NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Functionarea Retelei de promovare a beneficiilor programelor de formare profesională în judetul Brasov,

ANUNŢ


privind functionarea Retelei de promovare a beneficiilor programelor de formare profesională în judetul Brasov, in cadrul proiectului “PRO-SANATATE – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă”


 


În perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 se implementează proiectul “PRO-SANATATE – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă”. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European – Investeşte în Oameni! prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi este implementat de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC. Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea nivelului de calificare pentru 2520 de angajati necalificati si/sau cu un nivel scazut de calificare din domeniul medico-social din cele 8 regiuni de dezvoltare din Romania, contribuind la facilitarea/imbunatatirea accesului si participarii la programe de formare profesionala continua (FPC). Grupul tinta al proiectului este format din angajati necalificati (cu varste intre 18 si 64 de ani) pentru domeniul in care lucreaza sau cu un nivel scazut de calificare, din cele 8 regiuni de dezvoltare: Nord –Est: Bacau, Sud-Est: Buzau, Constanta, Vrancea, Tulcea; Sud-Muntenia: Prahova; Sud – Vest Oltenia: Olt; Vest: Arad, Hunedoara, Timis; Nord- Vest: Cluj, Maramureș, Satu-Mare; Centru: Alba, Brasov, Mures; Bucuresti-Ilfov: Bucuresti, Ilfov.


Societatea Naționala de Cruce Roșie din România, cu sprijinul Filialei Brasov a participat la implementarea activitatilor de promovare a beneficiilor formarii profesionale continue si de asigurare a derularii urmatoarelor cursuri de calificare (Nivelul 1):


  • Ingrijitoare bătrâni, perioada 11 august 2014 – 17 noiembrie 2014, examen de absolvire 18 noiembrie 2014;

  • Baby-Sitter, perioada 07 octombrie 2014 – 16 ianuarie 2015, examen de absolvire 23 ianuarie 2015;

  • Ingrijitoare copii, aflat în derulare în perioada 02 decembrie 2014 – 13 martie 2015;

  • Infimiera, aflat în derulare în perioada 19 ianuarie 2015 – 05 august 2015.

In cadrul demersurilor specifice de derulare a cursurilor mentionate s-au pus bazele Retelei la nivel national prin incheierea de parteneriate formale cu angajatori din domeniul medico-social, dar si cu alti actori interesati din regiunile de implementare ale proiectului in vederea sprijinirii si promovarii programelor de formare profesionala continua in domeniul medico-social. In acest sens, la nivelul judetului Brasov au fost incheiate un numar de 13 parteneriate de colaborare, pana in prezent, cu urmatoarele institutii/organizatii din domeniul medico-social: ACB Casa Daniel; Centrul pentru persoane fara adapost; Serviciul Public de Administrare Crese; Asociatia Pas Alternativ; Complex Servicii Tarlungeni, CRS Bradet; Clinica Medicala New Line; Asociatia Comunitaria; Gradinita nr. 34; Asociatia Psihosfera; Soc. Rom. de sprijin pentru bolnavii de Alzheimer, fil. BV, Centrul rezidential pentru Varstnici, Maria; Fundatia Dumbrava Minunata.


Reteaua de promovare a programelor de formare profesionala in domeniul medico-social devine o coordonata activa prin care angajatii fara calificare si/sau un nivel scazut de calificare din acest sector vor  avea acces la cursuri ce vizeaza îmbunătăţirea nivelului de calificare a forţei de muncă, dezvoltarea competenţelor profesionale,  creşterea oportunităţilor de accesare a altor posturi şi de avansare în cadrul pieţei muncii, asigurarea stabilităţii postului, precum şi creşterea accesului la metode alternative moderne de formare continuă, conţinuturi şi metode adecvate specificului grupului ţintă şi priorităţilor actuale în domeniul medico-social.


 


Pentru informații suplimentare:


Ileana Pia LOPACI – Coordonator local campanii, Mobil: 0744 51 85 39, email: lopaci_pia@yahoo.com


Gabriela CERCEL  – Expert Informare, consiliere si orientare profesionala, Mobil: 0762 86 63 64, email: cercelgabriela@yahoo.com


Adresa corespondență Filiala Brasov: Str.Muresenilor nr.5, Brasov, cod postal 500122


 



Functionarea Retelei de promovare a beneficiilor programelor de formare profesională în judetul Brasov,

0 comentatori

Dofollow Blog