NG's recomandă:


4 camere web partia de schi Covasna

Esti curios?

PC Computer

Creative Commons


TinaR - VIP
Azi cumperi mai ieftin:

35% reducere la colectia Nautilus

Piata de Advertoriale
I'm listed in Personal Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Popular Posts

Bottom 3

CafeForm Plus
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Nu-i aşa -Poezia de duminică

Nu-asa ?

Nu-i aşa?

de Corina Nica

Nu-i aşa că duminicile s-au inventat să ne iubim?
Nu-i aşa că lecţiile triste ne-au învăţat să trăim?
Nu-i aşa că mânuţele copiilor sunt cele mai frumoase flori?
Nu-i aşa că peste suflete când nu mai ard cad ninsori?


Nu-i aşa că prietenii sunt tot mai rari şi mai interesaţi?
Nu-i aşa că ne luptăm să ajungem rataţi?
Nu-i aşa că uităm tot mai des de Dumnezeu?
Nu-i aşa că ne rugăm şi facem bine mai greu?

Nu-i aşa că ne pândesc toţi aşteptând să cădem?
Nu-i aşa că nu mai ştim ce-i noroc sau blestem?
Nu-i aşa că se uită binele prea uşor?
Și că viaţa frumoasă va rămâne un dor?
Read More

A stins incendiul în câteva minute, fără dureri de cap..

O barcă în flăcări, câţiva gură-cască şi pagube multe proprietarului bărcii. Mai sunt însă unii oameni care gândesc repede şi bine. A stins incendiul în câteva minute, fără dureri de cap.


Read More

Drum infundat - Sackgasse, cel mai cautat cuvant pe wiki de germani

Drum infundat -sackgasse

Drum infundat - Sackgasse, cel mai cautat cuvânt pe Wikipedia de germani. A fost accesat de 10,2 milioane de ori. Nouă poate nu ne spune nimic, dar ...
Sackgasse pare să fie cuvantul care are legătură cu criza din Uniunea Europeană şi de la ei. Alternativa explicaţiei volumului de căutări  ar fi un arhetip jungian. Dar ca să înţelegeţi cât de mare poate fi însemnătatea unui cuvânt, vă voi vorbi despre un alt cuvânt ce, poate, nu îl veţi găsi în dicţionare: Ruhezeit.
Germanii sunt un popor multicultural ce şi-au păstrat şi promovat multe dintre tradiţii la un nivel demn de invidiat. Doar că sunt şi nişte reguli nescrise, ce nu le poţi cunoaşte decât trăind acolo. Reguli de care vei afla doar atunci când le vei încălca, iar ele îţi vor fi spuse mârâit, printre dinţi, pe ton acid. Intoleranţa lor este uneori chiar fanatică (exerciţiu: închipuie-ţi un român intolerant şi pune la pătrat).
Prima regulă are o denumire, un cuvânt ce nu îl găseşti în dicţionare: Ruhezeit. Nu îl pot traduce decât prin Silentium -latină. Orice zgomot, de la un scâncet de bebeluş până la trasul apei la toaletă, apărute la ore nepotrivite, poate fi considerată o încălcare a acestei reguli. Încearcă să nu faci zgomote mari până la 8 dimineaţa şi în pauza de prânz, dacă vrei să nu încalci Ruhezeit. Ah, şi dacă dormi în pauza de prânz, nu sforăi. Dacă chemi prieteni la tine şi ai de gând să asculţi şi muzică, asigură-te că ţi-ai anunţat vecinii chiar şi de la patru case distanţă. Acest Ruhezeit culminează duminica. Să nu te pună Necuratul să speli maşina pe alee, să dai cu aspiratorul sau să faci ceva prin casă ce face zgomot. Pentru că vei fi condamnat! De comunitatea respectivă...
În paranteză fie spus, o altă ciudăţenie este berea. Nu o vei găsi în Reinheitsgebot şi poţi constata că nu există vârstă de la care poţi consuma berea, întrucât nu este văzută ca o băutură alcoolică. Şi să nu mai vorbim de toaletele germane. Dar despre toate acestea într-un alt articol.
 Întorcându-ne la cuvântul Sackgasse, poate că încă nu ştim multe despre însemnătatea lui. Şi pentru sănătatea noastră, să încercăm să nu ne interesăm. Presupun că vom simţi pe pielea noastră ce înseamnă. În timp ... Sau poate ştii tu ce vrea să fie?


