Se dă următoarea rochie neagră cu albastru. Se pune întrebarea:
-Tu ce vezi? Dacă este albastru cu negru sau albastru deschis-alb si maro-auriu?
Rochia neagră cu albastru - problema internetului
Promovează bunul simţ, e cea mai ieftină metodă de a reuşi. Desi ...
Se dă următoarea rochie neagră cu albastru. Se pune întrebarea:
-Tu ce vezi? Dacă este albastru cu negru sau albastru deschis-alb si maro-auriu?
De ceva vreme au fost scoase din fabricație becurile cu incandescență. Argumentele sunt de toate felurile, ideea este că noi trebuie să alegem între becuri cu led și becurile cu neon.
Deși sunt scumpe, balanța tinde spre becurile cu LED. De ce?
Economic vorbind, becurile cu led consumă jumătate din ceea ce consumă cele cu neon. Care la rândul lor, consumă cu cel puţin 25% mai puţin faţă de becurile cu incandescenţă. Și au timp de viață dublu față de neon. Atât ar fi îndeajuns ca argumente. Dar mai sunt avantaje.
Becurile cu led pot fi comandate atât în ceea ce privește cantitatea de lumină emiså, cât și culoarea emisă. De asemenea, becurile cu LED pot fi comandate și de pe smartphone și alte telecomenzi. Cool, nu?
Discutăm aici de becurile cu LED de la toţi, producătorii, căci şi aici calitatea face diferenţa. Sunt becuri cu LED la preţ mic, dar ale căror randament este mai mic, şi sunt becuri cu LED fabricate de firme mari, care chiar oferă ceea ce este scris la specificaţiile tehnice ale Led-ului. Tot tehnic vorbind, diferenţa pe care trebuie să o faci este la culoarea emisă de becul cu LED. Trebuie să înveţi acele 4300K şi 5200k, specificaşii ce ăşi spun culoarea (mai albă, ca de neon, sau mai galbenă, ca becurile cu incandescenţă). Dar asta este doar o chestiune de cîteva cumpărături, apoi le vei ştii din prima.
La capitolul impact asupra mediului sunt câteva mici dezavantaje, dar nu foarte grave. Doar ultra-ecologiștii pot veni cu argumente gen metale grele și tot restul, dar doar la capitolul deșeuri cantitative. Azi un bec cu LED îl poți arunca la coș în ghena gunoi menajer, atât de puțin poluează. Şi o spune legislaţia actuală europeană, nu eu sau alt “for” din România.
Părerea mea: cumpără măcar un rând de becuri cu LED, vezi ce știe și apoi îți vei mai cumpara altele …
ANUNŢ
privind functionarea Retelei de promovare a beneficiilor programelor de formare profesională în judetul Brasov, in cadrul proiectului “PRO-SANATATE – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă”
În perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 se implementează proiectul “PRO-SANATATE – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă”. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European – Investeşte în Oameni! prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi este implementat de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC. Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea nivelului de calificare pentru 2520 de angajati necalificati si/sau cu un nivel scazut de calificare din domeniul medico-social din cele 8 regiuni de dezvoltare din Romania, contribuind la facilitarea/imbunatatirea accesului si participarii la programe de formare profesionala continua (FPC). Grupul tinta al proiectului este format din angajati necalificati (cu varste intre 18 si 64 de ani) pentru domeniul in care lucreaza sau cu un nivel scazut de calificare, din cele 8 regiuni de dezvoltare: Nord –Est: Bacau, Sud-Est: Buzau, Constanta, Vrancea, Tulcea; Sud-Muntenia: Prahova; Sud – Vest Oltenia: Olt; Vest: Arad, Hunedoara, Timis; Nord- Vest: Cluj, Maramureș, Satu-Mare; Centru: Alba, Brasov, Mures; Bucuresti-Ilfov: Bucuresti, Ilfov.
