Oricât pare de neonorific, demisia în plin scandal poate salva vieți și cariere. Azi avem acel scandal dintre Godină, Minea, Aron. Și vor mai apărea nume și întâmplări. De ce?
Să lămurim întâi demisia. Dacă te știi vinovat, este modul cel mai „curat” de a ieși, acceptând că într-un fel sau altul ai greșit.
Dar demisia poate însemna și faptul că deja ai obosit să mai aperi ceea ce nu mai este de apărat. Dacă tu, conducător al unei instituții, ai o viziune, iar aceasta nu este îmbrățișată și de cei din jur, impunerea măsurilor care să ducă acolo va face și victime. Este normal, pe undeva. Se selectează natural cei ambițioși și tot restul. Și vei face ca demisia ta să fie un act de mulțumire chiar către propria persoană, un fel de „Am reușit să vă aduc până aici, de aici mergeți voi mai departe, eu mă odihnesc”. Este cazul doamnei Luana Minea și a domnului Ioan Aron.
Nu cred că cineva poate contesta faptul că doamna Luana Minea a făcut extrem de multe lucruri bune în cei 26 de ani (!!!!) de când este directoarea filialei de Cruce Roșie Brașov. Pentru că nu are ce. Și, să fim corecți, credeți că era lăsată sălucreze, dacă nu făcea lucrurile bine? Crucea Roșie este o organizație care a făcut multe lucruri extrem de bune și este meritul atât al voluntarilor, cât și al coordonatorilor, chiar dacă unora li se pare că au fost plâtiți conducătorii cu prea mulți bani.
Fraților, este munca persoanei, nu ajunge să o apreciezi, trebuie să o și plătești, să poată TRĂI. Cel mai bine înțeleg această propoziție cei ce lucrează pe la „diverse ONG-uri”, care știu cum este să muncești ACUM pentru un salariu ce poate să îți vină peste un an.
Singurul aspect negativ asupra doamnei Minea ar fi acea aparteneță politică ce nu tebuia să se întâmple. Că a amenințat și tot restul? Toți facem gesturi și săunem lucruri pe care apoi le regretăm! Nu suntem sfinți.
Godină a auzit și „mâncat” așa ceva de sute și mii de ori. Doar că acum i s-a părut oportun să spună lumii. A făcut-o un pic fără cap și s-ar putea să îl coste și pe el cariera de polițist. Nu trebuia să facă publice nume și instituții. Trebuia să spună întâmplarea, sub anonimatul participanților la întâmplare. De asta avea tot dreptul ca Ioan Aron să îl sune și să întrebe ce s-a întâmplat!
Domnul Ioan Aron, fiind într-o instituție militarizată, nu prea are activitatea sa atât de transparentă, dar îi dau dreptate pentru faptul că l-a sunat pe „firul scurt” pe Godină. Era responsabilul lui și a vrut să nu pună imaginea Poliției Române la bătaie pentru un subaltern care s-ar fi putut să greșească. Și a avut dreptate” Poate, însă, că nu a folosit chiar acele cuvinte care trebuiau și a sărit peste o justificare (către un subaltern!).
În spatele a orice s-ar întâmpla, destul de tardiv. zic eu, mai sunt alte probleme din interiorul fiecărei instituții care vor fi rezolvate acum, în pripă, cu demiteri, poate, pripite și făcute la repezeală, cu o judecată superficială a adevărului. De aceea spuneam mai devreme de demisia care salvează pe mulți alții.
Bun, ce se întâmplă mai departe. Demisionează doamna Minea, se retrage domnul Aron sau trece la alt serviciu Godină? Tu ce zici?
PS: Se pare că Ioan Aron și-a înaintat dosarul de pensionare. Urmează?
0 comentatori
Post a Comment