Sursa foto
Read More

Merry Christmas!

Read More

Moş Crăciun nu vine, ci îl aduci tu!

Mos Craciun nu vine
Moş Crăciun nu vine. Pentru că nu ştie cine şi unde eşti. Pe Moş Crăciun îl aduci tu, prin muncă şi atitudine. Şi încă ceva: Crăciunul este sărbătoarea naşterii lui Isus şi nu sărbătoarea cutiilor de cadouri puse de Moş Crăciun sub brad.
Frumoasele poveşti de Crăciun rămân doar poveşti atunci când te plimbi prin oraş şi vezi cum îi ceartă părinţii pe copii mai puţin cuminţi (sau copii cuminţi şi jucăuşi cu părinţi mai puţin răbdători, obosiţi sau chiar isterici). Acele frumoase poveşti se opresc atunci când părintele spune vorbe menite să îl controleze psihic pe copil: "Nu îţi aduce Moş Crăciun nimic dacă ..." şi aici variază continuarea în funcţie de ce vrea părintele să obţină. Ce uşor este să recunoşti un adult obsedat de control, nu? Dar oare ce obţine părintele pe termen lung cu aceste condiţionări? Nu chiar opusul? "Adică, dacă eu nu mai arunc cu zăpadă acum, Moş Crăciun vine, aşa că pot să îi pun piedică lui X!".
Dar hai să ne închipuim un caz, practic vorbind. O blondă frumoasă cu ochi excepţionali de frumoşi şi grăitori. Nu cunosc familia şi nu ştiu antecedentele. Pot doar să mă întreb ce caută în acest capăt de ţară, mai ales că este şi descurcăreaţă şi deşteaptă. Mă gândesc că probabil vrea să stea cu familia. Să îl aştepte aici, acasă pe Moş Crăciun. Şi, da, şi pe celălalt Moş. Pentru că noi am învăţat-o că trebuie să fie cuminte şi ascultătoare. Să nu aibă iniţiativă şi să nu nu răspundă pentru ceea ce a făcut. Şi lista poate continua, aţi prins oricum ideea. Dorinţa de control a părinţilor duce la un copil care este din start şanse mai puţine de reuşită în viaţă, nu pentru că nu ar avea capacitatea de a face lucruri, ci pentru că toată viaţa a fost ascultătoare. Şi vor mai trece ani până când se va elibera cu totul, şi va fi şi rea şi răzbunătoare. Apoi va veni Moşul, cu un sac de cadouri, o va cuceri cu cadourile şi se va trezi la cratiţă. Va face o depresie, îşi va controla copii cu aceleaşi propoziţii şi avem deja generaţia următoare. Ea va rămâne doar cu visele şi o familie parţial funcţională. Va fi oarecum nefericită, ceea ce o va îngrăşa, el va fi nemulţumit şi o va înşela şi va fi agresiv (gelozia nu se vindecă în timp netratată, ci se adânceşte). Apoi ... depinde doar de ea cum va avea viaţa.
Iată cum această blondă cu ochi superbi, descurcăreaţă şi zâmbăreaţă o va da în bară în viaţă pentru că a învăţat că sărbătoare de Crăciun este despre cadouri şi nu despre naşterea lui Isus. Şi cum economia capitalistă a câştigat pe termen lung o consumatoare, mai toţi sunt fericiţi. Pe lângă o separare clară a poveştilor de dorinţa de control, aş spune că este mult mai distractiv şi mai plin de sens şi bucurie să spunem poveştile de Crăciun în timp ce pregătim cadouri pentru alţii care nu sunt la fel de norocoşi( şi să nu amestecăm educaţia copiilor cu sărbătorile Crăciunului.
Va învăţa că Moş Crăciun nu vine, Crăciunul este sărbătoarea naşterii lui Isus şi că pe Moş Crăciun îl aduci chiar tu, prin propria muncă.
Ah, da, aspectul cel mai important. De ce visăm toţi să câştigăm la Loto? Pentru că Moş Crăciun apare cu sacul de cadouri, ni le lasă şi dispare. Cadouri din seninul cerului albastru ...
Read More

Te vezi în Malibu, de Anul Nou? De ce nu? E simplu!

