NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

De ce mor de foame covasnenii?

Situata in mijlocul tarii, chiar langa cel mai mare oras al tarii, #Brasov, (permiteti-mi sa spun ca este si va fi cel mai mare oras), zona Covasna sufera foarte mult, din toate punctele de vedere. Cel mai sarac judet, cel mai mic judet, cel mai ... cel mai ...
Nu este vina Guvernului! Oricat ne-ar place sa dam vina pe altii, nu putem. Vinovatii suntem tot noi. Avem multe de aratat, am putea fi cel mai bogat judet doar din folosirea inteligenta a resurselor turistice. Dar noi nu, Btaman, Batman!
Una dintre tentativele mele de a face cunoscut orasul Covasna a esuat lamentabil, acel proiect CazareCovasna.ro. La fel si StatiuneaCovasna.com. Si a fost si vina mea. Dar a fost si dezinteresul TOTAL al celor ce au diferite pensiuni si hoteluri in zona. Am fost personal la fiecare dintre ei si le-am cerut cateva fotografii si cateva randuri cu descrierea a ceea ce fac, pentru a aparea GRATUIT pe aceste pagini. Din 20 de pensiuni, una a catadicsit sa imi raspunda. Iar la una dintre ele am primit un raspuns edificator: "Pentru ce?". Am realizat atunci ca ceea ce ofeream eu este prea gratuit, prea ieftin. Si au invins iar prejudecatile lor.
Printre multele butoane si pagini de pe diverse site-uri de Social Media observ inca una dintre tendintele periculoase, care divid si acei putini turisti care mai calca prin Covasna. Pagini oficiale in limba maghiara si in limba romana a aceluiasi obiectiv turistic. Am contorizat aproape 1000 de vizitatori la Lacul Sfanta Ana, dar si alti 1000 de vizitatori la Szent Anna To. Sunt unul si acelasi obiectiv turistic. Dar noi nu suntem in stare sa ne adaptam turistilor. Ca este scris in limba romana sau in limba maghiara, pe turist il doare exact in c*r. Pe el il intereseaza sa stie legenda lacului pe limba lui. Ori exact asta nu primeste. Si se simte desconsiderat (pe buna dreptate), iar la urmatoarea tura va ocoli acel obiectiv turistic. Nu il condamn, la fel fac si eu, in locuri in care am simtit ca nu sunt bine-venit.

saracAstazi, orasul Covasna este complet distrus. La propriu. Toate intrarile si iesirile din oras sunt desfacute, iti spargi masina daca vrei sa ajungi in centrul orasului. O modernizare a sistemului de apa potabila si canalizare, facuta iresponsabil (ca sa zic frumos), a transformat drumul principal in santier. Si logica de prost continua cu tevi puse pe mijlocul starzii, care dupa modernizare, nu vor putea fi reparate decat spargand ... tot mijlocul drumului. La fel cum acum nu au lasat o banda de circulatie, la fel va fi si in viitor. o simpla fisura va bloca si intrarrea si iesirea din oras, pentru ca vreun cretin functionar de stat, vizionar de feleul lui, nu a stiut cum sa faca o simpla schita logica.
Nu ma predau si continui acele proiecte. Am chiar si ajutor din partea unor prieteni. Mai greu imi este sa impac dezinteresul agentilor economici cu interesul agentilor economici. In Covasna exista si azi patron care te taxeaza cu 50 de bani mai mult daca platesti cu cardul, desi este ilegal (da, un astfel de cretin sta si prospera pe barba covasnenilor de rand, batandu-si joc de ei- iar cand am luat atitudine, am primit un raspuns pe masura idioteniei lui: el are cheltuieli cu POS-urile acelea, nu poate sponsoriza oamenii!). Si tot in Covasna exista administrator de pensiune care te da afara pentru ca ... ai avut tupeul de a scrie pe retelele de socializare de ce servire ai avut parte! Stiu ca este greu, dar nu vreau sa fiu sarac. La fel cum nici tu. Hai sa luam atitudine si sa ii invatam pe acesti patroni ca traiesc din banutii nostri, nu din munca lor (care este de fapt asta).
Ah, da, sa nu uit de inca un exemplu graitor. Un alt patronas, care aduce si duce produsele care ar trebui sa fie in congelator tot timpul, intr-o cutie simpla de carton, la 30 de grade, pe bicicleta sau pe jos. Sau, si mai rau, cu masina personala, in timp ce mai rezolva platile la facturi, deconturile la contabil si extrasele de cont la banca. Exemple sunt cu duiumul, si nimeni nu spune nimic. Trecem cu vederea faptul ca suntem desconsiderati si asteptam sa ne fie mai bine. Nu ne respectam pe noi insine si nici turistul, de altfel odihnit, care ar putea sa ne faca mai bogati.

6 comentatori

Adi Wednesday, August 13, 2014 at 2:05:00 AM GMT+3

Chiar ca este plin de gropi pe acolo.

securitate it

Geany Wednesday, August 20, 2014 at 2:38:00 PM GMT+3

A decazut de tot..am trecut si eu pe acolo

Crina Thursday, August 21, 2014 at 12:34:00 PM GMT+3

Cred ca si oamenii sunt mai rautaciosi prin partile astea..

Mario Sunday, August 24, 2014 at 4:42:00 PM GMT+3

Ca la noi... de ce va mirati ?

Flory Wednesday, August 27, 2014 at 4:01:00 PM GMT+3

Pai nu stiu...sa ne spuna ei..:))

DJ Nunta Bucuresti Friday, September 5, 2014 at 12:46:00 PM GMT+3

Zona este foarte sensibila, administratiile sunt dezinteresate in a investi in orice in afara de proiectul autonomiei teritoriale pe criterii etnice si de creare a unui stat in stat. Cum sa le pese de turism?

Dofollow Blog