Pârtia de schi Covasna -1400 de metri lungime
Amănunte în articolul de mai sus.
Pentru cei curioşi, sunt montate 4 camere web pe pârtia de schi Covasna, ce le puteţi urmări mai jos.
Promovează bunul simţ, e cea mai ieftină metodă de a reuşi. Desi ...
Ultimele mele ciripituri pe Twitter
Citeste postarile in feed reader
Fan NG's blog ... pe Facebook
Fan NG's blog ... pe Google +
18 comentatori
Numai iarna sa vina..... :))
Happy WW!
ciudat arata acum...dar, înca un pic si totul va fi pudrat ca-n basme :))
PS: Participi la Miercurea fara cuvinte? atunci - happy WW!:)
Impresionant! Desi nu le am cu schiatul deloc.
Privita de jos in sus, mi-a adus aminte de filmul Zorba :)
O zi placuta sa ai!
sa si ninga, asta e buba, si sa se mentina....
Doar zapada mai lipseste. Fiind o iubitoare a iernii, inclusiv a sporturilor de iarna abia astept sa le practic :X
Frumos, imi place enorm schiatul si datul pe snowboard. Astept cu nerabdare sosirea iernii si sa ninga. Oricum, arata cam ciudat acum, dar nu si pentru mult timp. :D
Inca putin si incepe schiatu. Abia astept sa inceapa zapada pe la munte si sa dau fuga in weekend la sky
Foarte fromoasa o sa fie acoperita cu zapada :D
Interesant. Nu am fost niciodata in Covasna. Poate, poate, o sa am ocazia.
Felicitari primariei si oamenilor de bine !
uaai ce-i acolo!!!! hai cu zapada..... sa ina iarna cu multa ninsoare :)
Imi pare cam abrupta partia. Din punctul asta de vedere seamana cu cea de la Vartop-Ariseni.
INVITATIA DE VINERI ... Covasna : Este cunoscuta din timpuri indepartate, renumele fiindu-i dat de "Balta Dracului" din care iese la suprafata, uneori izbucnind cu putere, atat apa carbogazoasa alcalina cat si un namol de culoare cenusie. Localitatea a fost atestata documentar în sec. XVI. Ruinele Cetatii Zanelor, fortificatie dacica din sec. I I.Ch. reprezinta primele dovezi ale existentei localitati. Covasna este situata la o altitudine de 564 m., la contactul versantului e
stic al Muntilor Vrancei cu Depresiunea Barsei, la 31 km. de Sfantu Gheorghe si 60 km. de Brasov. Climatul caracteristic depresiunilor subalpine cu veri racoroase si ierni reci. Temperatura medie anuala este de 70C (17 oC în iulie si - 5 oC în ianuarie). Precipitatiile au un regim mediu de 600 mm. Vanturile sunt slabe, datorita adapostului oferit de catre muntii înconjuratori.
... Importanta statiunii este data de prezenta numeroaselor izvoare cu apa minerala carbogazoasa, bicarbonata, sau care contine diferiti compusi ai fierului, iodului, bromului sau clorului. Acestea sunt recomandate in tratamentul bolilor cardiovasculare (infarctul miocardic, nu mai devreme de trei luni dupa iesirea din spital, cardiopatie ischemica, insuficienta aortica, hipertensiune arteriala) disfunctii hepatobiliare (disfunctii ale bilei, colecistite cronice fara calcule, refaceri dupa operatii la ficat, pancreatita cronica), boli digestive (gastrite cronice hiperacide, ulcere cronice gastrice sau duodenale) si boli asociate (obezitate cu complicatii cardiovasculare, nevroze respiratorii, nevroze astenice, etc.). Oportunitati de tratament sunt oferite de facilitatile pentru bai cu apa calda carbogazoasa, mofete, izvoare pentru cura interna, instalatii pentru electro-, kineto- si hidroterapie, aerosoli si inhalatii, gimnastica. Statiunea dispune de un spital pentru boli cardiovasculare si doua sanatorii pentru copii spacializate in tratarea sechelelor aparute in urma hepatitei.
IMAGINI DIN COVASNA !
https://www.facebook.com/pages/Covasna/179731218714117?sk=photos_stream
IMAGINI LA ...
www.youtube.com/watch?v=XylkdW6-1kU&feature=colike
@ AlaGras. Nu e asa de abrupta ti se pare tie, asa iese partia din unghiu ala...
@cristi Cateva date tehnice partia de schi Covasna, partia mare: lungime 1392 metri, inclinare 47%, grad de dificultate mediu-avansat etc. Astea sunt la partia mare de schi.
Foarte frumoasa, mai zapada sa fie si putemn merge la ski linistiti
Cu ocazia asta o sa fac si eu o vizita in Covasna iarna asta..zapada o sa fie cu siguranta.
Intrebare: la ce ninsori au fost in ultima vreme (13 -15 decemdrie 2012), partia este practicabila?
Post a Comment