Rochiţă Malibu
Întrebare la care nu prea ai curaj să răspunzi: Te vezi în Malibu, de Anul Nou? Să nu mai întreb de ce nu ... Visele sunt vise, iar cuvintele cuvinte. Deşi ar fi excepţional să poţi să te trezeşti în dimineaţa sărbătorilor de iarnă, de fapt în orice dimineaţă, în Malibu, întrebam aici de outfit de Crăciun sau Revelion.
Visul oricărui bărbat este de a avea lângă el o femeie sexy. Şi, deşi sexy eşti atunci când chiar tu crezi că eşti sexy, cel mai probabil îmi vei spune că ai nevoie de outfit adecvat pentru a fi provocatoare şi incitantă. Mă gândeam să îţi arăt o rochiţă în care te vei simţi sexy. Să nu încerci să argumentezi că este prea îndrăzneaţă, pentru că nu te cred. Vezi astfel de rochiţe pe ici pe colo, începând de la TV şi terminând cu diverse seri de gală. Te întreb, partenerul tău nu merită o astfel de seară specială? Rochiţa Malibu, căci despre ea este vorba, vezi aici, ar fi o alegere destul de provocatoare şi incitantă, în acelaşi timp. Făcută dintr-un material moale şi elastic, te vei simţi în largul tău în Malibu ( :) ), şi, combinat cu această culoare puternică, îţi vei pune formele în evidenţă. Privirile vor fi atrase şi de către decolteul adânc brăzdat de cele cinci benzi elastice. Ah, există, desigur, şi în alte culori, alb, negru, roz şi chiar violet. Rochiţa Malibu nu este scumpă deloc, iar cei de la Sevensins.ro au lansat chiar si o provocare: dacă trimiţi o poză cu tine purtând rochiţa Malibu de la Passion primeşti un vocher de cumpărături de 50 de lei. Curată afacere. În paranteză fie spus, Sevensins.ro este o firmă serioasă ce a fost premiată la GPec2012 pentru performanţele în comerţ electronic: „Best Online Merchant Award for the Fashion Category” si „Best Online Merchant Award for the Experienced Online Shops Category”.
Şi uite aşa, împaci multe lucruri. Poţi spune că ai fost în Malibu de Revelion (ce se vor mai distra prietenele tale, nu?), îi faci praf pe iubitul tău, ai rochiţă Malibu şi pe deasupra, încă un voucher pentru ... mă rog, aici te las pe tine să alegi, doar nu o să te îmbrac eu din cap până-n picioare ...
Read More

Naşterea unui prunc - poezia de duminică



Naşterea unui prunc
de Corina Nica


Azi iert şi uit şi cred
De toate mă dezleg,
Azi cânt şi-ascult colind
Şi lacăte deschid,
Iubind.
Ştiu dragostea de mamă,
Ştiu pruncul ce mă cheamă,
Ştiu tot ce vreau să ştiu:
Că visul este viu!
Eu ştiu...
Un mic păstor născut,
(Al lumii început)
Pe toţi ne va salva
Prin inocenţa sa
Cândva...
Cumva, prin rugăciune,
S-a luminat o lume
Şi iată, a venit
Isus cel nesfârşit
Iubit.
Azi iert şi uit şi cred
De toate mă dezleg,
Azi cânt şi-ascult colind
Şi lacăte deschid,
Iubind.
Read More

Pârtia de schi Covasna, 1400 metri, 42% înclinare


Pârtia de schi Covasna
Anul tercut vă vorbeam de pârtia de schi Covasna. Anul acesta a fost extinsă pârtia de schi, astfel că acum avem combinat 1400 de metri de pârtie.
În amănunt, avem o pistă pe pârtia de schi de 1000 de metri cu grad de înclinare de 42%, grad de dificultate mediu-avansat şi o pistă pe pârtia de schi de 400 de metri lungime, gard de înclinare de 17%, grad de dificultate uşor. Cele două instalaţii de teleschi, spun eu, vor face faţă cerinţelor voastre de urcare la distracţie.
Preţurile sunt mai mult decât acceptabile, un abonament cu 6 urcări este 14 lei, iar un abonament pentru întreaga zi este de 30 de lei. Partea frumoasă a acestor preţuri este că elevii, studenţii şi pensionarii au 50% reducere la preţul abonamentelor pe pârtia de schi de la Covasna.

