Stii de la parinti sau ai citit de ziua de 23 august. Era o zi de sarbatoare. Mult iubitul si stimatul conducator si partidul ...
OK. Asta este partea care era exagerata. Desi pupincuristi de genul acesta vezi si in ziua de azi (apropo, domnisoara pupincurist, toate acele lucruri erau facute cu pasiune, si eram crezuti pentru ca chiar credeam - ar fi cazul sa crezi si tu, pentru a fi crezuta - asta daca tot ai plecat pe drumul acesta).
Ce nu mai vezi azi este:
Munca - facuta cu pasiune si pana la capat. Da, domnitelor, se lucra pe vremea aceea. Te apucai de ceva, il faceai si aveai satisfactia de a termina o treaba. Uneori chiar erai si laudat, chiar daca era ceva normal, si erau sincere laudele. Cand auzi de la cate o persoana mai in varsta ca ea a facut cutare lucru, zambeste-i, ea chiar a lucrat. Azi daca ma plimb in zece orase, s-ar putea sa gasesc doar zece oameni care mai lucreaza astfel. Si daca ma opresc in 100 de restaurante voi fi respecta in 1, maxim 2, desi din banii mei primeste salariul!
Respect - bunul simt era la un nivel la care nu o sa mai fie romanii niciodata. Pare ca vorbesc de ideal, dar chiar exista bunul simt si era observabil. Azi, un individ al carui bun simt este exemplar si de nivel inalt este luat in deradere, si il stie toata lumea ca "ala batos". Si era simplu: respectai si erai respectat. Domnul invatator nu era injurat acasa pentru ca a luat copilul nota 4, ci era scormonit copilul pana spunea adevarul (asta apropo de un lucru extrem de simplu la ce se intampla cu rezultatele extrem de dezastruoase de la Bac -nimeni nu realizeaza ca daca un parinte injura acasa un profesor, copilul respectiv va pierde orice urma de respect pentru profesorul respectiv si, implicit, materia respectiva?). Iar medicul avea spatiul de decizie terapeutica optima (da, asa se numeste ceea ce tu nu stii -cunosti beneficiile unui medicament, dar nu ai cunostintele lui cu privire la interactiuni, practica, raport beneficiu si multe altele -ce tin atat de vechime, cat si de bunul simt) si nu era luat la trei pazeste si sicanat pana cand explica pe limba prostului de ce totusi decizia respectiva este cea mai buna dintre toate. Si nu in ultimul rand, erai respectat chiar si atunci cand spuneai ca esti roman (asta apropo de patania unui prieten care pe un drum de 2000 de km a preferat sa spuna ca este ungur, din cauza tratamentului diferit ce i s-a aplicat cat timp spunea ca e roman).
Familia - exista notiunea de familie ca si colectiv, nu ca in ziua de azi. Multi dintre voi nu intelegeti de ce va toaca mama nervii sa va impacati cu fratele sau cu varul X, sa ii respectati decizia si sa treceti mai departe, sa fiti prieteni. Familia este nucleul care te formeaza, te hraneste si te sprijina. Te caci pe ea si vei fi tratat ca atare, este simplu, nu? Ajungi pe drumuri, te tenteaza sa te droghezi si sa spargi capul oricui, treci la "ideologii" de cartier, unde cel cu banul este tatal, dar se intampla asta tot din cauza ta. Cine te pune sa iti judeci proprii parinti, fara sa ai cunostintele necesare si fara sa ii asculti macar parerea. Ah, si sa nu uit, faptul ca esti mamaliga si nu stii sa comunici cu proprii parinti nu este vina lor, ci este incapatanarea ta.
Ma voi opri aici, desi sunt multe de insiruit aici, multe dintre acele lucruri care fac ca un om normal sa aiba greata cand iese in lume si constata ca nu este respectat.
