NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Renunt la diacritice

In mod oficial, nu voi mai folosi diacritice pe paginile mele. Nu dau doi bani pe ele cei din presa centrala, care traiesc din asta, asa ca nu voi fi eu mai destept.
In plus, motoarele de cautare au dificultati in a interpreta acele semne ciudate, iar pe de alta parte, doar 21% din cititori au setata limba romana pe calculator. Asa ca....
Si voi prelucra chiar si site-urile celelalte, pentru ca am de pierdut. Este trist faptul acesta, dar nu am de ales. Oricum aveam cate ceva de modificat, dar cu aceasta ocazie voi face si SEO.
Pate o sa spuneti ca nu e bine, dar asta e. Cum am zis, nu voi fi eu mai destept decat altii.

3 comentatori

Anonymous

Rişti ca peste 1-2 ani să te citească numai boţii motoarelor de căutare. Lumea se obişnuieşte din ce în ce mai mult să citească texte cu diacritice şi ajunge să privească textele fără ele ca fiind scrise de semianalfabeţi.

Problema legată de SEO este reală, însă nu e din cauză că boţii nu ar şti să interpreteze corect semnele. Google jonglează perfect între cuvinte scrise cu diacritice şi fără. Însă majoritatea utilizatorilor autohtoni caută cuvinte scrise fără diacritice, deci şi motoarele de căutare favorizează textele scrise aşa. Vina e deci a băştinaşilor (singurii din Europa!) care nu-şi scriu limba corect, nu a motoarelor de căutare. Însă aceiaşi băştinaşi preferă textele scrise cu diacritice, dovadă şi ziarele centrale, care au toate situri cu diacritice (deci afirmaţia ta cu presa centrală nu este corectă).

În orice caz, dacă scoţi diacriticele din texte îţi va fi foarte greu să le reintroduci peste 1-2 ani cînd se va întoarce roata, de astă dată definitiv în favoarea diacriticelor.

Unknown Sunday, July 25, 2010 at 2:10:00 PM GMT+3

Te voi contrazice. Un singur exemplu: Ziare.com, desi sunt multe altele.
Penalizarile despre care vorbesti sunt cel mai mic impediment. Pentru ca acum reusesc sa fac un ranking bun, peste 1-2 ani, printr-o simpla revizuire, care oricum trebuie facuta, voi fi tot in top, pentru ca ma orientez dupa ceea ce doresc clientii, si nu robotii.

faze tari Monday, July 26, 2010 at 10:22:00 PM GMT+3

Buna decizia, asa te vreau :))

Dofollow Blog