Programul pârtiei de schi Covasna este următorul:

Luni: închis
Marţi -vineri: 15:00 -21:00;
Sâmbătă -duminică: 09.00 -21.00.
Pentru cei curiosi din fire, pârtia de schi Covasna are montată şi cameră web, fluxul video online putând fi vizionat aici:


În mod oficial nu ştiu dacă pârtia de schi Covasna a primit numele fostului primar al Covasnei, Lorincz Zsigmond, dar se auzeau ceva veşti de acest gen. Şi adevărul este că ar fi un gest frumos şi binemeritat. Din surse neoficiale, pârtia de schi de la Covasna a stat zeci de ani fără a fi folosită, apoi primarul oraşului a cerut un studiu de fezabilitate pentru a atrage fonduri europene pentru renovarea pârtiei de schi. Deşi a fost refuzată de la finanţare, pârtie de schi Covasna a primit totuşi ajutoare din parte unui grup elveţian care, din donaţii, a adus instalaţia de teleschi, restul fiind suportat de Primăria oraşului Covasna.  Defunctul primar Lorincz Zsigmond a făcut posibil ca tot acest proiect să devină realitate şi de aceea mi se pare un gest frumos şi omenesc să îi poarte numele.
Read More

Când un halat alb se face invizibil


Un halat alb pe coridorul unui spital. Chiar daca ai probleme, chiar dacă nu, în general, te dai la o parte şi îi faci loc să treacă. Te faci cât mai mic, să nu încurci drumul. Dacă acel halat alb aleargă, mai bine pleci de pe coridor.
Se spune că dacă salvezi o viaţă, eşti erou, dacă salvezi sute de vieţi eşti ... doar un halat alb.  Nu ştiu dacă este cineva în halat alb care îşi contorizează vieţile salvate. Ei doar lucrează, fac tot posibilul să îţi salveze viaţa, apoi aleargă la următorul pacient cu probleme. Se simte bine că a mai salvat o viaţă şi se simte mâhnit când nu poate să mai ajute. În acel halat alb se află un om, muritor ca noi toţi, care nu îl vezi decât rar, căci între două tratamente pregăteşte al treilea. Sistemul nostru sanitar a obligat aceste halate albe să îşi eficientizeze munca până la pragul în care unii dintre ei încep să nu mai aibă viaţa unui om normal. Pot cădea oricând pradă nebuniei, căci sunt cu adevărat suprasolicitaţi. Toată această aparatură modernă ajută mult la diagnosticare, dar încurcă la fel de mult la partea de hârţogărie (căci fiecare pacient, în faţa sistemului sanitar este "doar" o hârtie, iar halatul alb trebuie să facă şi traducerea necesară celor două feţe ale unui pacient).
Însă toată această stiinţă are şi un punct extrem de vulnerabil. Un punct în care mii de pacienţi au de suferit. Câteva minute şi acest halat alb, pe care de multe ori nici nu îl cunoşti dar îi eşti recunoscător toată viaţa, se face invizibil. Punctul vulnerabil este atunci când toată ştiinţa cumulată în acel halat alb se opreşte. Căci în acel halat alb se află un OM, muritor ca noi toţi.
În această seară, un astfel de halat alb s-a făcut invizibil. Stiinţa lui şi a colegilor lui nu a mai trimfat în faţa morţii. Este acolo unde mulţi dintre pacienţii lui nu au ajuns datorită lui. Cu suflet mare şi dedicaţie, a servit medicina pacienţilor, în traducere liberă, dar cu finalizări uneori spectaculoase, punând întotdeauna pacientul pe prim plan.
Un halat alb se face invizibil. Nu il mai vedem, nu îl mai auzim şi, mai ales, nu mai avem rezolvare durerilor noastre. Odihenşte-te în pace, DOCTOR CĂTĂLIN CIUREA.
Read More

