NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Dirimant - ce este?



DIRIMÁNT, -Ă adj. (Jur.) Care anulează un act încheiat sau constituie o piedică. [< fr. dirimant, cf. lat. dirimere– a separa, a rupe, a anula]. Asa zice DEX.

In practica, ar insemna cam asa: 

Exceptia lipsei de interes al partii care formuleaza cereri in procesul civil are caracter dirimant si atunci cand este admisa duce la respingerea actiunii.
Aceasta exceptie trebuie pusa in discutia partilor, pentru ca, altfel, acestea sunt puse in imposibilitatea de a cunoaste temeiul respingerii cererii lor si de a-si formula apararea corespunzatoare, fapt care genereaza o vatamare, ce nu poate fi inlaturata decat prin anularea hotararii pronuntate in aceste conditii.

Hotararea pronuntata in aceste conditii este nula, in baza art. 105 alin. 2 din Codul de procedura civila, text de lege care instituie sanctiunea nulitatii pentru actele procesuale indeplinite cu neobservarea formelor legale prin care s-a pricinuit partii o vatamare ce nu poate fi inlaturata decat prin anularea lor.

Mda, si o vom vedea si in practica, se pare. Viata politica a romanilor incepe sa fie dinamica, folosind doar simplii termeni juridici.

1 comentatori

Laurentiu Sunday, August 26, 2012 at 10:54:00 PM GMT+3

Romania - tara tuturor posibilitatilor!

Dofollow Blog