Societatea Naționala de Cruce Roșie din România, cu sprijinul Filialei Brasov a participat la implementarea activitatilor de promovare a beneficiilor formarii profesionale continue si de asigurare a derularii urmatoarelor cursuri de calificare (Nivelul 1):
In cadrul demersurilor specifice de derulare a cursurilor mentionate s-au pus bazele Retelei la nivel national prin incheierea de parteneriate formale cu angajatori din domeniul medico-social, dar si cu alti actori interesati din regiunile de implementare ale proiectului in vederea sprijinirii si promovarii programelor de formare profesionala continua in domeniul medico-social. In acest sens, la nivelul judetului Brasov au fost incheiate un numar de 13 parteneriate de colaborare, pana in prezent, cu urmatoarele institutii/organizatii din domeniul medico-social: ACB Casa Daniel; Centrul pentru persoane fara adapost; Serviciul Public de Administrare Crese; Asociatia Pas Alternativ; Complex Servicii Tarlungeni, CRS Bradet; Clinica Medicala New Line; Asociatia Comunitaria; Gradinita nr. 34; Asociatia Psihosfera; Soc. Rom. de sprijin pentru bolnavii de Alzheimer, fil. BV, Centrul rezidential pentru Varstnici, Maria; Fundatia Dumbrava Minunata.
Reteaua de promovare a programelor de formare profesionala in domeniul medico-social devine o coordonata activa prin care angajatii fara calificare si/sau un nivel scazut de calificare din acest sector vor avea acces la cursuri ce vizeaza îmbunătăţirea nivelului de calificare a forţei de muncă, dezvoltarea competenţelor profesionale, creşterea oportunităţilor de accesare a altor posturi şi de avansare în cadrul pieţei muncii, asigurarea stabilităţii postului, precum şi creşterea accesului la metode alternative moderne de formare continuă, conţinuturi şi metode adecvate specificului grupului ţintă şi priorităţilor actuale în domeniul medico-social.
Pentru informații suplimentare:
Ileana Pia LOPACI – Coordonator local campanii, Mobil: 0744 51 85 39, email: lopaci_pia@yahoo.com
Gabriela CERCEL – Expert Informare, consiliere si orientare profesionala, Mobil: 0762 86 63 64, email: cercelgabriela@yahoo.com
Adresa corespondență Filiala Brasov: Str.Muresenilor nr.5, Brasov, cod postal 500122
de Corina Nica
Mi-am plecat ochii in faţa ta, viaţă.
Stingher, am parcat intr-un colţ
Unde nu mai durea nicio speranţă.
Desculţ m-am trezit, ca un hoţ.
Aveam de furat infinitul de gheaţã
Din ochii ce nu mă priviseră-n veci,
Dar umbre-mi furau fiece dimineaţă
Lăsându-mi doar nopţile reci.
Orfan fără griji, fără cer, fără nume
Pierdut ca un biet fir de praf
Mă-ntreb care-i rostul durerii din lume
Să-aștern acest trist epitaf…
De Corina Nica
S-a risipit încă o zi din iarna noastră
Când tâmpla arde de dezmățul alor ierni
O stea timidă ne privește la fereastră
Iar eu mă tem c-am să te pierd, și tu te temi.
Eu te iubesc din lumea mea încă albastră
Așa cum cresc în mine încă primăveri
Tu știi că eu sunt pământeana ta cea castă
Ce n-a găsit în veci comoara din plăceri.
Noi doi și iarna din adâncul astei rime,
Pereche veche de atât de multe vreri
Ne-am contopit în regăsirile infime
Din amalgamul de viață și tăceri.
Mi-îngheață sufletul gândind venind sfârșitul
Atunci când doare tot minutul, pas cu pas,
Inelul tău mă strânge azi, și infinitul
Se concentrează într-un punct, ultim popas.
Ultimele mele ciripituri pe Twitter
Citeste postarile in feed reader
Fan NG's blog ... pe Facebook
Fan NG's blog ... pe Google +