Cum reinstalez Windows pe Asus Eee PC


Articol preluat de pe PC Computer.
Reinstalarea Windows-ului pe Asus Eee PC, dacă verisunea netbook-ului este cea cu sistem de operare Windows (vezi dacă are timbrul de Windows pe spatele netbook-ului) este relativ simplă. Sunt câteva mici lucruri la care trebuie să fii atent. În primul rând, salvează toate datele importante ce le ai pe laptop. O poţi face pe partiţia de date (ASUSDATA) sau pe DVD sau stick USB. Important este ca acestea (documente, fotografii, muzică ş.a.m.d) să nu rămână pe Desktop sau în Documents, pentru că se vor pierde la reinstalarea Windows-ului.
Cum reinstalez Windows-ul pe Asus Eee PC? În timpul pornirii netbook-ului Asus, apasă tasta F9 de câteva ori. El va porni pachetul de reinstalare ce îl are pe HDD. Trebuie să aştepţi să se încarce sistemul de operare, iar după o repornire va trece la meniurile de configurare (ca o observaţie, nu obişnuiesc să îi dau înregistrarea Wndows-ului, pentru că oricum va fi verificată originalitatea sa la pasul de aducere la zi a pachetelor -update Windows). După o scurtă perioadă de timp va porni ecranul clasic Windows, cu driverele instalate şi chiar câteva progrămele.
În acest punct, în general, trec la pasul de reîmprospătare a pachetelor Windows (update -sunt totuşi mai mult de 3 ani de când "zace" acel back-up acolo) şi, foarte important, la instalarea unui antivirus. Dacă eşti abonat Romtelecom, poţi folosi Norton, pentru că, în general, ai şi o cheie validă pentru un an pentru acest antivirus (undeva pe contract sau factura detaliată). Dacă nu, foloseşte cu încredere Avast, căci este destul de bun şi poţi face o înregistrare gratuită la ei ce îţi conferă o cheie valabilă un an. Acest  pas de update de Windows înseamnă câteva ore, depinzând de viteza de conexiune la internet. După ce se instalează cele 100+ de pachete de update, poţi trece liniştit la instalarea programelor ce le foloseşti în mod regulat.
Pe scurt, cum reinstalez Windows pe Asus Eee PC: apăs tasta F9 în timpul pornirii, aştept încărcarea sistemului, fac configurările de rigoare, pun antivirus, fac update la Windows şi pun programele preferate. În câteva zeci de cuvinte distracţia de aproape o zi. Baftă!
Read More

Independenţa presei româneşti: 22 de copii omorâţi şi nici o ştire


This is Victoria. She died a hero today. She hid her first graders in the cabinets and closets after hearing the gunfire. When the shooter came to her classroom, she told him that her students were in the gym. He then gunned her down and moved on. She saved the lives of all of her students. Please pass this on if you see it. She deserves to be remembered for her bravery.
De ore bune curge pe canalele de ştiri din întreaga lume o stire şocantă: 22 de copii şi 6 adulţi au fost omorâţi cu sânge rece într-o şcoală din Connecticut. Nu stau acum să dau detalii, căci de mâine va urla peste tot vocea câte unui prezentator irita(n)t şi revoltat, ce prezintă amănunte despre această tragedie.
Pe lângă ceea ce s-a întâmplat m-a şocat şi altceva. Presa românească a amorţit şi nu a prezentat nimic timp de ore întregi. CNN este sursa mea de ştiri şi acum o să înţelegeţi şi de ce. Pur şi simplu pare că această ştire s-a blocat pe biroul unui mogul al presei, ce nu a putut fi contactat. Nu găsesc nici o alt explicaţie logică a lipsei de reacţie de pe canalele de ştiri româneşti. Şi atunci vine următoarea întrebare: Este cenzurată presa românească de către un singur om? Cum adică este cenzurată presa? Multe întrebări, puţine răspunsuri.
Au fost şi alte ocazii în care am observat întârzieri nepermise în presa românească (vezi 22 îngeri au plecat în Rai), dar nu am dorit să subliniez întrebarea atunci. Astăzi însă, mi s-a părut că au exagerat cu cenzurarea ştirilor. Pentru că toţi suntem părinţi şi toţi suntem copii. Şi oricât de şocantă să fie stirea, nu doresc să selecteze altcineva pentru mine. Tu eşti acolo şi îţi plătesc abonament să îmi prezinţi cele mai proaspete ştiri, nu să gândeşti în locul meu. Şi, nu, nu accept astfel de manipulări. Pentru cârcotaşi, un exemplu apolitic şi neutru din multe puncte de vedere: despre un cutremur din România. Concret, a fost atunci o lipsă de informaţii de aproape 2 ore, ce a fost constatată de mulţi bloggeri şi unde au curs multe cuvinte ce tindeau să îmi dea dreptate.
Adunate una câte una, primesc un rezultat ce mă face să am mari îndoieli cu privire la independeţa presei româneşti. Şi nu pentru că sunt eu prea exigent, ci pentru că este ceva trist şi real. Independenţa presei româneşti pare să nu mai existe, în adevăratul sens al cuvântului independenţă.
Read More

Obiectivele USL incheiate. Atât? Si ce au promis rămâne pe altădată?

