NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Arma politistului si legitima aparare - inexistente la romani!

"Orice alta informatie (restul este doar un text scapat de sub control) poate periclita mersul anchetei."
Pai cum, nene, aveti depusa plangere pentru hartuire, si totusi...

Caz inchis. Cei care au depus plangerea au fost omorati.

Ce se intampla, de fapt. Printre multele hartii si hartogarii, nici Politia nu isi face treaba. Ori nu are ce face. Cunoastem un caz si de la noi, un ins care ataca cam toti oamenii. Am discutat cu politistii, au spus ca nu au ce face, au facut, nu mai stiu, 15 dosare penale, iar de la tribunal s-a dispus ori eliberarea, ori cercetarea in stare de libertate. Ah, insul are certificat de handicapat. Cu s-a rezolvat? Pai dupa ce a omorat un vecin, au fost nevoiti sa il inchida. Desi ma astept sa reapara prin zona. Si ca sa nu spuneti ca vorbesc prostii, iata aici cum a decurs un proces in care atacatorul l-a dat in judecata pe cel atacat, instanta a dat drepate initial atacatorului, pentru ca mai apoi sa se invoce, pe drept, legitima aparare.

Nu exista in Romania o institutie care sa tina inchisi, la hotararea judecatorului, pe cei periculosi social. Asta include, de la soti agresivi (unde rezolvarea este ca ea sa se mute, daca are unde, sau sa suporte bataile), pana la tot felul de betivi si inadaptati sociali (da, asa se numesc), care, in cazul unui conflict, sunt amendati pentru tulburarea linistii publice, impreuna cu cel agresat (credeti-ma, am fot martor la asa ceva, un prieten a fost si el amendat, dupa ce a luat bataie- Peste o ora  a fost "vizitat" de cel ce il batuse, doar ca de data asta a dat cu el de pamant. Bine-nteles, desi era in propria casa, a luat inca o amenda pentru tulburarea linistii publice, si are deschis si un dosar pentru agresiune. Pana la urma s-a rezolvat, in afara tribunalului, normal. (Pe cat se poate numi asta "normal").

De ce este acest lucru "normal": pentru ca nu exista sau este slab dezvoltat tot sistemul de aparare al individului. DA, as fi de acord sa poata politistii sa impuste din prima, atunci cand sunt atacati. Ar fi una dintre cele mai usoare rezolvari a unor situatii mai mult decat jenante. Ar fi un respect impus de aceea arma de la braul politistului, care acum este doar "ceva interesant" care lipseste cu dasavrsire. Nu te-ai gandi prea mult sa mai dai telefoane si sa intervii "asupra" politistului, cand sti ca ai o arma indreptata spre tine. Nu, nene. Dai cu subsemnatul, apoi daca te tine cureaua, te scoti in fata justitiei. Daca nu ai dreptate, poti sa ai si cunostinte, si bani, pentru ca atunci cand ai gresit, platesti. Si sa vezi atunci minune, nu tu certuri pe trecerea de pietoni intre pieton si sofer, nu tu scandaluri pe strada si in cartiere, si, mai ales, sa vezi ce mult conteaza legea atunci cand te simti cu "sula in coasta".

De vreme ce eu incerc sa am grija sa fiu corect in ceea ce fac, pentru linistea mea, ma astept ca si altii sa faca la fel. Din pacate, nu asa gandesc altii. Daca scapi o data, realizezi ca poti sa ai si adrenalina conflictului ("cocosul luptator") si sa nu patesti nimic. Si asta tine deja de BOLILE PSIHICE, doar ca oficialitatile nu vor si nu pot recunoaste acest adevar. Pentru ca... nu da bine pe hartie. Si pentru ca o parte din acesti indivizi SUNT chiar oficialitatile la care apelezi. Si te miri ca nu ti se da dreptate.

DA, sunt de acord sa poata interveni ACTIV, cu arma din dotare, politistul, si DA, vreau sa ma pot apara in ce mod consider eu necesar in propria mea casa, fara sa ma gandesc la ce spune legea. Si DA, sunt de acord ca politistul sa ma impuste, daca sunt atat de tembel sa nu realizez ca actiunea mea poate face rau altora !!!
Pentru cei ce nu stiu, nu poti apara propriul copil daca pe un spatiu public este atacat de cineva. Poti incerca sa il aperi doar "daca apararea este proportionala cu gravitatea atacului". Adica iti bate copilul, dar tu nu poti sa raspunzi decat in acelasi mod. Ca dupa aceea iei bataie, nu mai conteaza in fata legii. (Art.19 si 20 din Cod penal -o alta frumusete fiind "pe timpul noptii" din acel text, adica ziua daca esti atacat in propria locuinta, nu mai esti in legitima aparare!!!).

Elefant.ro

1 comentatori

Alin Monday, May 30, 2011 at 9:48:00 AM GMT+3

Romania inca nu este pregatita pentru o justitie corecta. Mai trebuie sa asteptam inca vreo 5-6 ani pentru ca ne lipseste cu desavarsire cultura si cea civica si cea morala!

Dofollow Blog