COABITÁ,coabitez, vb. I. Intranz. (Jur.) A locui, a trăi împreună (în aceeași casă) cu cineva; a conviețui. [Pr.: -co-a-] – Din fr.cohabiter, lat. cohabitare. Sursa: DEX '98 (1998) |
In urma cu cateva minute, CCR a decis reintoarcerea lui Basescu la Cotroceni. De ce se vor misca mortii? Pai, asa este romanul. Observ deja o tendinta de a aduna oamenii in Piata Universitatii, ciumpalaci sau nu, pentru a protesta impotriva acestei decizii.
Desi decizia parea una de bun simt si just, se pare ca mamaliguta va exploda. Spun ca de bun simt, pentru ca acest razboi politic a afectat extrem de negativ lumea simpla, muncitorul de rand, caruia nu ii pasa de jocuri politice. Si tot de bun simt, pentru ca puteam deveni o a doua tara cu probleme financiare grave, alaturi de Grecia. Si tot de bun simt, pentru ca asa este corect.
Si just, pentru ca asa spune legea. As fi fost trist sa observ cum niste cifre se pot manipula in favoarea sau defavoarea cuiva, folosind "frumusetea legilor" -interpretabilitatea lor. Suntem evazivi pana si in legi, nu avem un legislativ care sa spuna ca albul este alb si negrul este negru. Nu. Ea admite, semioficial ca este si gri. Si asta nu le place multora, mai ales acelor investitori care vad un potential in Romania, dar se retrag pentru a nu lupta cu legile care spun ca exista si gri.
Si, da, va fi necesara coabitarea puterilor statului. Presedentia, care este, justitia, care, iata, s-a aratat independenta, si parlaamentul, care se schimba mult prea dinamic si mult prea in functie de bani. Adica, ai o platforma, ai declarat niste principii, dar nu te tii de ele, ci schimbi din mers, in functie de confotul tau. Un apel am, totusi, catre bun simt: sa lasam mortii in pace. Desi tare am impresia ca nu va fi asa!
Ma uit la un protest "spontan" in Piata Universitatii, si citesc ceva de genul "Oare cum ar arata 7 milioane de oameni in Piata Universitatii?". Dar fiind ora pranzului, in mijlocul saptamanii, stau si ma intreb de unde atatia oameni la ora asta. Nu mai munceste nimeni? Si intrebarea logica care urmeaza este una de bun simt: Cum de nu intreaba nimeni: Cum arata 7 milioane de oameni la munca?
Nu aud decat cuvinte gen furt, nenorocit, distrugere, hot. Unul nu vorbeste despre munca, despre dreptate, despre responsabilitate, despre lege. Si ma intreb: este OK ca la referendum au fost 7 milioane de oameni care au votat. Si suntem mai multe milioane, parca. Deci, ceilalti nu conteaza? Poate sunt ei tacuti, poate isi vad de treaba, dar oricum o iau, nu vad de ce atata tam-tam. Nene, daca ai prea mult timp, gaseste-ti ceva de lucru si lasa-i pe ceilalti in pace. Fiecare pe creanga sa!
Si, da, am fi o tara foarte bogata daca 7 milioane de oameni ar fi la munca!
DIRIMÁNT, -Ă adj. (Jur.) Care anulează un act încheiat sau constituie o piedică. [< fr. dirimant, cf. lat. dirimere– a separa, a rupe, a anula]. Asa zice DEX.
In practica, ar insemna cam asa:
Exceptia lipsei de interes al partii care formuleaza cereri in procesul civil are caracter dirimant si atunci cand este admisa duce la respingerea actiunii. Aceasta exceptie trebuie pusa in discutia partilor, pentru ca, altfel, acestea sunt puse in imposibilitatea de a cunoaste temeiul respingerii cererii lor si de a-si formula apararea corespunzatoare, fapt care genereaza o vatamare, ce nu poate fi inlaturata decat prin anularea hotararii pronuntate in aceste conditii.
Hotararea pronuntata in aceste conditii este nula, in baza art. 105 alin. 2 din Codul de procedura civila, text de lege care instituie sanctiunea nulitatii pentru actele procesuale indeplinite cu neobservarea formelor legale prin care s-a pricinuit partii o vatamare ce nu poate fi inlaturata decat prin anularea lor.
