NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Donatorul şi primitorul să fie creştini ortodocşi - WTF???

Din categoria: “ce mama măsii am citit?!?”, astăzi un text de pe un “sit oficial” al  Mănăstirii Petru Vodă:


Creştinii nu au dreptul să doneze sânge sau organe decât numai în următoarele condiţii:


  • Atât donatorul, cât şi primitorul să fie creştini ortodocşi

  • Donatorul să nu moară prin donare

  • Primitorul să fie în reală nevoie de transplant, altminteri fiindu-i pusă în pericol viaţa

  • Transplantul nu se poate face fără acceptul duhovnicului donatorului şi al duhovnicului primitorului, fiindcă numai preoţii, iar nu mirenii, sunt administratorii Trupului şi Sângelui lui Hristos

  • Este antihristic a face comerţ cu trupul dăruit de Dumnezeu.


Articolul este scris în legătură cu noua declaraţie de donator de organe, dar ceea ce am citit acolo este de+a dreptul prostie de om “atoatestiutor” cu creierii putreziţi prin chiliile mănăstirii, ce nu poate să-şi scoată capul în afara mănăstirii fără să se cace pe el că va fi mâncat de “Diavol”.


Nu mă înţelegeţi greşit. Toată stima şi respectul pentru preoţi şi duhovnici, atâta timp cât sunt cu mintea întreagă. Dar astfel de reataţi ai societăţii, ascunşi în tot felul de mănăstiri şi care mai dau şi comunicate cu “adevăruri” biblice …


Pentru a putea scoate astfel de aberaţii trebuie să fii cretin, nu creştin. Cum, mă, Petru Vodă (halal semnătură- puteai măcar să îţi spui Pulică Frânaru). Printre multele studii şi argumente stiinţifice, psihologice şi tot rahatul înşiruit acolo, elaborate tot la mănăstirea Petru Vodă, nu ai găsit nici un paragraf care să îţi explice de ce duhovnicul tău a fost resuscitat, şi mai ales cum? Sau ai vrea în fiecare echipă de intervenţie şi câte un preot (plătit de stat, nu?), iar dacă primitorul ar fi catolic sau de altă credinţă, l-ai băga în pizda măsii, că nu corespunde canoanelor tale?


Şi dacă tot suntem aici, în tot documentul acela te-ai erijat în “noi, cetăţenii statului român”, care depui contestaţii la fiecare capitol şi subcapitol al legii, cum îi explici unui donator de organe, şi, mai ales, unui primitor de organe că nu se poate face nimic cu transplantul, pentru că preotul nu este de acord? Adică rudele nu pot fi de acord, după tine, dar un oarecare in sutană neagră poate fi de acord, sau nu, cu donarea de sânge şi organe, după criterii din secolul I Î.Ch.?



Donatorul şi primitorul să fie creştini ortodocşi - WTF???

6 comentatori

DJ Nunta Bucuresti Tuesday, November 18, 2014 at 12:29:00 PM GMT+2

Tot respectul pentru ortodoxie dar de multa vreme unii slujitori ai ei au luat-o pe pustii... Sa-i dea el, preotul, organului lui personal unui muribund care are nevoie disperata pentru a trai, daca nu e de acord.

klador Wednesday, November 19, 2014 at 3:57:00 PM GMT+2

Cel mai mare cretinism auzit vreodata!Respect pentru preotii ortodocsi?Oare pana cand vom mai pune botu la mafia asta ortodoxa??deci pana la urma trebuie sa indeplinesti conditii daca vrei sa traiesti sau sa salvezi o viata???Incredibil asa ceva...pai nu eram noi toti copii Domnului indiferent de rasa,sex,religie.WTF???

cristi Friday, November 21, 2014 at 1:48:00 PM GMT+2

ba esti copil? unde scrie ca eu daca sunt penticostal nu am voie sa-i dau unuia care e ortodox? ce tampenii....

DJ Nunta Bucuresti Thursday, November 27, 2014 at 1:43:00 PM GMT+2

@klador, daca te uiti un pic mai atent, am spus pentru ortodoxie nu pentru preotii ortodocsi. Consider ca toate religiile de pe lumea asta merita respectul cuvenit, dar nu si toti slujitorii lor. Mai ales cei care scot asemenea tampenii.

Contabilitate PFA Thursday, November 27, 2014 at 1:49:00 PM GMT+2

Nu transformati tampenia unor "slujitori" ai unei biserici intr-o confruntare a religiilor. Sunt lucruri si aspecte total diferite, care ar trebui delimitate. Respect la modul general merita toate religiile si toti adeptii lor. Mafiotii se regasesc peste tot, in toate guvernele, religiile, tarile etc, etc...

andrei girlea Saturday, January 10, 2015 at 6:27:00 PM GMT+2

Sunt EXTREM de curios cum ar mai sta cu teoria "slujitorul" care a scris ineptia asta daca copilul lui ar avea nevoie de un transplant si singurul organ disponibil ar fi al unui musulman de exemplu.

Dofollow Blog