Cu un pic de anticipare a evenimentului ai șanse mai mari ca mai multă lume să fie pe fază și să te privească

2. Transmite video live pe Facebook atunci când ai un semnal puternic pe telefon (4G/3G) sau WiFi

Asigură-te că ai semnal bun, pentru a nu îți pierde urmăritorii streaming-ului video live pe Facebook. În general pe WiFi este cel mai bine, dar merge și pe conexiuni de date. Oricum, atunci când ai semnal slab, butonul de transmisie va fi gri și inaccesibil.

3. Pune o descriere cuprinzătoare a ceea ce urmează să conțină transmisia live video pe Facebook

O bună descriere a evenimentului transmis video live pe Facebook va capta atenția fanilor și îi va ajuta să înțeleagă despre ce este vorba.

4. Cere fanilor să apese butonul de urmărire și vor primi notificări despre transmisiile tale video pe Facebook

Acest pas este necesar pentru a avea și cu alte ocazii fani ce știu despre ce este vorba.

5. Salută-i pe comentatori, cu numele lor și răspunde la comentariile pe care le primești

Din păcate, la acest capitol, chiar în momentul de față a picat examenul bunelor practici o mare agenție de publicitate, Leo Burnett (aveți înregistrarea aici, dacă ei o vor lăsa activă pe pagina lor de Facebook)

6. Transmite video live pe Facebook cât mai des și în concordanță cu temele tale de interes

Cu cât transmiți mai mult, cu atât cresc șansele să crească numărul de vizualizări, prin distribuire linkului către prietenii fanilor.

7, 8, 9, 10. Fii creativ și intră video live pe Facebook cât mai des!


Acestea fiind spuse, îți doresc succes in a face transmisia live pe Facebook.
Read More

Consignație în Brașov - Afacere inexistentă

consignatie brasovLipsa de consignații din Brașov mă duce cu gândul la oameni care au de toate și care nu au obiecte ce nu le folosesc și, mai ales, pe care nu vor să le vândă altora. Cu toate acestea, dacă scotocești un pic, ai șanse să găsești o consignație în Brașov, cu obiecte vechi, magazinul fiind unul de tip magazin de antichități. Atât!

Și totuși, de ce nu avem o consignație în Brașov?

Am văzut câteva case de amanet care iau și electronice ca garanție, dar nu înțeleg unde le vând, căci nu cred că toată lumea își recuperează bunurile din regimul de amanet. Magazinele de tip consignație au dispărut cu câțiva ani în urmă, din cauza legislației, din câte am înțeles. M-am uitat și eu peste regimul contabil al unei consignații, nu din Brașov, iar modul de lucru, deși un pic mai complicat decât un magazin normal, nu este ceva extraordinar de greu.
Astfel rămân cu întrebarea de ce nu avem o consignație în Brașov.

Care sunt prețurile în consignație?

Ei, aici începe distracția. Deși cineva, X, dacă dă la casa de amanet un laptop sau o tableta la un preț extrem de mic și plătește mai mult să recupereze bunul, în momentul în care merge la o consignație, cere un preț destul de mare, apropiat de cel real. Acolo află că, deși a mai plătit cândva TVA, va mai plăti o dată, la încasarea banilor, fiindcă așa cere legea (este cazul persoanelor juridice).
Astfel, dacă acel laptop îl evaluezi la 1000 de lei, prețul real fiind de 1300 de lei, TVA-ul va fi de 230 de lei, comisionul consignației va fi de 15%, adică 150 de lei. Avem astfel produsul la vânzare la prețul de 1380 de lei. Adică un pic mai mare față de prețul din magazin, fără să mai punem la socoteală diferitele promoții pe care o consignație nu are cum să le facă. Mai există doar o prevedere din contract cu consignația, care spune că dacă nu s-a vândut în trei luni, acel laptop va avea un preț cu 25% mai puțin, adică vei primi doar 750 de lei.

Consignația nu este o soluție, dacă vrei să vinzi ceva!