Mda, si o vom vedea si in practica, se pare. Viata politica a romanilor incepe sa fie dinamica, folosind doar simplii termeni juridici.
O sa ti se para paradoxal, dar poti duce o viata sanatoasa, chiar si din canapea. Iar calitativ s-ar putea sa fie chiar mai buna decat cea de acum. Dar hai sa vedem de ce spun asta:
Sa presupunem ca ai un cerc de prieteni cu care te intalnesti in mod regulat, mergeti la un picnic, la o seara de popice si alte activitati. Sa nu uitam si de carnita prajita si tocanitele facute de prieteni. Pare totul Ok, duci o viata sanatoasa, mananci sanatos, consumi lichide multe, ai o viata sanatoasa social. Cu mancare aleasa de altii, bautura la comanda prietenilor (caci ei au chef de baut, si doar nu esti atat de -pune ce epitet doresti- sa nu bei cu el).
Sa vedem si alternativa, viata sanatoasa din canapea. Adica, tu o sa-mi spui ca asta nu e o viata sanatoasa, sa stai toata ziua in canapea, sa nu faci mai nimic, munca si acasa si atat. Ei bine, iti voi insirui cateva lucruri care iti raman tema de gandire. Incepem cu mancarea, care poate fi sanatoasa, pentru ca este total la alegerea ta, astfel ca poti consuma tot ceea ce consideri tu sanatos. Poti folosi si produse naturiste, pentru ca nimeni nu este acolo sa iti tina teoria chibritului (daca intr-un cerc de prieteni, intr-o seara la restaurant, mentionezi ceva produse naturiste Calivita, spre exemplu, cel putin unul se va uita crucis, iar altul iti va spune ca bati campii -lipsa de respect fata de deciziile proprii in ceea ce priveste propria ta persoana), poti consuma zile la rand ceea ce doresti si iti este pofta. Bun! Acum trecem la viata sociala. Facebook, Tagged-Hi5 si toate celelalte retele de socializare iti permit sa fii in legatura cu prietenii, sa cunosti persoane noi si sa socializezi, asta fara sa ai dureri de cap, ca X este dusmanul prietenului tau si nu ai voie sa vorbesti cu el. Mda, ajungem si la partea de miscare. In canapea nu ma misc destul, o sa-mi spui. Presupunand ca merg la munca si la cumparaturi, partea de plimbare zilnica o am facuta. Iar restul ... Ei, aici o sa te surprind un pic. Exista niste console jocuri, care rezolva si problema aceasta. Nu ma contrazice pana cand nu probezi ceea ce iti spun. Aceste console au tot felul de gadget-uri pe langa telecomanda, care iti permit sa te misti calitativ, subliniez, calitativ. Am curaj sa pun pariu ca dupa cateva ore de joaca cu o prietena in fata unei console Wii, te vei simti obosit, iar a doua zi vei avea chiar si febra musculara. De asta am subliniat calitatic. Aceste jocuri de fitness iti pun in miscare exact muchii care nu i-ai folosit de zece ani.
Dupa ce ti-am insiruit toate acestea, te mai intreb daca stai si asculti "Blow my wisel" (sic!) si bei bere, in timp ce prietena ta se uita crucis ca iar bei. Dar eu raman la viata sanatoasa din canapea. In definitiv, sunt tot timpul langa ea, ne distram cand avem chef si facem ceea ce vrem. Ah, da, si ascult muzica de care am chef in momentul respectiv.