Declaraţii USL, declaraţii ARD, tot ce iţi doreşti (sau nu) găseşti la TV. Vin doar cu câteva întrebări. USL declară că este cea mai importantă zi şi că au încheiat cu succes obiectivele electorale. Cum? Adică tot ce era pe listă este rezolvat? Sau că vom vedea de acum adevăratele obiective transpuse în practică.
Un lucru este cert. Mi-e teamă. Mi-e teamă pentru noi. Pentru că vom deveni, vrem sau nu, Noua Grecie. Criză, lipsa banilor şi tot tacâmul. În schimb, m-ar mira ca EU să încerce să ne salveze. Cum argumentez?
Ascultaţi atent declaraţiile marilor candidaţi. Nu au fost în stare nici măcar să îşi pregătească câte un discurs, pentru ambele variante, de câstig sau de pierdere a alegerilor. Şi îmi e teamă şi sunt scârbit de oamenii care se orientează pe moment şi promit celui de faţă ceea ce doreşte, fără ca apoi să nu se ţină de cuvânt.
Viitorul votat începe de la Târgu Jiu? Cu debnadada şi ilegalităţile pe care au "dreptul" de a le impune (pentru cârcotaşi -vezi istoria şi impactul asupra românilor de pretutindeni).

Scorul scuză mijloacele

Aşa ceva se înţelege din discursul unui distins candidat. Doar că: "cine ridică sabia de sabie va muri?". WTF?!? Începem deja politica bâtei şi a tăcerii? Reconstrucţie? Dar unde te găseşti stimabile? Noi am lucrat şi am adus bani pentru ca voi să puteţi fi acolo. Constituţia României este veche şi reflectă exact ceea ce doreşte poporul, iar timpul i-a arătat valoarea. Dar aud că şi ea trebuie modificată! A suferit şi ea, săraca, de o sută de ani nu mai face faţă cerinţelor. Criza a făcut-o să nu mai fie actuală ... WTF?!?

Mi-e frică, sincer ...

Mă bucur că aceşti politicieni nu au fost în stare să îşi pregătească un discurs. Căci în felul acesta, pot vedea şi înţelege ce ne aşteaptă. Exodul, fraţilor. Aici par să spună ce vor încă de la început, că vor face. Vor face ce vor, iar dacă legea nu le permite, modifică legea. Iar dacă nu este ceva comstituţional, modifică şi constituţia.

Dumnezeu să ne aibă în pază

Coerenţa declaraţiilor lasă de dorit. Liderii diferitelor partide spun lucruri total diferite. Este doar întrebare de timp până când acestea ajung pe masă şi atunci vor creea furtuni pe care le vom plăti cu vârf şi îndesat. Spun: Dumnezeu să ne aibă în pază, căci este singurul lucru ce nu doresc ei să modifice, cel puţin la nivel declarativ (timpul ne va arata ce se va mai întâmpla). Şi tot timpul este cel ce ne va da, sperăm, oameni cu integritate, ce se ţin de cuvântul pe care îl dau şi care nu se comportă ca un suferind de tulburări bipolare (tulburări de personalitate ce nu par să îngrijoreze pe nimeni).

Ne este teamă de normal

Da, este adevărat, ne este teamă de normal. Dar despre asta vă voi vorbi altădată. Căci sunt multiple domenii ce le voi atinge. Acum, ca un om simplu şi normal pot spune doar atât: mi-e teamă pentru că sunt normal.

P.S.: Nu este politică, ci doar o scurtă analiză a eclaraţiilor date de diverşi politicieni, trecute prin filtrul omului muncitor.
Read More

România mea - Poezia de duminică


România mea


de Corina Nica

Tu, Ţara mea în care m-am născut
Şi-am plâns şi am muncit şi am crescut,
Mi-eşti dragă ca o mamă-ndurerată
Pe care n-o voi părăsi vreodată.

Aici sunt limpezi ceruri şi izvoare,
Aici sunt oameni buni şi munţi şi mare,
Aici mai cântă păsări în păduri
Și mama coace pâini şi prăjituri.