După cum ai văzut calculul de mai sus, nu se merită să dai ceva în consignație, pentru că nu ai cum să ceri un preț real. Banii primiți de tine de la consignație sunt aproape aceeași ca atunci când vinzi acel laptop direct unui prieten. Și atunci nu mai cauți o consignație să vinzi. Și vei fi lipsit de oferte de tip consignație, pentru că nici alții nu vor să vândă cu așa de puțini bani.
Read More

Demisia, o plecare cu fruntea sus

Oricât pare de neonorific, demisia în plin scandal poate salva vieți și cariere. Azi avem acel scandal dintre Godină, Minea, Aron. Și vor mai apărea nume și întâmplări. De ce?
Să lămurim întâi demisia. Dacă te știi vinovat, este modul cel mai „curat” de a ieși, acceptând că într-un fel sau altul ai greșit.
Dar demisia poate însemna și faptul că deja ai obosit să mai aperi ceea ce nu mai este de apărat. Dacă tu, conducător al unei instituții, ai o viziune, iar aceasta nu este îmbrățișată și de cei din jur, impunerea măsurilor care să ducă acolo va face și victime. Este normal, pe undeva. Se selectează natural cei ambițioși și tot restul. Și vei face ca demisia ta să fie un act de mulțumire chiar către propria persoană, un fel de „Am reușit să vă aduc până aici, de aici mergeți voi mai departe, eu mă odihnesc”. Este cazul doamnei Luana Minea și a domnului Ioan Aron.
Nu cred că cineva poate contesta faptul că doamna Luana Minea a făcut extrem de multe lucruri bune în cei 26 de ani (!!!!) de când este directoarea filialei de Cruce Roșie Brașov. Pentru că nu are ce. Și, să fim corecți, credeți că era lăsată sălucreze, dacă nu făcea lucrurile bine? Crucea Roșie este o organizație care a făcut multe lucruri extrem de bune și este meritul atât al voluntarilor, cât și al coordonatorilor, chiar dacă unora li se pare că au fost plâtiți conducătorii cu prea mulți bani.
Fraților, este munca persoanei, nu ajunge să o apreciezi, trebuie să o și plătești, să poată TRĂI. Cel mai bine înțeleg această propoziție cei ce lucrează pe la „diverse ONG-uri”, care știu cum este să muncești ACUM pentru un salariu ce poate să îți vină peste un an.
Singurul aspect negativ asupra doamnei Minea ar fi acea aparteneță politică ce nu tebuia să se întâmple. Că a amenințat și tot restul? Toți facem gesturi și săunem lucruri pe care apoi le regretăm! Nu suntem sfinți.
Godină a auzit și „mâncat” așa ceva de sute și mii de ori. Doar că acum i s-a părut oportun să spună lumii. A făcut-o un pic fără cap și s-ar putea să îl coste și pe el cariera de polițist. Nu trebuia să facă publice nume și instituții. Trebuia să spună întâmplarea, sub anonimatul participanților la întâmplare. De asta avea tot dreptul ca Ioan Aron să îl sune și să întrebe ce s-a întâmplat!
Domnul Ioan Aron, fiind într-o instituție militarizată, nu prea are activitatea sa atât de transparentă, dar îi dau dreptate pentru faptul că l-a sunat pe „firul scurt” pe Godină. Era responsabilul lui și a vrut să nu pună imaginea Poliției Române la bătaie pentru un subaltern care s-ar fi putut să greșească. Și a avut dreptate” Poate, însă, că nu a folosit chiar acele cuvinte care trebuiau și a sărit peste o justificare (către un subaltern!).
În spatele a orice s-ar întâmpla, destul de tardiv. zic eu, mai sunt alte probleme din interiorul fiecărei instituții care vor fi rezolvate acum, în pripă, cu demiteri, poate, pripite și făcute la repezeală, cu o judecată superficială a adevărului. De aceea spuneam mai devreme de demisia care salvează pe mulți alții.
Bun, ce se întâmplă mai departe. Demisionează doamna Minea, se retrage domnul Aron sau trece la alt serviciu Godină? Tu ce zici?