Ce gasesti la Oktoberfest Brasov 2012? Cele mai inedite concursuri: taurul mecanic, iazul cu pești și doze de bere, bătălia cârnaților uriași, tanzen… și cele mai tari premii oferite de sponsori: scootere, plasme, echipamente pentru grătar, corturi cu toate dotările, coșuri cu produse alimentare, produse cosmetice, zeci de litrii de bere… Ce mai gasesti la Oktoberfest Brasov 2012? Misssssssss Ooooooooooooooooktoberfest !!! – un altfel de concurs de miss – nu contează cați ani ai, nu contează cați bani ai, nu ne interesează că vrei să salvezi lumea și balenele eșuate, singura cerință este să fii în spiritul Oktoberfest. Ce mai gasesti la Oktoberfest Brasov 2012? Wirbelwind, formația Oktoberfest care a ținut oamenii în picioare timp de 4 zile în 2009, 2010 și 2011, prin ritmuri specifice de petrecere și dans, anunță un super show pentru 2012!!! Ce mai gasesti la Oktoberfest Brasov 2012? Cepul butoiului – Inceperea festivalului este marcata de traditionalul „a da cep butoiului cu bere“ adica a da drumul la raurile de bere sa curga pe toata durata festivalului. Acest lucru se realizeaza in cadrul unei ceremonii la care sunt invitate oficialitati romanesti si germane. Desigur nu lipseste discursul Primarului Orasului Brasov alaturi de invitatul special. Ce mai gasesti la Oktoberfest Brasov 2012? Parada – cu caruța tradițională și participanții Oktoberfest în centrul orașului Brașov pornind de la Primărie, 7 Noiembrie, Poarta Ecaterinei, până la Arena sportivă Ion Țiriac, pe muzica bavareză a fanfarei cu iodler și voie bună, va anunța și în acest an începerea festivităților…oricine doreste este invitat sa participe, dar nu fara hainele traditional bavareze. Si daca tot veni vorba de hainele traditionale bavareze, anul acesta de vrei sa fi in spiritul Oktoberfest 100% ai ocazia sa iti achizitionezi o tinuta specific bavareza chiar din interiorul festivalului de la standul cu suveniruri. Doamnele si domnisoarele „bavareze“ poarta rochita numita dirndl frumos colorata, brodata si…decoltata, iar barbatii nelipsitii lederhosen – pantaloni din piele trei sferturi brodati si cu bretele.
Cea mai frecventă întrebare…
De ce se organizează Oktoberfest în septembrie?
O lege germană din anul 1539 stipula faptul că berea nu putea fi produsă decât între 29 septembrie și 23 aprilie, deoarece pe perioada verii riscurile unor incendii în timpul prelucrării berii erau mult mai mari. Neavând condițiile de depozitare pe care le au astăzi, producătorii trebuiau să vândă toată berea din anul respectiv înainte de a putea începe producerea uneia noi. Oktoberfest-ul începe în jurul datei de 20 septembrie și se termină în prima duminică din octombrie.
Dar de ce i se spune Oktoberfest când el se desfășoară, cu excepția ultimelor 2-3 zile, în luna septembrie? Ei bine, numele, pe care prințesa-mireasă l-a ales foarte inspirat, se leagă de perioada în care a avut loc festivalul prima dată: 12-17 octombrie 1810. Această tradiție a fost modificată din anul 1872, când s-a hotărât că în luna octombrie vremea era prea rece pentru un astfel de eveniment desfășurat în aer liber.
Facebook Timeline iti permite, mai nou, sa impartasesti faptul ca astepti un copil, data estimata a nasterii si daca va fi baiat sau fata. De asemenea Facebook Timeline, prin aceasta optiune, te lasa sa spui cine este celalalt parinte, locatia (unde se va naste) si chiar o poveste mai ampla. Poti seta ca anuntul sa apara mai tarziu, dupa ce sarcina este sigura sau cand doresti sa fie facuta public.