Aici vecinu-ţi spune sărut-mâna
Și trece cu foloase săptămâna.
De ajutor ţi-e fiul tău în toate
Și cu credinţă te ajuţi c-un frate.

Bucata ta de pâine-i preţioasă
Dar fericit eşti când o-aduci pe masă.
Și poate n-ai averi şi nici dorinţe,
Dar ai valori şi vise şi credinţă.

Tu, Ţara mea, iubită ca o mamă,
Am să-ţi clădesc din versuri o icoană
Şi-am să vorbesc de tine-n lumea toată,
De România mea îndurerată!
Read More

Ecuaţia cardului pierdut şi Renel, GDF-Suez şi ... factura verde!

O întrebare cât se poate de simplă: cât mă costă dacă îmi pierd cardurile bancare? Răspunsul oficial este: nimic. Le anunţi pierdute, se anulează şi în câteva zile sau săptămâni îţi soseşte la bancă alt card, pe care îl poţi folosi ca pe cel vechi.
Şi totuşi, un astfel de incident costă. Chiar foarte mult, dacă e să facem un calcul în procente. Să începem cu povestea, totuşi. Am avut o zi în care, se pare am reuşit să îmi pierd acel toc în care îmi ţin cardurile de toate felurile. Nimic deosebit, dacă este să privim în ansamblu.
Problemele au început la scadenţa diferitelor facturi, căci în speranţa că acel toc este pe undeva prin casă, am tot amânat declararea lor ca pierdute. Astfel că au trecut 2 săptămâni şi m-am trezit în întuneric şi frig. Renel-ul îmi făcuse o vizită. Asta în timp ce eu eram la ei să plătesc (a fost o diferenţă de 1 oră între hârtiuţa lăsată de ei în uşă (???) şi chitanţa plătită de mine). Costul? 200 de lei deconectare-reconectare, 120 de lei (!?!) facturi (3, căci tot atunci se emisese şi a ultima) şi 50+ lei ceva garanţie ce va rămâne pe cont 2 ani (apropo, nu ştiu baza legală a acestei garanţii, dar sună tare ... porcos). Bun! Am rezolvat cumva şi m-am trezit a 2-a zi în frig. GDF-Suez mi-a făcut o vizită. Nu am avut cu cine să discut, cel mai apropiat birou al lor este la 25 de kilometri. Bun, cu greu am rezolvat. Pretul? 100 de lei datoria, 103 lei conectare-reconectare.
Ce să vă spun? Aş plăti cu cea mai mare plăcere fără să comentez, dacă aceşti bani ar merge la săracul om cu patentul, care stă şi ascultă şi porcăriile şefului şi ale clientului. Dar nu la el se duc banii aceştia. Apoi mai este un alt aspect. La o datorie de 52 de lei la Renel, m-a costat peste 800% să fiu la zi cu tot ce apărea în sistemul lor şi să ardă becul în bucătărie şi să pot scrie acest articol. Nu este un lucru normal. Mă întreb dacă aveam o datorie de 1000 sau mai mult de lei, tot aceeaşi taxă aveam de plătit? Şi nu întreb pentru mine, ci pentru acei oameni săraci, care încearcă să consume cât mai puţin, dar care totuşi nu reuşesc să plătească la timp. Mi se pare bătaie de joc, totuşi.
La GDF-Suez un calcul rapid îmi spune că este undeva 100% (este de fapt mai mult, căci a fost factură de estimare, consumul real era cu mult mai mic). Iar este aceeaşi întrebare.
Răspunsul probabil nu îl voi afla niciodată, căci aceşti mastodonţi nu au birouri de relaţii cu publicul, şi, chiar dacă ar avea, funcţionarul de acolo nu ar avea nici o putere de decizie în cazul tău, aşa că nu ai face altceva decât să te milogeşti.
Mai sunt şi alte inconveniente în toată această ecuaţie, cert este că am trecut la serviciile unor bănci la care pot activa online, chiar dacă nu am cardurile la îndemână. Cât despre Renel şi GDF-Suez, să fie ei fericiţi cu taxele astea stupide şi să se mai plimbe mult dimineaţa şi la prânz pentru a-şi transporta familia la servici şi la şcoală pe banii mei... Şi mai urmează să am de furcă cu alţi 2 mastodonţi cărora le pasă în paişpe de problema mea: Romtelecom şi Orange. Mi-a treubuit mie Factură Verde!
Read More
Dofollow Blog