PS: Se pare că Ioan Aron și-a înaintat dosarul de pensionare. Urmează?
Read More

Demisia, o plecare cu fruntea sus

Oricât pare de neonorific, demisia în plin scandal poate salva vieți și cariere. Azi avem acel scandal dintre Godină, Minea, Aron. Și vor mai apărea nume și întâmplări. De ce?
Să lămurim întâi demisia. Dacă te știi vinovat, este modul cel mai „curat” de a ieși, acceptând că într-un fel sau altul ai greșit.
Dar demisia poate însemna și faptul că deja ai obosit să mai aperi ceea ce nu mai este de apărat. Dacă tu, conducător al unei instituții, ai o viziune, iar aceasta nu este îmbrățișată și de cei din jur, impunerea măsurilor care să ducă acolo va face și victime. Este normal, pe undeva. Se selectează natural cei ambițioși și tot restul. Și vei face ca demisia ta să fie un act de mulțumire chiar către propria persoană, un fel de „Am reușit să vă aduc până aici, de aici mergeți voi mai departe, eu mă odihnesc”. Este cazul doamnei Luana Minea și a domnului Ioan Aron.
Nu cred că cineva poate contesta faptul că doamna Luana Minea a făcut extrem de multe lucruri bune în cei 26 de ani (!!!!) de când este directoarea filialei de Cruce Roșie Brașov. Pentru că nu are ce. Și, să fim corecți, credeți că era lăsată sălucreze, dacă nu făcea lucrurile bine? Crucea Roșie este o organizație care a făcut multe lucruri extrem de bune și este meritul atât al voluntarilor, cât și al coordonatorilor, chiar dacă unora li se pare că au fost plâtiți conducătorii cu prea mulți bani.
Fraților, este munca persoanei, nu ajunge să o apreciezi, trebuie să o și plătești, să poată TRĂI. Cel mai bine înțeleg această propoziție cei ce lucrează pe la „diverse ONG-uri”, care știu cum este să muncești ACUM pentru un salariu ce poate să îți vină peste un an.
Singurul aspect negativ asupra doamnei Minea ar fi acea aparteneță politică ce nu tebuia să se întâmple. Că a amenințat și tot restul? Toți facem gesturi și săunem lucruri pe care apoi le regretăm! Nu suntem sfinți.
Godină a auzit și „mâncat” așa ceva de sute și mii de ori. Doar că acum i s-a părut oportun să spună lumii. A făcut-o un pic fără cap și s-ar putea să îl coste și pe el cariera de polițist. Nu trebuia să facă publice nume și instituții. Trebuia să spună întâmplarea, sub anonimatul participanților la întâmplare. De asta avea tot dreptul ca Ioan Aron să îl sune și să întrebe ce s-a întâmplat!
Domnul Ioan Aron, fiind într-o instituție militarizată, nu prea are activitatea sa atât de transparentă, dar îi dau dreptate pentru faptul că l-a sunat pe „firul scurt” pe Godină. Era responsabilul lui și a vrut să nu pună imaginea Poliției Române la bătaie pentru un subaltern care s-ar fi putut să greșească. Și a avut dreptate” Poate, însă, că nu a folosit chiar acele cuvinte care trebuiau și a sărit peste o justificare (către un subaltern!).
În spatele a orice s-ar întâmpla, destul de tardiv. zic eu, mai sunt alte probleme din interiorul fiecărei instituții care vor fi rezolvate acum, în pripă, cu demiteri, poate, pripite și făcute la repezeală, cu o judecată superficială a adevărului. De aceea spuneam mai devreme de demisia care salvează pe mulți alții.
Bun, ce se întâmplă mai departe. Demisionează doamna Minea, se retrage domnul Aron sau trece la alt serviciu Godină? Tu ce zici?

PS: Se pare că Ioan Aron și-a înaintat dosarul de pensionare. Urmează?
Read More

Acasă de Crăciun - Poezia de duminică

craciunAcasă de Crăciun

de Corina Nica

Pentru un colț mai bun de pâine
Sau o speranță către mâine,
M-am lăsat dus de-un val mai bun
Cu dor de-acasă de Crăciun.

La muncă grea, în depărtare,
Român pierdut în lumea mare,
Colindele nici gust n-aveau
Iar sărbătorile răneau.

Cuțit în inimă-mi părea
Un gând frumos de țara mea,
De mama, frați, copii, amici...
Cât îmi doream să vin aici!

Pe plaiul nostru românesc
Aici doresc eu să trăiesc.
De la plăcinte pân-la ie
Toate miros a Românie.

E drept, românii n-au bani mulți,
Dar avem mare, avem munți,
Suntem buni prieteni şi vecini,
Copiii noştri-au ochi senini.

Suntem bogați fără să ştim
Iubim credința şi-o trăim.
Un LA MULȚI ANI şi-un an mai bun
Vă zic de-acasă, de Crăciun.
Read More
Dofollow Blog