Eu vara nu dorm, Ey,
Decat daca-mi dai somnifere
Si cum nu iau pastile Kamarera da-mi o bere
Beau in cinstea soarelui ca mi-a fost dor de el
Si el bea in cinstea mea fiindca o ardem la fel
Am hibernat ca ursul toata iarna
Mut in resedinta la Constanta in sfarsit a venit vara
Dimineata mahmureala da-i cu sana umple cana
Ca un weekend la Mamaia e cat un sezon la Varna
Fratii mei Moldova, Ardeal sau Bucuresti
Cu bani putini sau multi cu totii o ard in Costinesti
Paharul sus now, ca mie-mi place sa torn
Nu de altceva dar eu vara nu,
Eu vara nu dorm, vara nu dorm
Nu am somn, nu am somn
Zorii zilei ma prind cum pe plaja ma plimb
Pentru ca vara nu dorm
Eu vara nu dorm, vara nu dorm
Nu am somn, nu am somn
Zorii zilei ma prind cum pe plaja ma plimb
Pentru ca vara nu dorm
Eu vara nu dorm, Ey
Si nu am nici-o vina ca vara ochii mei sunt sensibili la lumina
Sunt sigur il vad pe nasul pun pariu ca se combina
Domnu controlor ia deaici de-o savarina
Da, ca ma indrept catre mare
Cu sapca intoarsa in cap si cu adidasi in picioare
In bagaj am doua toale langa banii de cazare
N-am nevoie de busola ca ma las ghidat de soare
Si jur ca m-as baga la somn
Sa-mi rulez filmul pe sezlong
Dar spune-mi cum ai vrea sa dorm
Cand am in spate o gasca intreaga
Care striga Rapanon?
Eu vara nu dorm
Nu am somn
Zorii zilei ma prind cum pe plaja ma plimb
Pentru ca vara nu dorm
Eu vara nu dorm
Nu am somn
Zorii zilei ma prind cum pe plaja ma plimb
Pentru ca vara nu dorm
Eu vara nu dorm, eu vara nu dorm
Nu am somn, nu am somn
Zorii zilei ma prind cum pe plaja ma plimb
Pentru ca vara nu dorm
Eu vara nu dorm, vara nu dorm
Nu am somn, nu am somn
Zorii zilei ma prind cum pe plaja ma plimb
Pentru ca vara nu dorm
Eu vara nu dorm, vara nu dorm
Nu am somn, nu am somn
Zorii zilei ma prind cum pe plaja ma plimb
Pentru ca vara nu dorm
Eu vara nu dorm, vara nu dorm
Nu am somn, nu am somn
Zorii zilei ma prind cum pe plaja ma plimb
Pentru ca vara nu dorm
Eu vara nu dorm, vara nu dorm
Nu am somn, nu am somn
Zorii zilei ma prind cum pe plaja ma plimb
Pentru ca vara nu dorm
Si pentru ca suntem la capitolul parodii, iata una dintre multele variante: Iarna nu dorm
Daca toate aceste titluri iti spun ceva, afla ca aceste carti le poti cumpara la acest sfarsit de saptamana cu 40% reducere, de la editura Nemira. Tentanta colectie, nu?
Si cateva informatii despre Arthur C. Clarke: (16 decembrie 1917 – 19 martie 2008), autor de science-fiction, inventator si futurolog britanic, ramas celebru pentru seria de romane SF Odiseea spatiala.
S-a nascut in Minehead, Somerset, Anglia. Dupa ce a absolvit gimnaziul si Huish’s Grammar School din Taunton, nu si-a putut permite sa urmeze universitatea si s-a angajat ca auditor la sectia de pensii a Ministerului Educatiei. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a servit in Royal Air Force ca instructor si tehnician radar, fiind trecut in rezerva cu gradul de locotenent. Dupa razboi a absolvit King’s College London in matematica si fizica.
Clarke a fost presedintele Societatii Interplanetare Britanice intre anii 1946-1947, respectiv 1951-1953. Desi nu a initiat conceptul de sateliti geostationari (in ciuda legendei care sustine contrariul), a contribuit hotarator cu ideea ca acesti sateliti pot fi relee ideale de telecomunicatii. In onoarea activitatii sale, International Astronomical Union a recunoscut in mod oficial orbita geostationara de deasupra Ecuatorului ca Orbita Clarke.