NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Oktoberfest 2012, Brasov, pe 6-9 septembrie

Oktoberfest Brasov, 2012, 6-9 septembrie


Ce gasesti la Oktoberfest Brasov 2012? 
Cele mai inedite concursuri: taurul mecanic, iazul cu pești și doze de bere, bătălia cârnaților uriași, tanzen… și cele mai tari premii oferite de sponsori: scootere, plasme, echipamente pentru grătar, corturi cu toate dotările, coșuri cu produse alimentare, produse cosmetice, zeci de litrii de bere…

Ce mai gasesti la Oktoberfest Brasov 2012? 
Misssssssss Ooooooooooooooooktoberfest !!! – un altfel de concurs de miss – nu contează cați ani ai, nu contează cați bani ai, nu ne interesează că vrei să salvezi lumea și balenele eșuate, singura cerință este să fii în spiritul Oktoberfest.


Ce mai gasesti la Oktoberfest Brasov 2012? 
Wirbelwind, formația Oktoberfest care a ținut oamenii în picioare timp de 4 zile în 2009, 2010 și 2011, prin ritmuri specifice de petrecere și dans, anunță un super show pentru 2012!!!

Ce mai gasesti la Oktoberfest Brasov 2012? 
Cepul butoiului – Inceperea festivalului este marcata de traditionalul „a da cep butoiului cu bere“ adica a da drumul la raurile de bere sa curga pe toata durata festivalului. Acest lucru se realizeaza in cadrul unei ceremonii la care sunt invitate oficialitati romanesti si germane. Desigur nu lipseste discursul Primarului Orasului Brasov alaturi de invitatul special.

Ce mai gasesti la Oktoberfest Brasov 2012? 
Parada – cu caruța tradițională și participanții Oktoberfest în centrul orașului Brașov pornind de la Primărie, 7 Noiembrie, Poarta Ecaterinei, până la Arena sportivă Ion Țiriac, pe muzica bavareză a fanfarei cu iodler și voie bună, va anunța și în acest an începerea festivităților…oricine doreste este invitat sa participe, dar nu fara hainele traditional bavareze.

Si daca tot veni vorba de hainele traditionale bavareze, anul acesta de vrei sa fi in spiritul Oktoberfest 100% ai ocazia sa iti achizitionezi o tinuta specific bavareza chiar din interiorul festivalului de la standul cu suveniruri. Doamnele si domnisoarele „bavareze“ poarta rochita numita dirndl frumos colorata, brodata si…decoltata, iar barbatii nelipsitii lederhosen – pantaloni din piele trei sferturi brodati si cu bretele.


Cea mai frecventă întrebare…
De ce se organizează Oktoberfest în septembrie?
O lege germană din anul 1539 stipula faptul că berea nu putea fi produsă decât între 29 septembrie și 23 aprilie, deoarece pe perioada verii riscurile unor incendii în timpul prelucrării berii erau mult mai mari. Neavând condițiile de depozitare pe care le au astăzi, producătorii trebuiau să vândă toată berea din anul respectiv înainte de a putea începe producerea uneia noi. Oktoberfest-ul începe în jurul datei de 20 septembrie și se termină în prima duminică din octombrie.
Dar de ce i se spune Oktoberfest când el se desfășoară, cu excepția ultimelor 2-3 zile, în luna septembrie? Ei bine, numele, pe care prințesa-mireasă l-a ales foarte inspirat, se leagă de perioada în care a avut loc festivalul prima dată: 12-17 octombrie 1810. Această tradiție a fost modificată din anul 1872, când s-a hotărât că în luna octombrie vremea era prea rece pentru un astfel de eveniment desfășurat în aer liber.

2 comentatori

Razvan Saturday, August 18, 2012 at 10:27:00 AM GMT+3

Yammy ce pofta de bere mi-ai facut...

Laurentiu Friday, August 24, 2012 at 8:39:00 PM GMT+3

Sper sa dau si eu o tura pe acolo..n-am mai fost de vreo 2 ani.

Dofollow Blog