NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Dimineata dulce ca o ciocolata


Ciocolata de dimineataDimineata incepe intotdeauna cu "De ce eu, de ce azi, de ce acum?", dar putem face mici schimbari. Tine doar de vointa si gust. Daca inlocuiesti prima inghititura de cafea cu acesta bucata de ciocolata, ai toate sansele sa iti aduci aminte ca diminetile pot fi si dulci.
De ce ciocolata si mai ales de ce acesta bucata de ciocolata?Este si dulce si amaruie. Exact ca noi. Cercetatorii au aratat ca o bucatica de ciocolata (atentie, am zis o bucata, nu o ciocolata) irita tot traseul pe care merge mancarea facand posibila si chiar inlesnind drumul micului dejun. Are de-a face cu teobromina, aceeasi substanta care iti ucide cainele, daca nu ii dai cu masura ciocolata. Asta daca luam ad literam totul.
Pe de alta parte, avem nevoie de un zambet, de un sarut (cei ce primesc de dimineata un sarut pe gura au un randament mai bun -fapt dovedit) sau orice altceva care sa ne "faca ziua mai buna" (si zici ca esti optimist?). Ei, bine, nu numai  sarutul poate avea acest efect. Savurarea unei  bucati de ciocolata poate sa influenteze si psihic in sensul bun. Si mai sunt cateva mici lucruri pe care le voi insirui aici, cu specificatia ca vorbim despre ciocolata cu continut ridicat de cacao (ciocolata neagra):
  • Ciocolata nu numai ca ca mareste atentia, dar usureaza si durerea si anxietatea, si ajuta la starea general buna a individului. Poate reduce chiar simptomele neplacute al menstruatiei si PMS
  • Ciocolata ajuta la o mai buna irigare cu sange a inimii si a creierului
  • poate reduce tensiunea arteriala la cei tratati cu hipertensiune arteriala
  • Acidul oleic din ciocolata este o grasime  mononesaturata sanatoasa, ce se gaseste si in uleiul de masline
  • Grasimile din ciocolata pot reduce nivel de "colesterol rau" (LDL)
  • compozitia antibacteriala a ciocolatii poate, de fapt, reduce, riscul cariilor
  • in timpul testelor, unele animale au avut tendinta de a reduce consumul de alcool, daca aveau ca optiune o bautura ce continea ciocolata
Va dati seama ca din aceasta insiruire mai lipsesc multe lucruri, astfel ca mi se pare destul de logic sa facem aceasta mica schimbare. Sa inlocuim prima gura de cafea cu o bucata de ciocolata. Oricum, pana fierbe cafeaua, nu facem nimic altceva, pentru ca nu ne simtim in stare.
Si tot acesta este motivul pentru care ma veti auzi din cand in cand spunandu-va: "Sa aveti o dimineata dulce ca o ciocolata".
Lenjerie.ro - 20% comision

4 comentatori

elianasliana ( SÎRBU ELENA) Thursday, September 15, 2011 at 1:23:00 PM GMT+3

O ciocolata este buna!Doua sau mai multe se adauga unde nu trebuie!!

Anonymous

Da...interesant articol...si mai ales, pe gustul meu insa stiti cum se spune: orice lucru bun in viata e ilegal, imoral sau ingrasa :))

adriana Monday, November 14, 2011 at 7:31:00 PM GMT+2

Si nu numai ca inlesneste micul dejun ci se spune ca si simtul gustativ se accentueaza astfel, manacarea va avea un gust mult mai bun. Se spune ca de fapt, desertul ar trebui luat inainte mesei.

cura de slabire Wednesday, November 30, 2011 at 1:04:00 PM GMT+2

chiar acum am terminat de papat o ciocolata :D

Dofollow Blog